Extractie masele

21-10-2022
Alxb27
Nu este medic/terapeut
Alxb27
Salutare, tocmai ce am fost la un cabinet stomatologic pt un control si o radiografie. Am aproape 17 ani si mi s a spus ca am nevoie de 5 extractii de masele pentru ca sunt foarte stricate si nu mai pot fi salvate. Îmi este foarte frica pentru ca pana acum nu am mai avut niciun fel de extractie, si nici anestezie. Maselele sunt rupte si mai au doar colturile ramase, abia se vad nici nu cred ca mai are de ce sa apuce. Ce ma sfatuiti sa fac, credeti ca va fi dureros? Imi este frica si de anestezie..
5 comentarii
0
22-11-2022, ora 22:42
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Sper ca ati prins curaj si ati urmat tratamentul. Tehnicile de scos colturilor ce abia se vad le stiu medicii dentisti, stati fara grija, Cu ca amanati, cu atat va fi mai greu. Daca simtiti ca vreti o a doua parere, cautati-o. Dar apucati-va de tratament si nu-l amanati de frica.
0
19-03-2023, ora 08:55
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

din păcate, dacă maselele sunt stricate și nu mai pot fi salvate, extracția este cea mai bună opțiune pentru a evita problemele de sănătate și durerea pe termen lung.

În ceea ce privește durerea, există metode de anestezie locală care sunt foarte eficiente și care vă vor reduce sau elimina complet durerea pe parcursul procedurii de extracție. Medicul dentist poate alege să folosească un anestezic local pentru a desensibiliza zona în care va efectua extracția, astfel încât să nu simțiți nimic pe parcursul procedurii. Uneori, în cazul extracțiilor mai complexe, se poate face și o sedare ușoară pentru a vă ajuta vă te simțiți mai confortabil.

Este important să discutați cu medicul dvs dentist despre opțiunile de anestezie disponibile și să vă exprimați orice îngrijorări sau întrebări pe care le aveți înainte de a începe procedura. În plus, medicul dentist poate oferi sfaturi cu privire la cum să vă îngrijiți gura după extracții și cum să reduceți riscul de infecție sau durere în timpul perioadei de vindecare.

În cele din urmă, este important să știți că procedura de extracție a măselelor poate fi ușor incomodă, însă aceasta este o procedură comună și sigură. Dacă vă simțiți îngrijorat, puteți discuta cu medicul dvs dentist despre orice nelămuriri sau întrebări pe care le aveți și să încercați să vă relaxați pe cât posibil în timpul procedurii.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
0
23-10-2023, ora 20:16
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
Buna seara,
Am nevoie de ajutorul d-voastra.
Am facut un CT la cap cu urmatorul rezultat.

Emisfere cerebrale, sistem ventricular, trunchi cerebral si fosa posterioara cu aspect CT nativ in limite normale. Ingrosare minima de mucoasa la nivelul sinusului maxilar stang.
Celelalte sinusuri paranazale si celule mastoidiene normal pneumatizate, libere.
Deviatie de sept nazal in “s italic” cu pintene osos pe stanga.
Sinuzita cronica maxilara stanga.

Ureche medie si externa, bilateral, cu aspect CT nativ in limite normale.
Orbite cu aspect CT nativ in limite normale.
Orbite cu aspect Ct nativ in limite

Mentionez ca acest CT l-am facut deoarece acum 2 ani am
avut o raceala puternica care m-a lasat cu tinitus.
De ceva timp tinitusul este foarte tare, in cautarea unui remediu am ajuns la acest rezultat.
Posibil ca tinitusul sa persiste din cauza acesi sinuzite maxilare cronicizate deja?

Am carii pe ici pe colo, o masea care necesita o plomba…
Ce fel de analize trebuie sa fac, radiografie de care, sa vad de ce natura este sinuzita? Poate fi o infectie la o masea?
Va rog din suflet sa ma ajutati cu o indrumare.
0
07-11-2023, ora 22:20
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Buna ziua,

rezultatele arată că aveți o sinuzită cronică maxilară stângă, care ar putea contribui la tinitusul dvs. Sinuzita cronică poate provoca presiune și disconfort în zona feței și a urechii, ceea ce ar putea fi legat de tinitus. Cu toate acestea, este important să consultați un medic pentru o evaluare mai detaliată și pentru a determina dacă sinuzita este într-adevăr cauza tinitusului dvs. și, în acest caz, ce tratament este necesar.

În ceea ce privește problemele dentare (cariile și maselele care necesită plombe), este posibil ca acestea să fie o sursă potențială de infecție care să contribuie la sinuzita cronică. Întrucât mucoasa sinusului maxilar este în apropierea cavității bucale, infecțiile dentare pot avea un impact asupra sinusurilor paranazale. Așadar, este important să consultați un medic dentist pentru a evalua și trata problemele dentare existente.

Pentru a investiga mai departe natura sinuzitei și a potențialelor infecții, medicul dvs. vă poate recomanda să efectuați o radiografie dentară sau o radiografie a sinusurilor paranazale. Aceste imagini pot ajuta la evaluarea detaliată a stării dvs. și la stabilirea unui plan de tratament adecvat.

În concluzie, este esențial să vă programați o consultație cu un medic ORL pentru evaluarea și tratamentul sinuzitei, iar apoi să consultați un medic dentist pentru a aborda problemele dentare. Abordarea corespunzătoare a ambelor aspecte poate ajuta la ameliorarea tinitusului și a altor simptome pe care le experimentați.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs. sau apropiaților dvs., pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007

.
0
13-11-2023, ora 09:31
Anais30@
Nu este medic/terapeut
Anais30@
Multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •