Fractura clavicula cu deplasare: ortopedic sau chirurgical

27-10-2022
cosmins
Nu este medic/terapeut
cosmins
Salut, dupa o cazatura cu bicicleta, m am ales cu o fractura de clavicula cu deplasare. Facand sport de performanta, la urgente mi am exprimat dorinta de a interveni direct chirurgical. Initial, dupa prima rasiografie medicul m a aprobat si a spus ca se va interveni chirirgical, dar dupa ce m a inobilizat cu bandaj in 8, si a mai facut o radiografie, a refuzat sa ma bage in operatie deoarece s au a aliniat perfect clavicula. Acum se presupune ca trebuie sa port orteza timp de 3 saptamani, dar exista riscul ca in aceste 3 saptamani daca misc involuntar, sa se modifice pozitia fracturii si sa se intervina oricum chirurgical… Mi se pare ca pierd prea mult timp, luand in considerare riscul acestor saptamani? si nu stiu daca ar trebui acum sa ma razgandesc si sa merg undeva sa ma opereze ( de 3 zile stau cu orteza) plus as vrea sa stiu cat rau imi pot face daca fiind constient ca imi mentin pozitia umarului corecta si nemiscata, dau orteza jos pentru a face duș.
1 comentarii
0
08-12-2022, ora 23:10
Vasele ion
Nu este medic/terapeut
Vasele ion
Eu am avut clavicula fractura 1/3 cu deplasare si dupa 4 sapt am renuntat la orteza si bandaj. Acum am 5 sapt si misc mana usor usor atat cat imi da voie. Nu vreau sa fortez. In tot acest timp seara de seara faceam duș, ajutat ca sa nu ma fortez. Deci, fa-ti duș linistit ca doar nu stai 3 sapt fara apa :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: