fistula dentara-singura solutie chirurgul?????????

02-09-2009
diana ramona
Nu este medic/terapeut
diana ramona
Buna...am si eu o problema cu molarul inferior stanga, acum 3 saptamani m-am umflat, am luat 10 zile amoxacilina, dar fara efect, nu am mai putut sa deschid gura aproape deloc si mi s-a facut un abces pe esteriorul obrazului, medicul stomatolog mi-a deschis canalul si mi-a prescris zitromax, dupa care m-am dezumflat, dar in locul unde am inteles ca s-a format o fistula a ramas la fel :umflat si tare(ca o intepatura de insecta) si s-a inrosit.Dr.stomatolog m-a trimis la urgente, unde dr.chirurg de la maxilo mi-a spus ca singura sansa e incizia pe exterior si apoi extractia.Mi-au scris 6 zile de Augmentin si au zis sa fac impachetari calde, umede;acasa fac exercitii si acum am o deschidere destul de buna, cat sa se poata face un drenaj sau chiar extractie, dar medicii de aici(deoarece eu sunt in strainatate)nu sunt de acord.Am vb. cu dr. meu stomatolog din ro si mi-a zis ca ar fi 2 posibilitati.1-sa-mi faca drenaj, dar nu e sigur ca ajunge la fistula;2-sa-mi faca extractia, chiuretaj si fistula sa se retraga singura(dar nu stiu pe unde se poate elimina abcesul acumulat fara incizie), cert e ca nu as vrea sa raman cu semne pe fata toata viata din cauza unei maselute.Extractia oricum trebuie sa o fac pt.ca am la radacina un granulom.Va rog frumos daca puteti sa-mi dati un sfat ce sa fac...Mi-e frica si sa merg in ro si sa-mi spuna acelasi lucru-bisturiu???? Va multumesc mult...
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul