Fisura, entorsa sau fractura??

15-03-2014
Alex Mihaila
Nu este medic/terapeut
Alex Mihaila
Buna ziua !! In data de 19 ianuarie 2014 am cazut pe niste scari, moment in care m-i s-au umflat imediat ambele glezne ale piciorului drept. Peste aproximativ 10-12 ore m-am prezentat la urgente, mi-a fost facuta o radiografie iar doctorul mi-a dat diagnostic de entorsa, si mi-a spus ca e nevoie sa stau in pat bandajat cu fasa elastica 4-7 zile.Am stat 10 zile dar degeaba durerea si umflatura erau la fel.M-am prezentat din nou la spital si s-a decis (fara o alta radiografie) imobilizarea cu aparat gipsat pentru 14 zile. Dupa aceste 14 zile in care am evitat sa calc in piciorul respectiv mi-a fost suspendat aparatul gipsat, mi-a fost facut o alta radiorafie, iar ortopedul mi-a spus ca, , e bine e minunat".Am fost cu ultima radiografie la un alt doctor iar aceasta mi-a sp ca am fost mintit k eu inca am fisura maleolara la peroneu, ca trebuia sa mi se puna ghibs din data de cand am cazut nu la 10 zile distanta, dar ca totusi ma voi vindeca in 2 saptamaniA trecut insa o luna de la suspendarea aparatului gipsat si tot nu pot merge normal, daca incerc sa merg normal sa nu mai schipatez am dureri mari la glezna stanga a piciorului. Mentionez k din data accidentului si pana astazi nu am facut efort ( am stat doar in pat m-am deplasat doar pana la baie). Va rog mult ajutati-ma cu un sfat e ar trebui sa fac ?? Deja am inceput sa ma sperii iar multa lume imi spune ca s-ar putea sa am envoie de operatie, in caz contrar o sa ma mai doara 6-7 luni. Multumesc mult !!! Cu stima, Alex Mihaila
2 comentarii
0
15-03-2014, ora 17:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- in ortopedie nu exista notiunea de """"fisura""""". Astfel, osul este fie fracturat, fie integru.
- putem, in schimb, discuta despre notiunea de fractura fara deplasare.
- o fractura stabila, fara deplasare, a maleolei fibulare la un tanar se trateaza aproape la fel ca o entorsa (imobilizare minima de tip orteza aircast);
- situatia actuala poate fi cuantificata numai prin examinarea directa a gleznei si prin studierea nemijlocita a radiografiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
16-03-2014, ora 11:44
Alex Mihaila
Nu este medic/terapeut
Alex Mihaila
Multumesc mult pentru raspuns, sper sa nu fiu cicalitor dar e normal sa ma mai doara dupa 2 luni de la accident ? si sa nu pot merge normal ? Daca in urma unei noi radiografii pe care o voi face se va constata ca factura este de fapt cu o mica deplasare va fi nevoie de operatie ?...chiar si asa dupa 2 luni...??
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa: primul ajutor
  •