Firicele de sange in sputa!

06-02-2014
mariusadrian2103
Nu este medic/terapeut
mariusadrian2103
Buna seara,

Numele meu e Marius si am 23 de ani. Problemele mele au inceput acum mai bine de o luna, sau cel putin atunci am vazut eu. Fiind fumator de aproximativ 6 ani de zile (fumez 10-11 tigari/zi), mi se strang in gat reziduri..o sputa groasa cu o tenta de maro. Acum o luna, am tusit (tuse voluntara), pentru a rupe sputa ce se stransese in gat. Am dat-o afara si am observat (nu stiu ce m-a apucat sa controlez scarbosenia aia) 1 sau 2 firicele de sange viu, rosu. M-am speriat si m-am dus la urgente. Acolo mi s-a pus diagnosticul de o usoara pneumonie. Mi-au dat zinat-2 cutii. In timp ce am luat tratamentul si dupa ce l-am terminat nu am mai analizat sputa atunci cand o scuipam. Aseara in schimb, am facut-o si am vazut iar firicele de sange... Deci sunt efectiv infiltrate in sputa aia groasa si lipicioasa. Imi e foarte teama de cancer pulmonar; nu ma mai regasesc sincer sa fiu... Credeti ca poate fi vorba de asa ceva? Am uitat sa precizez, simt si o usoara iritatie acolo unde se strange sputa.. De tusit nu tusesc decat foarte rar, pofta de mancare am, nu am slabit, temperatura nu am, de racit nu ma simt racit, la fel, de obosit nu obosesc atunci cand fac miscare continua. Am o usoara dispnee, in sensul ca simt ca nu-mi ajunge suficient aer in plamani (casc, oftez), insa problema asta o am de mai bine de 2 sau chiar 3 ani de zile si apare mai ales atunci cand sunt stresat. Dureri toracice am numai cand ma misc si atunci pana se incalzesc articulatiile. Durerile le am de foarte mult timp si sunt din cauza greutatii cu care ma lupt de ceva timp.

Multumesc!

l.e. Sufar de reflux gastroesofagian (nu stiu daca e relevant)
3 comentarii
1
01-10-2019, ora 19:02
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! De la inflamație se rup mici vase de sânge și apare aspectul descris de dumneavoastră, nu e nimic grav. O zi liniștită!
0
16-09-2020, ora 21:43
Nita florin
Nu este medic/terapeut
Nita florin
Bună seara, am si eu o problema si nustiu ce sa ma fac am vreo 4 luni de cind am un nod in gât si foarte multă mucosa in git dimineată scuip ceva din git maro ca un fel de gelatina, am trecut printro perioada foarte grea cu mult stres si ansietate poate avea ceva in comun cu problemele mele?? Va multumesc din suflet astept cu raspuns.
0
29-09-2020, ora 14:51
Nita florin
Nu este medic/terapeut
Nita florin
Buna ziua, ma aflu in italia si de vreo 5 luni ma confrunt cu niste dureri de git (nod in git), am trecut printro perioadă foarte grea a veți mele un stres foarte mare si foarte aproape de o depresie datorită unei operati la rinichi, am fost de nenumarate ori la doctoru de familie de aici, sa uitat in gura la mine si a zis ca nu am probleme cu amegdalitele, deşi eu in fiecare dimineata vad niste puncte galbene pe ele doctorita imi spune tot timpu ca sunt resturi de muncare, mirosind acelea puncte galbene de pe amegdalite miros ingrozitor(puroi), am facut tampon laringite rezultatu find negativ, am facut test de teroida si miau gasit t3 marit find 4.85pg/ml, ultimul control facut la doctorita mia spus ca sigur am o faringita din cauza refluxului gastric , mentionez ca am permanent un mucus in fundu guri, ma puteti ajuta dumneavoastră cu un tratament pentru problema mea, voi primi incurimd un pachet de la parinti din Ro si im vor lua ei tratamentu, va multumesc din suflet o zi bună
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.