Fractura Clavicula

08-02-2022
Evvve
Nu este medic/terapeut
Evvve
Buna ziua. Am 17 ani si mi-am fracturat clavicula acum o luna. La inceput am purtat un bandaj in 8 pentru 10 zile, ulterior a fost schimbat intr-un bandaj dessault. Fractura a fost putin deplasata iar oasele acum sunt încălecate. Vreau sa stiu daca vreodata osul o sa fie drept, si la acelasi nivel cu clavicula sănătoasă.
4 comentarii
0
08-02-2022, ora 19:40
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Daca oasele sunt suprapuse cum sa se mai indrepe, se vor suda si asa va ramine clavicula. Cealalta situatie este sa fi operata si punerea cap la cap oasele.
0
08-02-2022, ora 21:11
Evvve
Nu este medic/terapeut
Evvve
Ma refer la faptul ca, este situată la un nivel mai sis de cat cealaltă, una este mai jos si alta mai sus (întreg osul) stiu ca o sa se prindă ciudat din motivul suprapunerii, dar daca te uiti la mine din fata observi o clavicula mai sus si una mai jos. :/ la asta ma refer, nu stiu sa vorbesc in termeni medicali preciși :)
0
08-02-2022, ora 22:16
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Mergi cit mai repede la ortopedie pentru rezolvare, pe net la ce sa te aștepți.
0
09-02-2022, ora 16:52
Kinetoterapeut Voevod Sorin Razvan
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Bucuresti
Kinetoterapeut Voevod Sorin Razvan
Buna/Salut. Niciodata oasele nu vor mai fi ca la inceput, intrucat in procesul natural de sudare (formare calus-distrugere calus) intervin miscarile naturale si involuntare care misca usor dar sigur locurile fracturii. Dar asta nu ar trebui sa fie problema, oricum din cauza usoarelor scolioze umerii sunt ba mai sus ba mai jos :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: