fibrinogen, VSH-valori crescute

15-08-2007
talveasca
Nu este medic/terapeut
talveasca
ciao, am 27 ani si mi-am facut analizele si am depistat val.fibrinogenului=419 crescuta(val normale 150-350) si VSH=30 (2-15).ce sa fac?



multumesc, didi
214 comentarii 12 ..... 7 8 Înainte ›
0
19-08-2007, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Valorile crescute ale fibrinogenului si VSH-ului indica un proces inflamator. Poate fi vorba de o carie dentara, o durere articulara, o viroza sau o amigdalita (cateva exemple mai frecvente). Daca restul analizelor sunt normale (in special hemoleucograma si formula leucocitara care pot indica o eventuala infectie) si daca nu va supara nimic, puteti sa le repetati dupa una-doua luni pentru a vedea daca se normalizeaza. Daca persista, iar valorile cresc, atunci trebuie cautata o sursa de infectie sau un proces inflamator.
1
21-08-2007, ora 00:00
talveasca
Nu este medic/terapeut
talveasca
multumesc f mult pentru ajutor.raspunsul l-am gasit repede in durerile articulare de care sufeream (genunchi umflat, dureri la nivelul coapsei si la nivelul tibiei).mi-am facut si un exudat faringian si nazal si mi-am depistat stafilococul auriu in nas.la antibiograma mi-a iesti sensibil la oxacilina(rezistent la peniciline).cat despre hemoleucograma lucrurile stau tot la fel de prost in privinta eritrocitelor si % de globule rosii in sange nivelul lor fiind f scazut.de 5 zile fac tratament im cu oxacilina de 1g la 12 h si ferogradumed+vit c.multumesc f mult, didi
0
30-07-2008, ora 00:00
luminitaion
Nu este medic/terapeut
luminitaion
buna, am22 de ani si mi-am facut niste analize la care mi-au iesitfibrinogenul =476, iarexudatul faringian pozitiv(absent streptococi, stafilococi patogeni)
am fost la medic si mi-a dat glicerina boraxata.mi-i s-a parut cam degeaba.va rog sa ma ajutati cu un raspuns.va multumesc
0
31-07-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Stafilococul din gat se trateaza in general numai cand apar infectii severe in gat (gen abces amigdalian) sau infectii de piele recurente. Altfel, se considera ca face parte din flora normala a oro-faringelui. De asemenea, se face tratament antibiotic pentru acest stafilococ la persoanele care lucreaza in industria alimentara. Puteti incerca Bioparox spray, cate 5 puff-uri pe zi - are o actiune antibacteriana si antiinflamatorie, fara a fi la fel de agresiv ca antibioticele orale.
Cat priveste fibrinogenul, probabil cresterea moderata are o alta cauza.
0
01-08-2008, ora 00:00
mihaela6565
Nu este medic/terapeut
mihaela6565
Fetita mea de19 ani are aproape in permanenta dureri de spate(coloana).Am fost la med de familie, reumatologie a facut radiografie i-a recomandat diclofenac si voltaren.
Are sani destul de mari si unul dintre medici i-a recomandat operatie de micsorare a acestora.Ea nu a avut probleme deosebite de sanatate in copilarie si nu a facut niciodata naste analize de la A la Z.
Am fost f surprinsa(si nu prea) ca nici unul dintre medici la care am fost nu ia recomandat sa faca astfel de analize si sa incerce sa gaseasca acea cauza care ii da aceste dureri, de parca ar avea 80 de
ani.Va rog sa ma credeti ca nu stiu la ce cabinet/specializare sa ma adresez si sa o ajut cumva pt ca eu stiu ce inceamna un astfel de chin.
Eu am aceleasi dureri din copilarie 12-13 ani, am facut cateva luni de moldamin si m-am simtit mai bine, dar o data cu varsta, cu sarcinile/nasterile durerile sunt aproape permanente, iar cund sunt mai blande simt ca sunt un om fericit.
Tocmai de aceea va rog sa ma sfatuiti ce sa mai fac pt fetita mea mai intai si apoi si pentru mine, poate ca exista vreo legatura intre faptul ca eu ma chinui de o viata cu dererile astea si n-as vrea ca si copilul meu sa pateasca la fel.
Va multumesc anticipat si va rog sa-mi dati cat mai multe sfaturi, pentru ca asa cum v-am scris nu mai stiu unde sa ma mai adresez.
0
01-08-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Durerile de coloana nu se datoreaza in nici un caz reumatismului articular acut dat de infectia in gat cu streptococ, asa ca tratamentul cu Moldamin (Penicilina G retard) nu are rost. La tineri sunt frecvente tulburarile de statica ale coloanei vertebrale (pozitie vicioasa, scolioza) care determina aceste dureri. Pe langa antiinflamatoare se pot face proceduri balneare si gimnastica medicala. Daca nu se amelioreaza, puteti consulta un medic reumatolog si face mai multe investigatii (fibrinogen, PCR, VSH, factor reumatoid).
0
29-09-2008, ora 00:00
luminitaion
Nu este medic/terapeut
luminitaion
buna,
zilele trecute am, facut niste analize la care mi-a iesit infectie urinara...asa k mi-am facut urocultura
si pe rezultat scrie urocultura sterila.nu am nici un habar ce inseamna.as dorii sa ma lamuriti k la doctou ajung abia joi si e mult pana atunci.Multumesc
0
08-10-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pot aparea leucocite in urina (semn de infectie), dar fara sa iasa un anumetip de bacterie la antibiograma. Se poate repeta urocultura, uneori evorba deun germene gen Chlamydia care trateaza cu Ofloxacin sau alt antibiotic din aceasta clasa.
0
16-10-2008, ora 00:00
myrey
Nu este medic/terapeut
myrey
Buna ziua! am facut si eu analizele si sunt putin speriata!..am 41 ani..si mi-a iesilt la hemoleucograma:vol mediu eritr:103;con.med.de hem.eritr:29, 5; trombocite 412; limfocite 9%; monocite 19%;v sh 18mm si VSH la 2 ore: 35mm; fibrinogenemie 624mg/dl, colesterol:241;si proteina C reactiva:pozitiv...sunt tare ingrijorata...va rog mult daca-mi puteti da un sfat...eu sunt din rm valcea...va multumesc din sufet.Cristina
1
02-11-2008, ora 11:37
clara_carmen
Nu este medic/terapeut
clara_carmen
buna ziua.Acum 2ani am avut dureri groaznice de picioare, maini, degete umflate am facut analize si mi_a iesit aslo mare fibrinogenul mare si vsh mare.Am urmat tratament cu moldamin 1200, 6luni si durerile au disparut.Acuma dupa aproape 2 ani au inceput sa ma doara iar picioarele in calcai si am la mana dreapta degetul inelar umflat si ma doare aproape nu imi pot folosi mana dreapta.Am fost la medicul de familie si am cerut sa refac analizele si mi_au iesit urm. valori VSH 35, FIBRINOGEN 352, ASLO MAI MIC DE 200, CRPMAI MIC DE 6 SI FACTORUL REUMATOID MAI MIC DE 8 deci analize bune mai putin vsh. AM fost la in medic internist care mi-afacut eco abdominal si m_a trimis sa fac radiografi la picioare si mana care au iesit bine oasele nu sunt afectate si m-a trimis la Craiova cu diagnostic de poliartita reumatoida spunandumi ca nu stie daca este poliartita sau de la glanda tiroida cu care am prob.de 3ani.Am fost si la Craiova dar acolo nu ma bagat nimeni in seama cu totul ca aveam bilet de internare si am si sunat inainte de a ma duce si mi sa spus ca pot veni dar ajunsa acolo mi sa spus ca trebuie sa trec mai intai pe la cabinetul particular si pe urma sa vin la spital.Eu ce sa fac acuma unde sa ma duc sau ce tratament sa iau pt ca am dureri groznice si nu stiu macar ce diagnostic am umbland la atati medici si facand analizeAm decis sa mai fac iar 6 luni moldamin si pe urma mai vad eu Tin sa mentionez ca am probleme si cu dantura am mai tot timul infecti la dinti de aceea va cer ajutorul sau sfatul ce m-ati indruma sa fac Eu am zis ca merg sa imi fac datura fac moldamin si mai vad pe urma.Chiar credeti ca poliartita reumatoida?
0
08-11-2008, ora 08:42
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Cristina - aveti un sdr.inflamator - VSH fibrinogen, etc., a carui cauza trebuie elucidata - articulara, dentara, inflamatie pelvina, etc. Problematic este insa nivelul colesterolului care e mare pt. varsta dvs. - pe langa regim fara grasimi ar fi util de luat 3 luni Hipochol - 2 cp pe zi. Valorile limfocitleor indica probabil o viroza usoara. Daca PMN sau leucocitele (WBC) ar fi crescute, atunci daoar se pune problema unei infectii.
0
08-11-2008, ora 08:48
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
pentru Carmen - uneori, poliartrita reumatoida poate fi prezenta chiar daca analiza Factorului reumatoid este negativa - si atunci dg. se pune printro-o analiza numita anticorpi anticitrulina - care se face la unele laboratoare. Tratamentul cu Moldamina nu prea are sens, intrucat reumatismul articular acut apare la tinerete si ASLO e mare, iar afectate sunt genunchii si articulatiile mari.Mai bine luati trat. cu un antiinflamator bun gen Celebrex sau Arcoxia oral si repetati consultul reumatologic, inclusiv o radiografie de coloana lombara (o spondilita la coloana poate debuta cu dureri in calcai.
0
15-12-2008, ora 22:02
bebe83a
Nu este medic/terapeut
bebe83a
shi eu mi-am luat resultatul la niste analize printre care shi vsh shi este cred eu exagerat, 62 mi-a iesit la el c imi puteti spune despre asta?mentionez ca am shi hpv, astept un rasp.va rog dins uflet
0
16-12-2008, ora 06:30
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
VSH-ul fiind o proba inflamatorie, poate fi crescut si in infectia cu HPV, deci se impune un control de specialitate, insa poate fi crescut si in perioada menstruala sau in infectii respiratorii, afectiuni dentare, articulare, etc.
0
22-12-2008, ora 23:57
aurada
Nu este medic/terapeut
aurada
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati sa interpretez urmatoarele analize medicale si sa aflu daca sunt motive de ingrijorare :
colesterol LDL-ser =332 ; Colesterol total-ser=370 ;.Colesterol HDL-ser=24 ; Trigliceride-ser = 290 si la repetare analiza 196 ; VSH =18.

Multumesc !

S-aveti parte de sarbatori calde, frumoase si cu..sanatate !
0
25-12-2008, ora 08:15
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Colesterolul este extrem de crescut, adica fractiile "rele" LDL, iar fractiile "bune" de colesterol, HDL, sunt scazute. De asemenea, trigliceridele sunt crescute (ele reprezentand tot grasimi prezente in sange). Pe langa regim fara grasimi animale se impune tratament medicamentos. v-as recomanda din start o asociere gen Crestor 10 mg sau Sortis + Ezetrol 1 cp pe zi.
0
15-01-2009, ora 15:34
mitritaro
Nu este medic/terapeut
mitritaro
Buna ziua, mi-am facut niste analize si din cate vad mai multe au iesit nu foar in regula, vreau sa va spun ca sufar de diabet si analizele mele au fost facute in data de 06.01.2008. Hemoglobina eritrocitara medie (Mch) - 31.3 pg; limfocite 46.7%; limfocite 4.79 mii/ul; monocite 9.2%; monocite 0.94 mii/ul, neutrofile 39.9%; VSH 34; Proteina C reactiva - 736 mg/l si pozitiv; colesterol total 264 mg/dl; colesterol LDL 191 mg/dl si hemoglobina glicozilata HbA1c - 10 %. In speranta ca veti raspunde cat mai rapid va doresc o zi frumoasa.
0
20-01-2009, ora 10:40
PY
Nu este medic/terapeut
PY
Buna ziua.In perioada sarbatorilor de iarna am avut niste dureri abdominale acute care au disparut de la sine cam dupa 8 zile.Am consultat un medic care mi-a recomandat o serie de analize medicale si o ecografie abdominala.Le-am facut. In urma examenului ecografic nu s-a semnalat nimic deosebit la ficat, colicist, rinichi, pancreas, vizica urinara si prostata. In schimb valorile fibrinogenului sunt deosebit de crescute adica la data de 12.01.2009 fibrinogenul= 1347mg/dl iar vsh=87. Am urmat tratament cu amoxicilina, mertonitazol, malucol si omez in ideea ca ar fi un ulcer desi pe mine nu ma doare nimic.Am repetat astazi analizele si mi-au iesit urmatoarele valori: VSH=61/110 iar fibrinogenul 936 mg/dl.Nu am dureri osoase sau dentare. V-as ruga sa comentati aceste analize si sa ma sfatuiti ce este de facut in continuare intracat medicul meu de familie este plecat in concediu de maternitate.Precizez ca am varsta de 58 ani.
0
27-02-2009, ora 21:00
_Anka_
Nu este medic/terapeut
_Anka_
Buna... de curand am facut analize, in mare parte bunicele, dar VSH ul mi-a iesit 26, iar normal ii 0 / 15 (mm/h).Nu stiu ce inseamna, si as dori un raspuns, mentionez ca am 17 ani. Va multumesc
0
02-03-2009, ora 21:10
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Mitritaro - diabetul dvs este insuficient controlat - daca sub tratament cu antidiabetice orale Hb glicozilata e atat de mare, poate fi necesara introducerea insulinei - dar acest lucru nu trebuie sa va sperie, pentru ca se realizeaza un control mult mai bun si se evita complicatiile cronice oculare, etc. de asemenea, valorile colesterolului sunt mult prea mari si cred ca aveti nevoie de tratament cu o statina gen Sortis sau Crestor pentru ca colesterolul LDL la dvs. trebuie sa scada sub 100 altfel aveti risc cardiovascular mare.
0
02-03-2009, ora 21:13
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
pentru pv - consultati si un medic reumatolog pentru a va recomanda analize pentru boli autoimune intrucat aceste valori indica o inflamatie cronica in organism.
0
02-03-2009, ora 21:14
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Anka - VSH-ul crescut se poate datora unor probleme dentare sau unor afectiuni articulare, dar creste si in perioada menstruatiei.
0
06-03-2009, ora 18:46
andreea_cristina
Nu este medic/terapeut
andreea_cristina
Buna ziua d-na dr.Ana-Maria.Numele meu este Andreea si am o problema.am ceva foarte urat in gat, in fiecare dimineata daca nu ma trezesc pot sa ma innec.mi-am facut analizele si am stafilococ auriu, despre care mi s-a spus ca nu se poate vindeca, traiesti cu asa ceva toata viata...dar este ceva foarte foarte urat.mi-am facut si analizele de sange si am VSH-ul de 3 ori mai mare decat limita maxima! Ca exemplu va zic.4-12 si eu aveam 36.m-am speriat foarte tare, ca am inteles ca este infectie in sange, iar doctorul de familie mi-a zis ca nu-i problema, ca a iesit asa mare probabil de la stafilococul din gat.Ce ma puteti sfatui, trb sa ma alarmez, sa mai fac si alte analize mai aprofundate, sau?Problema este ca i-am transmis si sotului meu stafilococul, deoarece si el are aceeasi problema dimineata.Eu recunosc ca il aveam de mica si el nu.dar parca era mai putin.si nu asa innecacios.acum am 25 de ani...si astept si un bebe.oare o sa il transmit si lui?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
0
21-03-2009, ora 21:28
getulina
Nu este medic/terapeut
getulina
buna ziua d-na doctor ana-maria.numele meu este geta si acum cateva zile am primit rezultatele unor analize medicale care ma alarmeaza.va rog sa imi dati cateva lamuriri pana merg la un medic specialist.proteine totale 7, 47
glucoza serica 98
colesterol total 271
hadl colesterol 37
vldl colesterol 47.80
trigliceride 239
tgp 31 tgo 18
acid uric 5.1
magneziu 2.0
calciu seric total 9.4
calciu ionic 4.00
testosteron 1.46
prolactina 9.53
estradiol 54
LH 5.55
fsh 5.oo
insulina 13.3
shbg 17.39
hemoglobina glicozilata HbA1C 6, 1%
mentionez ca am 36 de ani si 113 kg.va multumesc anticipat
0
23-03-2009, ora 11:10
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Andreea - stafilococul din gat nu da asemenea cresteri ale VSH-ului pentru ca este doar prezent in gat, fara sa duca la infectie. Referitor la secretiile din gat, un control ORL ar fi indicat, pentru capoate fi o rinita sau o sinuzita usoara care duce la asemenea fenomene si poate justifica si cresterea VSH. Stafilococul din gat poate disparea dupa un tratament cu antibiotice, dar, intr-adevar, el nu se trateaza decat la persoanele care lucreaza in crese, alimentatie publica, etc sau care prezinta fenomene alergice.
0
23-03-2009, ora 11:22
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Geta - analizele indica in primul rand o dislipidemie - adica o tulburare in metabolismul grasimilor, cu cresterea colesterolului si a trigliceridelor - cu risc de ateroscleroza - se recomanda tratament cu o statina- Vasilip, Sortis sau Crestor plus regim fara grasimi animale si exercitiu fizic. Daca nu se normalizeaza colesterolul se poate adauga un fibrat gen Lipanthyl. Analizele hormonale par in limitenormale - insa unitatile demasura nu suntprecizate, asa ca la unele trebuie verificate valorile de referinta ale laboratorului.
0
06-04-2009, ora 12:05
adymar
Nu este medic/terapeut
adymar
Buna ziua,
AM 29 ani si in urma cu 3 zile mi-am facut niste analize care au iesit destul de prost zic eu.La hemoleucograma mi-au iesit leucocite 13.080 pe maxima de 10.000 limfocite 18.6% pe minima de 25% si un vsh de 25 /hpe maxima de 15/h.Restul mi-au iesit in limite.Precizez ca am facut si un examen de urina care a iesit bine.Eu am o faringita cronica atrofica dar nu cred ca asta este motivul de au iesit leucocitele astea asa mari mai ales ca eu stiu ca leucocite multe si limfocite mici inseamna o infectie acuta nu cronica.De ceva timp ma doare in zona abdomenului inferior, cam la mijloc nu intr0o anumita fosa iliaca.am tinut si o cura de slabire si ma cam doare si stomacul mai ales in zona epigastica dar mai mult spre stanga, dar nu este o durere de nesuportat este mai mult un discomfort.In urma cu 2 luni mi-am facut un papanicolau si mi-a iesit tip 2 moderat inflamator si candida.Nu am facut nici un tratament pentru ca imediat dupa aia am pus un colir in ochi si am facut un soc anafilactic la ciprofloxacin si mi-a fost frica sa mai iau medicamente.Vreau sa mai precizez ca nu am carii sau cel putin daca sunt nu ma dor maselele doar putina sensibilitate la rece si cald la un premolar.Va rog sa ma iertati ca am insirat toate[SUFERINTELE ) mele dar poate avand mai multe informatii ma puteti sfatui si pe mine ce trebuie sa fac.SUNT TARE SPERIATA.Oare aceste valori pot indica ceva grav.Ce ar trebui sa fac in continuare.( sunt cadru medical si audioprotezist.
0
21-04-2009, ora 18:17
danielaalex1982
Nu este medic/terapeut
danielaalex1982
am analizele la sange proaste.fibrinogen-149.0;timp quick-15, 50;ap%-60, 90;inr-1, 34;calciu-8, 20;calciu ionic-3, 61;proteine totale-6, 00.ce trebuie sa fac?
0
21-04-2009, ora 18:51
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Adymar - valorile leucocitelor nu sunt atat de mari incat sa sugereze o infectie bacteriana severa, insa este util de facut un exudat faringian si de repetat analizele dupa o saptamana.
0
21-04-2009, ora 18:52
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentru Daniela - calciul este scazut, atat cel total cat si cel ionizat.
Adaugă un comentariu / răspuns
214 comentarii 12 ..... 7 8 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: