Fobie sociala

13-07-2015
Zepp1
Nu este medic/terapeut
Zepp1
Ce tratamente exista pentru fobia sociala(anxietate sociala)?
7 comentarii
0
13-07-2015, ora 00:41
Dr. Ricean Alina
Psihiatrie pediatrica, Brasov
Dr. Ricean Alina
Buna seara! Puteti urma tratament medicamentos si psihoterapie cognitiv-comportamentala. Tratamentul medicamentos se prescrie de medicul psihiatru.
0
14-07-2015, ora 22:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu exista medic care sa dea astfel de retete pe Forum. Trebuie sa mergi intai la un psihiatru pentru a se pune un diagnostic clar in urma unui interviu si apoi sa ti se dea o reteta speciala. Astfel de medicamente se dau numai cu reteta si lunar trebuie sa te vada un medic pt a-ti ajusta dozele. Depinde de evolutia afectiunii.
0
03-08-2015, ora 09:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Subiectul e cu adevarat unul complex, avand multe fatete. Fobia sociala, teama de a interactiona cu persoanele din mediul inconjurator poate imbraca diverse forme iar teama de vorbitul in public e una dintre acestea. Cand teama nu te opreste sa accepti sa vorbesti in public insa iti blocheaza multe dintre abilitatile personale, care functioneaza altfel atunci cand esti intr-un "™mediu sigur"™, calea de parcurs poate fi mult mai scurta decat atunci cand teama te face sa eviti orice vorbit in public si e o temere invalidanta ce poate necesita mai multe sesiuni de psihoterapie si eventual chiar tratament medicamentos.

Teama nu poate fi eliminata din viata noastra si nici nu ar fi benefic pentru noi, pentru ca e sentimentul ce ne fereste de multe aspecte ce ne pot face cu adevarat rau. E insa bine sa stim sa o temperam, sa o utilizam mai bine, pentru ca forma benefica a curajului nu e altceva decat o teama invinsa, tinuta sub control. Utilizand mai bine temerile noastre putem sa progresam, sa ne dezvoltam abilitatile.

Psihoterapeutul te poate sprijini in primii tai pasi in a invata sa traiesti cu temerile tale...te poate invata ca « nu e nimic inafara ta care sa te faca mai bun, mai puternic, mai bogat, mai rapid sau mai destept...totul exista doar inauntrul tau»... acolo e bine sa cauti

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata
0
14-03-2016, ora 09:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Zepp1

Ai optiunile inchise. Nu se poate sa iti raspunda cineva pe Privat.
Intreaba la medicul de familie daca acele analize sunt gratuite. Unele nu sunt.
Revino cu o adresa la Casa de Asigurari de Sanatatate, preciznadu-le ca nu ti-a venit cardul dupa atata timp si ca ai nevoie de el. Sunt obligati sa iti raspunda in termen de 30 de zile.

Esti asigurat ? Esti elev sau student la zi ? Lucrezi ? Platesti asigurarea lunar ?

Unii carora nu le-a venit cardul nu erau asigurati.
0
14-03-2016, ora 22:57
Zepp1
Nu este medic/terapeut
Zepp1
am asigurare, sunt eleva
0
14-03-2016, ora 23:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trimiti adresa prin posta la casa de sanatate de care apartii ca nu ti-a venit cardul si ca ai nevoie. Sau mergi pina acolo. Poate iti dau alt document provizoriu.
0
29-03-2016, ora 01:33
meebo
Nu este medic/terapeut
meebo
o carte f buna despre fobia sociala http://www.all.ro/carte/ajuta-te-singur-in-caz-de-anxietate-sociala.html
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •