Febra mare

15-12-2007
Maniac
Nu este medic/terapeut
Maniac
Am o surioara de 1 an si 8 luni.si azi noapte am observat ca are temperatura.i am dat un supozitor si i am pus sosete cu otet.dupa cateva minute...a scazut simtitor.dar spre dimineatza a inceput iar sa aiba temperatura.am iesit cu ea putin afara.este energica.mananca.dar are febra mare.stiti ce ar putea sa aiba?
3 comentarii
0
15-12-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
poate fi o viroza respiratorie, in perioada asta a anului e posibil. Pare, racita, are nasul infundat, tuseste? Are diaree, eruptii pe piele, rosu in git, orice alta problema? E normal sa scada febra dupa supozitor si sa isi revina la loc, dati-i un altul, nu mai des de cite ori scrie pe cutie, nu stiu ce folositi in general nu mai des de unul la 6 ore. Dar verificati pe cutie. Urmariti: sa respire bine- ff important. Daca respira greu, repede, daca vi se pare ca face efort la respiratie- la camera de garda. Daca face diaree- sa fie hidratata, lichide multe. Daca face eruptii pe piele- la doctor. Daca incepe sa fie molesita, nu mai are energie, pare adormita- la doctor. In general, la orice impresie de copil bolnav- la doctor. Daca vi se pare ca ceva nu e in regula, consultati pe cineva care sa vada copilul. Este mica, si la ei problemele se instaleaza repede; acum poate sa arate bine, si peste citeva ore sa aiba nevoie de un doctor. Nu va speriati, dar fiti atent la ea, si daca vi se pare ceva in neregula mergeti la dr. Sosetele cu otet sint o idee originala, nu stiu de unde ati avut-o dar sfatul meu este sa renuntati la ele. De ce aveti grija dv de surioara- mama ar putea sa aiba mai multa experienta?

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
15-12-2007, ora 00:00
Maniac
Nu este medic/terapeut
Maniac
Poi.mama are grija de ea.eu doar am vorbit pentru ea.pai respira normal.nu tuseste nu are nasul infundat deci totul e OK numai ca aer febra si atunci cand are febra e putin molesita.dar cand ai trece e numai suflet.nu stiu ce are.dar de ce ar trebui sa renunt la sosetele in otet.va multumesc mult de tot.
0
15-12-2007, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Probabil are o viroza respiratorie usoara. Daca se mentine la stadiul asta pune-ti -i supozitoare pt febra. Daca asta e tot ar trebui sa ii treaca in 2-3 zile. Cit despre sosetele cu otet: exista tot felul de remedii "populare", pe care oamenii inca le practica, desi nu au nici o eficienta. Nu stiu ce sa va zic, in facultatea de medicina nu am auzit niciodata de asa ceva, in plus nici nu vad cum ar ajuta.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce înseamnă febră mare și cum o gestionăm
  • Ce faci când febra nu cedează la tratamentul antitermic?
  • O altă cauză a febrei ar putea fi stresul
  • Febră și transpiraţii nocturne - cauze, diagnostic, tratament
  •