Fistlua in gingie dupa rezectie apicala

19-09-2018
Chora
Nu este medic/terapeut
Chora
Buna ziua!Am avut o coroana pe un premolar pe care stomatologul meu mi-a sfatui sa o inlocuiesc pentru ca s-a deplasat gingia si se vedea dintele de sub coroana.Dintele era vital dar, cand mi-a inlaturat coroana, s-a rupt si atunci el a sugerat ca ar fi bine sa imi omoare nervul si sa-mi obtureze canalul inainte de a pune noua coroana.Dupa o luna de la inlocuirea coroanei am simtit ca as avea o colectie la baza premolarului.S-a dovedit ou granulom pe care domnul doctor l-a operat-rezectie apicala.Eu locuiesc in strainatate si dupa operatie a trebuit sa plec.La cateva saptamani dupa operatie am observat ca, pe linia de sutura ?s-a format o mica colectie de puroi care se tot spargea.Plaga se inchidea pentru ca mai apoi sa se deschida iarasi.Practic e o fistula in gingie.Dupa cateva luni m-am intors in tara si am facut o radigrafie.Dl doctor a spus ca nu am punga de puroi dar ar fi un rest de material sau os ramas.Pe radiografie se vedea canalul obturat iar chiar mai sus o bucatica alba(ca si cum ar fi ceva desprins din materialul cu care a fost obturat canalul).Mi-a repetat interventia chirurgicala ca apoi, dupa 4 saptamani sa ma trezesc din nou cu o colectie -fistula pe linia de sutura.V-as ruga sa imi dati un sfat -care ar putea fi cauza, ce se poate face si cat pot astepta.Va multumesc!
4 comentarii
0
19-09-2018, ora 05:00
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna dimineata,
Ar fi de mare ajutor sa postati aici radiografiile, fara ele cam greu sa raspundem la intrebari.
0
19-09-2018, ora 05:48
Dr. Emanuela Brebenel
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Emanuela Brebenel
Caută un Endodont
0
22-09-2018, ora 05:56
Chora
Nu este medic/terapeut
Chora
Multumesc pentru raspuns!
0
27-05-2024, ora 18:27
RALUCA112
Nu este medic/terapeut
RALUCA112
Bună. În aceeași situație sunt și eu acum.Ai reușit sa rezolvi cumva ? Care a fost deznodământul? Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns