Fisura anală

02-02-2024
BlackyOne
Nu este medic/terapeut
BlackyOne
Buna ziua ! Fac apel către cei care au avut fisura anală iar medicul proctolog i-a tratat prin cauterizare.Sunt program
at peste 2 săptămâni la aceasta procedura iar medicul mi-a spus ca se face in regim ambulatoriu, ca pot pleca imediata așa după dar ca voi avea dureri si ar fii bine sa stau la pat 3-4 zile.Pentru ce i care ați trecut prin așa ceva, pe o scara a durerii cât de intensa a fost si ce medicamente ați luat pentru calmare?De asemenea v-as fi recunoscător dacă mi-ați spune dacă doare când aveți scaun.Mulțumesc frumos !
4 comentarii
0
02-02-2024, ora 18:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pana atunci incercati crema de tataneasa, 6 lei, de la plafar. O sa va mai aline durerile.
0
04-02-2024, ora 17:44
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Probabil este vorba de tratamentul fisurii prin fisurectomie (se elimină o zonă mică de țesut în care se găsește fisura). Operația este, evident, cu anestezie (de obicei locală), așa că operația în sine NU doare.
După operație durerea este moderată și durează de obicei câteva zile. Ca și durerea de la fisura neoperată, durerea de după operație apare de obicei când pacientul are scaun. Dar la mulți pacienți, durerea când au primul scaun de DUPĂ operație este mai mică decât durerea la scaun de DINAINTE de operație. Durerea scade în timp. Cam la al zecelea scaun după operație, durerea ar trebui să fie mică spre deloc.
Vindecarea completă a rănii de operație se face cam în două luni.
Unii pacienți pot avea un disconfort (adică mai puțin decât durere) care durează câteva luni.

Este important să evitați constipația - beți lichide multe, luați laxative dacă trebuie (cum vi se va indica). Evitați cafeaua. Statul mult timp în pat favorizează constipația.
Oricum, chirurgul vă va prescrie ceva pentru durere. Dacă nu vă este suficient puteți să-i cereți oricând ceva mai tare, dar toate șansele că NU va fi nevoie.
Operația se face ca să doară mai puțin, nu mai mult :).

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
05-02-2024, ora 04:44
BlackyOne
Nu este medic/terapeut
BlackyOne
Buna ziua ! Mersi frumos pentru informatii dar nu cred ca e vorba de fisurectomie, medicul a spus ca se face cauterizare in jurul fisurii anale ceea ce nu cred ca implica eliminiarea de țesut, a spus ca e o procedura ambulatorie NON invazivă și ca nu e ca o operație.
1
05-02-2024, ora 14:04
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Am înțeles. Dacă nu se face excizie ci doar se cauterizează suprafața (laser, chimic sau diatermic), atunci durerea după intervenție va fi și mai mică.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: