Extractie masea inferioara. Nu se acopera gaura

14-12-2021
MIuliann
Nu este medic/terapeut
MIuliann
Buna seara. Acum 12 zile am avut o extractie de masea inferioara, antepenultima de pe partea dreapta mai exact. Mi-a ramas un spatiu lung si adanc. Intre timp in acel spatiu a crescut gingie, deci totul bine, insa in marginea santului langa dintele vecin a ramas o gaurica care nu vrea sa se acopere dupa 12 zile, doctorul mi-a lasat firele inca o saptamana deoarece s-a lipit doar pe mijloc. Doctorul mi-a spus doar sa ma clatesc cu ceai de musetel si sa folosesc ulei de catina pentru a se reface mai repede, insa in coltul de care v-am spus gaura este adanca si nu este de ajuns doar sa ma clatesc, de abia in seara asta am observat ca era mancare acolo, de aia probabil nu s-a inchis, am folosit DUSUL BUCAL si a iesit ceva foarte mic gelatinos care mirosea ingrozitor. Am voie sa folosesc dusul bucal direct in gaura de extractie dupa 12 zile? Doar asa am reusit sa scot resturile deoarece este adanca iar seringa nu are putete, sper ca se va inchide. In fiecare seara dupa ce ma spal pe dinti pun o picatura de ulei de catina in locul extractiei, e ok? Ma poate afecta cu ceva? Multumesc din suflet, stiu ca ca dura pana se acopera toata gaura, insa e putin denivelata cum s-a acoperit deoarece in colt langa dintele vecin era mancare si de aceea probabil nu s-a acoperit, 60% este acoperita se vede clar cum a crescut gingia dar restul de 40% a ramas gauroi ca in prima zi. Merg in continuare pe dusul bucal? Altfel nu pot scoate resturile. Multumesc din suflet.
3 comentarii
0
15-12-2021, ora 12:59
MIuliann
Nu este medic/terapeut
MIuliann
Daca se poate sa mi raspunda si mie cineva aici. Au fost doua extractii, cea care era distrusa pe care am relatat-o in prima postare si o masea de minte, partea dreapta jos. Nu mai am dureri, insa aseara am iesit la frig sa ma plimb si mi s-a inflamat gingia interioara din dreptul extractiei maselei de minte, doare doar cand inghit sau o ating si are un caracter de arsura, se si vede cu blitzul telefonului rosie si putin umflata. Este posibil fiind gaura acolo sa ma afecteze frigul? Nu este prima data cand patesc asta, si dupa primele zile iesisem la frig si am patit la fel, ba mai mult, cand ies la frig si stau o perioada lunga de timp simt mici pocnturi in locul extractiei, se si aud.
0
18-12-2021, ora 22:54
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua! Igienizati zona cat se poate de bine ( eu recomand doar cei de salvie sau apa de gura cu clorhexidina )+periaj, eventual in zona decliva, unde este gaurica, spalaturi cu ac de seringa rupt ( poate puteti ruga medicul sa va dea ). Dusul bucal uneori poate fi prea puternic. In rest, pare ca este in vindecare. Numai bine si sanatate!
0
11-03-2022, ora 21:46
untipdeschis24
Nu este medic/terapeut
untipdeschis24
Buna seara acum o luna m-am lovit la o masea cu scobitoarea la gingie ma durut pe moment.A doua zi m-am trezit in gura cu ceva albicios pe ambii obraji si putina albeata pe gingii.Problema sa mai ameliorat recunosc foloseam apa de gura des.Dar tot imi simt gura lipicioasa si buzele si acum a inceput si in zona penisului sa ma simt lipicios o fi vorba despre leucoplazie bucala care sa se fi extins in corp?Va rog la ce doctor sa ma duc, ce analize sa fac sa vad daca am leucoplazie sau candida.Recunosc ca am luat niste antibiotice pentru o masea la care am infectie si fasconal pentru dureri de cap.De la maseaua la care m-am lovit a pornit mazga aceea albicioasa pe ambii obraji gingia de la maseaua unde mam lovit e alba asa.Simt ca se descumeaza pielea in gura.Ce as putea sa fac?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •