Extraxtie masea, insomnie si gingia umflata

43 comentarii 1 2
0
07-03-2013, ora 13:17
A Delia-Mihaela
Nu este medic/terapeut
A Delia-Mihaela
Buna ziua,
In urma unei radiografii medicul dentist mi-a spus ca am granulom chistic la doi molari. unul din ei l-am plombat cu vreo 2 ani in urma (am 21 de ani), si atunci nu aveam nimic. Pana acum nu am avut abcese, desi ma dureau ingrozitor. Sincer sunt cam speriata. Medicul mi-a prescips antibiotic (rovamycine 3 mil) si a pus ca mai vorbim dupa. Exista sanse fara bisturiu? Mutumesc anticipat pentru raspunsuri
0
10-03-2013, ora 18:54
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
"Exista sanse fara bisturiu?"

Da. Tratament endodontic.
0
13-03-2013, ora 12:33
gabriela.s.
Nu este medic/terapeut
gabriela.s.
Buna ziua! Ma numesc Gabriela, am 23 de ani si sunt din Arad. Am o problema la dintele 1.1. in urma cu 7-9 ani am avut o carie mai mare si mi-a fost scos nervul. Anul acesta insa au aparut niste probleme. Pe radiografii se vede ceva la radacina dintelui, cred ca un granulom; nu mi-a spus exact doamna doctor. M-a cam speriat, spunand ca s-ar putea sa ma nevoie de rezectie. Pana acum am fost de 3 ori la ea ptr tratamentul dintelui respectiv. De fiecare data mi-a pus ceva pasta cu antibiotic sau ceva tratament pe canal. Problema e ca imi apare o punguta mica cu puroi pe gingie, intre 1.1 si 1.2. La periaj se duce punguta, insa dupa timp apare. Doamna stomatolog mi-a spus ca mai incearca sa imi puna acest tratament si vedem cum evolueaza lucrurile. Problema e ca eu trebuie sa imi pun aparat si as vrea sa rezolv problema cat mai repede si eficient. Ma ajutati cu niste sfaturi, va rog?
0
15-03-2013, ora 01:46
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
Daca medicul dvs. nu reuseste sa aiba succes cu tratamentul de canal..atunci rugati-o sa va puna in legatura cu un endodont si problema se va rezolva si poate dintr-o singura sedinta. Rezectia apicala va slabi stabilitatea dintelui, iar aparatul dentar va aplica forte suplimentare asupra lui.
0
15-03-2013, ora 08:34
gabriela.s.
Nu este medic/terapeut
gabriela.s.
Va multumesc ptr raspuns!
0
18-03-2013, ora 22:15
gabriela.s.
Nu este medic/terapeut
gabriela.s.
Buna seara! Revin cu niste intrebari. Mi-am facut azi tratamentul de canal la 1.1 si 2.1. Doctorul a spus ca am avut o fistula care nu voia sa se "inchida". Si acum astept sa se inchida. Aproxiimativ...cat dureaza sa se inchida aceasta fistula? Imi pot pune aparatul deja sau sa mai astept sa vad cum evolueaza? Doctorul nu a mentionat nimic de rezectie. Inseamna ca am scapat? O seara placuta
0
19-03-2013, ora 07:22
gabriela.s.
Nu este medic/terapeut
gabriela.s.
E normal sa imi apara punguta cu puroi pe gingie a doua zi dupa tratamentul de canal?
0
19-03-2013, ora 12:04
Dr. Cosmin Marin
Stomatologie, Bucuresti, sector 6
Dr. Cosmin Marin
posibil, dar ar trebui sa treaca in 2-3 zile si sa nu mai apara niciodata.
0
19-03-2013, ora 12:09
gabriela.s.
Nu este medic/terapeut
gabriela.s.
Multumesc!
0
30-03-2013, ora 02:40
Florentina T.
Nu este medic/terapeut
Florentina T.
Buna seara! Imi puteti recomanda va rog un cabinet (sau mai multe) in Bucuresti cu medic specialist endodont? Am o durere in dreptul dintilor 11, 12, localizata foarte sus pe gingie (se simte puternic la presiune cu degetul la baza nasului). Pe incisivul lateral am un istoric de granulom/infectie tratat cu interventie doar pe canal si ulterior aplicata coroana metalo-ceramica (proceduri realizate in cabinet de catre medic stomatolog 'generalist'). Este posibil ca acesta sa fi recidivat? As vrea sa consult un medic specialist pentru a incerca toate metodele inainte de a ajunge la o eventuala interventie chirurgicala.
Pentru interventia endo, banuiesc ca se va scoate coroana metalo-ceramica. As mai dori sa va intreb daca aceasta se va putea refolosi, sau procesul de indepartare a ei presupune eventual 'taierea'/afectarea acesteia si nevoia de realizare a unei noi coroane? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
0
06-04-2013, ora 22:54
ionut118
Nu este medic/terapeut
ionut118
Buna ziua!In urma cu 2 luni mi s-a facut o rezectie aplicala la incisivul lateral.Operatia a fost dureroasa, deoarece spune medicul pe zona cu puroi anestezia nu prinde, tot atunci mi s-a facut si obturatia de canal..Dupa rezectie dintele a sangerat foarte rau, am luat augumentin si inainte si dupa, iar ca antiinflamator aulin.La 11 zile mi s-au scos firele, operatia arata bine, iar la 30 de zile mi s-a pus si plomba, deoarece dintele avea si carie.Lucrurile nu sunt in regula deoarece la 2 luni de la interventie dintele este sensibil la periaj, gingia sangereaza(de precizat ca si inainte de rezectie locul unde gingia imbraca dintele sangera)insa cel mai ingrijorator este faptul ca in locul unde am fost cusut gingia nu s-a vindecat complet, ci a ramas un fel de rana foarte rosie care s-a si umflat putin.
Intrebarea mea este:trebuie repetata din nou rezectia aplicala?Nu se poate face tratament?
Va multumesc!
0
23-05-2013, ora 22:59
oanaalexandrav
Nu este medic/terapeut
oanaalexandrav
Buna seara, am si eu nevoie de o lamurire cu referire la o inflamatie dentara. Am avut o carie destul de mare, mi-a fost scos nervul, am urmat tratamentul dat de doamna doctor dar de fiecare data cand reveneam la stomatolog nu imi puteau finaliza lucrarea deoarece aveam o infectie permanenta. Dupa aproximativ 3 luni de la scoaterea nervului am niste dureri ingrozitoare iar in partea dreapta jos am o inflamatie destul de mare si foarte tare, simt ca si cum ar fi un chist fosrte durers, am urmat tratamentul dat de alt doctor, abcesul de la masea s-a retras dar obrazul a ramas cu acea umflatura foarte dura si dureroasa, mi s-a spus ca imi vor scoate maseaua, imi va persista acea duritate si dupa aceea? Imi e teama sa nu se fi format vre-un chist, este destul de neplacut sa am fata umflata.
0
01-05-2014, ora 09:52
annaderol
Nu este medic/terapeut
annaderol
Buna ziua,
In anul 2007 am facut o lucrare din ceramica in partea inferioara.Aveam lipsa 1 premolar si 1 molar.Au fost piliti caninul si al 2-lea premolar si s-a facul o lucrare de 4 dinti, ultimul fiind foarte mic.La premolar s-a pus pivot.De 2 zile a inceput sa ma doara premolarul, cel cu pivot, am facut o radiografie si mi s-a spus ca la radacina este infectie, granulom. Doamna doctor mi-a taiat lucrarea, a reusit sa-mi scoata pivotul, mi-a curatat canalul, iau antibiotic, dar recomandarea ei este sa scot premolarul, nici sa nu ma gandesc la rezectie.Eu am 42 ani, as dori sa mai salvez ceva daca se poate.Deocamdata doar a spalat si a curatat, nu mi-a pus nici o pasta, fiind atatea zile libere sa nu ma umflu, luni va incerca sa-mi puna pasta si va vedea cum reactionez.
Intrebarea mea, acest granulom putea sa se fi format in 2007 ? Daca da, putea fi o cauza a bolii mele, in acel an am facut o forma atipica de sarcoidoza pulmonara? Din pacate nu am facut nici o radiografie la dantura desi am facut foarte multe radiografii la plamani si chiar la sinusuri, fiind suspectata de granulomatoza Wegener.
va multumesc mult
Adaugă un comentariu / răspuns
43 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Afecțiunile gingivale asociate cu un risc crescut de cancer la femeile în vârstă
  • Pierderea fermității gingivale crește probabilitatea de inflamație gingivală
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •