fobia sociala te distruge profesional

29-01-2007
ita
Nu este medic/terapeut
ita
este corect sa fi dat afara de la un loc de munca ( fortat sa iti dai demisia ) doar pentru ca ai probleme de comunicare si nu de competenta?
oameni astia se gandesc ca de aduc in pragul sinucideri fortandu-te sa renunti la vizitele la psihiatru pentru ca nu mai ai bani si locuinta in bucuresti iar sistemul sanitar din romania nu te sprijina?
2 comentarii
0
06-02-2007, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Sunt multe nedreptati in lume. Si asta e una dintre ele.
0
08-10-2007, ora 00:00
flora07
Nu este medic/terapeut
flora07
Va scriu cu speranta ca voi fi ajutata sa trec peste aceste stari neobisnuite care domina comportamentul meu psiho-social.
De multi ani ma manifest neobisnuit atunci cand intru in legatura cu oamenii, fie ei si foarte apropiati. Atuci cand trebuie sa port o conversatie cu ei ma cuprinde o agitatie interioara, le evit privirea, nu reusesc sa ma concentrez asupra conversatiei, ma balbai, ochii mei urmand a devenii obositi, rosii, inlacrimati si am o senzatie ca si cum as simtii o greutate in regiunea fruntii, daca conversatia tine mai mult de 10 min.
La serviciu nu reusesc sa ma concentrez suficient, sunt f agitata si nesigura si fac numeroase greseli, mai ales atunci cand simt ca sunt privita. Traiesc un adevarat cosmar si mi-e teama ca-mi voi pierde serviciul datorita starii stresante. Incep sa-mi uit atributiunile de serviciu, si asta m-i se pare foarte grav.
Persoanele noi cunoscute spun despre mine ca am o privire de parca mi-ar fi teama, ca-s neatenta, necomunicativa suficient, si as avea o figura trista, desii am trasaturi fine si o fizionomie foarte placuta.
Tin sa mentionez ca sunt rare situatiile in care aceste stari nu exista cand intru in legatura cu oamenii si nu inteleg de ce, pentru ca m-am obisnuit sa tot incerc sa-mi controlez acesta stare ingrozitoare, fiind exacerbata in perioada premenstruala.
Copilaria mea a fost ingrozitoare datorita parintillor, apoi am avut relatii sentimentale esuate si asta mi-a agravat si mai mult starea. Cu sotul meu f. rar am aceste simtome, dar pe parinti nu-i pot privii in ochii.
va rog frumos sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac sa termin cu acesta stare care o posed de multi ani, acum am 28 de ani.
cu respect, flori
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •