Fobie sociala?

08-10-2006
kelly c.
Nu este medic/terapeut
kelly c.
Am 26 ani.De cand ma stiu am fost exagerat de emotiva!Problema cea mai grava insa, e ca imi tremura mainile!In cazul unor evenimente speciale, dar nu numai, mai ales atunci cand sunt inconjurata de persoane straine imi tremura mainile ingrozitor.Ca sa nu ma pun in situatii penibile evit pe cat posibil sa iau parte la evenimente sociale.Evit chiar si sa tin o cafea in mana!Daca totusi n-am incotro iau un distonocalm sau beau ceva alcooloic(in functie de situatie)si ma simt stapana pe mine si capabila sa fac orice.Problema asta ma impiedica sa-mi traiesc viata asa cum vreau.Mi-e teama de neprevazut, fac eforturi mari sa-mi maschez emotiile, desi, sunt constienta ca ele sunt, in majoritatea cazurilor, complet nemotivate!Am citit cva de un medicament Seroxat.Credeti ca m-ar ajuta?Daca nu, spuneti-mi va rog ce-ar trebui sa fac.Va multumesc anticipat!
4 comentarii
0
26-10-2006, ora 00:00
dr. Laura Constantinescu
Nu este medic/terapeut
dr. Laura Constantinescu
Seorxatul este un medicament pe care studiile clinice il atesta ca fiind eficient in fobia sociala. Fiind vorba despre un medicament de uz psihiatric veti avea nevoie de o reteta si asta inseamna un consult psihiatric. Dupa parerea mea acest consult are o importanta mai mare decat simpla prescriere a Seroxatului. Pentru ca doctorul ar trebui sa va dea informatii despre beneficiile si riscurile pe care le implica tratamentul, despre complicatiile fobiei sociale si mai ales despre ceea ce ajuta mai mult deact Seroxatul si anume terapie comportamental-cognitiva. Medicamentul nu va poate ajuta decat pe perioada pe care il luati.
0
26-10-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
doamna doctor te-a sfatuit bime, vreau sa mai adaug ca eu cred ca esti o persoana sensibila, nu neaparat bolnava. evita in orice caz sa consumi bauturi alcoolice si fa si investigatii endocrine, pentru ca din cate stiu eu si tiroida da emotivitate in hipertiroidie, sau lipsa litiului din organism da chiar anxietate, oricum este bine sa te indrume medicii. Eu iti mai scrisesem o data, incearca sa-ti distragi atentia intr-o astfel de situatie, sa te gandesti la altceva, eventual la o reusita de-a ta. Numai bine!
0
01-11-2006, ora 00:00
kelly c.
Nu este medic/terapeut
kelly c.
Multumesc pentru sfaturi.In legatura cu alcoolul -sa nu credeti ca beau tot timpul.In nici un caz!Situatiile in care ma folosesc de alcool (de altfel in proportii mici) sunt rare.In majoritatea cazurilor(nu in toate) reusesc sa-mi maschez emotiile, dar problema e ca fac eforturi mari.Presupun ca in ochii celorlalti par o persoana apatica, dar sunt intr-o continua lupta cu propriile-mi emotii!Probabil ca exagerez eu.Sau pur si simplu asta-i firea mea si n-o sa pot schimba ceva vreodata!
0
03-11-2006, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Daca ai o fire mai sensibila nu te va impiedica nici sa ai viata sociala, nici sa ai performante pe plan profesional, fereste-te insa de situatiile stresante cum ar fii emotii multe, oboseala sau price forma de stress. Nu trebuie sa te pui impotriva curentului, adica daca simti ca te afecteaza anumite situatii, incearca sa le eviti sau stiu eu, sa le iei mai usurel zicandu-ti"Ce poate sa mi se intample asa grav? Oare eu sunt singura care am emotii in aceasta situatie? " Poate si interlocutorul are tracul lui si nu ai observat. Totul este sa-ti abati atentiasde la aceasta problema, pentru ca si autosugestia are rolul ei fie pozitiv, fie negativ, depinde cum o folosim. Numai bine!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •