Extractie masele

04-03-2019
Andrada06
Nu este medic/terapeut
Andrada06
Buna ziua! Vineri mi-au fost extrase 2 masele de minte de pe partea stanga, sanatoase, deoarece cresteau orizontal, nu vertical ca ceilalti dinti si impiedicau buna functionare a aparutului dentar. Sambata si duminica am avut obrazul stang foarte umflat, inclusiv mandibula si ochiul stang putin. Astazi in schimb ochiul stang imi este foarte umflat, e intre deschis si este putin vanat si sub el si pe pleoapa.
Mi s-a spus de la chirurgul care mi-a operat maselele ca astazi ar fi trebuit sa scada. Iau antibiotic o data pe zi, ketonal, algocalmin fiole. Cat va dura pana imi va trece? Ma doare zona aceea putin iar obrazul si o parte din limba inca sunt sub anestezie. Va multumesc anticipat!
3 comentarii
1
05-03-2019, ora 12:30
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Dureaza intre 7 si 10 zile pana va vindecati.
0
05-03-2019, ora 17:33
Andrada06
Nu este medic/terapeut
Andrada06
Multumesc! Si anestezia cand isi va pierde efectul oare? Tin sa mentionez ca mi-au fost administrate 3 doze, nu una. Partea stanga, limba si obrazul inca imi sunt amortite.
0
14-03-2019, ora 12:54
Snagov
Nu este medic/terapeut
Snagov
Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati in urmatoarea problema. In urma unei fracturi la umar am urmat un tratament cu medicamentul OSSEOR pentru consolidarea fracturii si tratamentul osteoporozei, timp de 8 luni.
Am intrerupt tramentul cu OSSEOR in urma cu un an si nu am mai continuat tratamentul pentru osteoporoza cu niciun alt bifosfonat, am luat timp de un an doar Alfacalcidol de 5 mg.

Am nevoie acum de 3 extractii dentare, 2 canini si o masea de minte.
Exista risc de necroza (risc dat de acest medicament)?

Doresc sa reiau tratamentul cu bifosfonati, dar vreau sa ma asigur ca am rezolvat problemele stomatologice inainte de a urma un trament pentru osteoporoza.Am citit multe articole legate denecrozare dupa extractii in cazuri ca al meu.

Pot sa fac extractii dupa un an de la intrerupere? OSSEOR a fost retras intre timp in SUA si cred si Europa.
Multumesc,
Adina Radulescu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •