fobie sociala

17-12-2013
george131
Nu este medic/terapeut
george131
buna...de foarte mult timp sufar de niste probleme nu tocmai normale care ma afecteaza atat pe plan fizic cat si psihic.de mic copil am dezvoltat TOC(tulburari obsesiv-comulsive) mai exact din clasa a 2 a..mi am dat seama ca gandurile care ma framantau erau ilogice si stupide dar pur si simplu nu le puteam controla..erau peste puterile mele.ma gandesc ca la mijloc poate fi o cauza genetica ce a dus a aceasta nevroza...in istoricul familiei cred.nu stiu sigur am avut o ruda care avea tulburari mentale..nu stiu sigur daca poate de la gena aia mi se trage.de-a lungul anilor simptomele s-au mai diminuat..dar odata cu adolescenta au inceput problemele..nu m-am putut adapta la schimbarile ce aveau sa aiba loc:scoala noua..etc..astel am inceput sa am anxietate generala urmata mai apoi de fobie sociala..tot acest stres si-a pus amprenta si pe sanatatea mea fizica:dermografismul o iritatie a pielii...in prezent sunt o persoana timida, retrasa, introvertita si fara incredere in proprile forte..stiu ca doar cei care au incredere, sunt tupeisti si au ambitii castiga-n viata..restul raman niste 'papa-lapte' si esueaza..sincer am incercat sa scap de timiditate sj de aceste probleme, mi-am dat toata silinta sa mi le oprim dar totul a fost in zadar..nu sunt o persoana fricoasa doar ca mi-e teama de felul in care sunt perceput de alte persoane.am incercat sa nu-mi mai pese, sa ma las dus de val si sa ma bucur de viata.o perioada de timp reusisem insa dupa un timp au reaparut fobia sociala, etc...de mentionat e ca sunt baiat.nu vreau sa fiu un mascarici, o leguma..vreau sa fiu mai sociabil si sa am incredere in proprile forte fara sa mai am vre-o teama sau sa-mi mai pese..de fel eu sunt o persoana cu simtul umorului dar toate aceste lucruri ma oprima sa-mi arat adevarata valoare.
3 comentarii
0
17-12-2013, ora 21:06
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
George! Daca ai simtul umorului le ai pe toate! Crede-ma! Nu te mai gandi la cum te percep ceilalti, fi natural si vezi-ti de treaba ta, oricare ar fi ea. Sa stii ca nu putem satisface toate gusturile, chiar si Angelina Jolie are contestatarii ei :). Gandeste-te ca n-ai aparut intamplator in lumea asta. Ca lumea asta mare sa se invarta, e nevoie atat de oameni ca tine cat si de oameni ca mine. Unii, mai increzatori, au menirea de a-i impulsiona pe ceilalti sa mearga inainte. Deasemenea, rolul tau e bine stabilit in lume, nu-ti face griji. Sunt sigura ca ai talente de care oamenii se pot bucura si din care pot invata. Be you! Si bucura-te! Fiecare moment al vietii tale e unic, special si splendid. Eu am invatat sa vad doar ce-i frumos in oameni. Stii de ce? Pentru ca asta mi-ar placea sa vada si ei la mine. Toti avem defecte si calitati, e ceva normal si natural. Fa-ti un grup de amici care sa te accepte exact asa cum esti tu, cu bune si cu rele si nu-ti pierde timpul cu persoane superficiale, cu care n-ai puncte comune.
0
26-03-2014, ora 19:35
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Buna, George!

Am inteles cu fobia sociala, insa nu ne-ai spus foarte multe despre obsesii. Le mai ai?
0
26-03-2014, ora 19:36
Psihologie, Sibiu
Cum te-ai descrie, ca personalitate?
Ma refer la firea ta de cand erai mic, nu de cum esti in ultima vreme.
Adaugă un comentariu / răspuns