Flash uri de lumina in ochi

14-01-2019
Marshmallow
Nu este medic/terapeut
Marshmallow
Buna ziua!
de ceva timp, mi se intampla sa vad niste fulgere de lumina pornind din coltul ochiului drept, criza asta tine vreo 10 minute, sau mai mult daca privesc lumina, si mi se intuneca vederea pe moment, dupa ce trece vad din nou foarte bine doar ca ma doare capul, nu am dureri de cap nici de ochi in restul timpului, si vad foarte bine, As vrea sa stiu ce analize trebuie sa fac ca sa depistez problema si sa o rezolv.
5 comentarii
0
15-01-2019, ora 00:34
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună seara,

Este posibil să fie migrenă cu aură (senzație luminoasă, apoi durere de cap). Ține de neurologie. Sigur, s-ar putea să fie o problemă oftalmologică - consult ofta și examen de fund de ochi. Dacă este cazul, evaluare pentru hipertensiune sau diabet.

Multă sănătate!
0
26-02-2019, ora 10:48
CLODGINA
Nu este medic/terapeut
CLODGINA
Buna ziua! Acelasi lucru mi se intampla si mie ca Marshwell, de la 20 de ani, acum am 37 ani, de doua ori sau trei pe an mi se intampla sa vad un cerc mic luminos care porneste de la ochiul stang si care palpaie si care se mareste pana ajunge cercul sa acapareze ambii ochii, lumina palpaie timp de vreo 10 minute pana dispare de tot, apoi dupa cateva minute sau chiar o ora am o durere f mica de cap si in ziua respectiva ma simt mai slabita. Am facut fundul de ochii, totul este ok, in schimb mi-a zis d l doctor ca am - 0, 75 la un ochi si -1 la celalalt si astigmatism. Imi fac griji ca de atatia ani nu mi-a trecut aceasta palpaiala. Nu am dat asa mare importanta pana acum, dar parca imi fac griji. Tin sa precizez ca starea mare este buna, dar am momente cand parca nu am echilibru si parca si stare de ametelea, uneori. Va multumesc !
0
26-02-2019, ora 14:04
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Pentru CLODGINA: și în cazul dumneavoastră simptomele par să indice migrena.
O senzație luminoasă, pornită de la marginea câmpului vizual și care se întinde, urmată de greturi, dureri de cap, tulburări de echilibru, cu examen de fund de ochi normal, ar putea fi migrenă. Consultați un neurolog, există tratament eficient.

Multă sănătate!
0
26-02-2019, ora 16:04
CLODGINA
Nu este medic/terapeut
CLODGINA
Va mulțumesc foarte mult. Mi-ați putea recomanda un medic neurog? Eu sunt din Constanța, dar sunt dispusa sa merg și la București. Încă o data mulțumiri!
0
27-02-2019, ora 17:28
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună seara, eu sunt din Cluj, din păcate nu prea cunosc neurologi din alta parte. La Cluj ar fi clinica RoNeuro. Cred ca cineva de la o universitate de medicina ar putea fi mai bun profesional. Nu obligatoriu.

Multă sănătate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: