Fractura clavicula

17-05-2016
Octa2001
Nu este medic/terapeut
Octa2001
Buna ziua! Acum 3 săptămâni am suferit o fractură de claviculă stânga... am fost imobilizat în ghips 3saptamani, ieri mi a fost scos. Acum clavicula este umflată, nu mă doare la atingere, Domnul doctor a spus că este bine si sa vin peste o săptămână la control... M am uitat în oglindă și claviculele nu par identice, cea bună este mai jos iar cea fracturată este puțin mai sus... nu stiu ce sa fac! Tin să menționez că după ce mi a fost îndepărtat ghipsul nu mi s a făcut radiografie. Ce poate fi acea umflătură? Si cum mă pot recupera mai repede deoarece nu prea pot mișca mâna din cauza atrofiei musculare?
3 comentarii
0
17-05-2016, ora 12:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Datorita conexiunilor musculare ale claviculei, fractura din 1/3 medie a acesteia se insoteste de deplasarea fragmentelor osoase si, respectiv, de sudarea (consolidarea) acestora intr-o pozitie "vicioasa".
NU aveti nimic de facut, in afara de a respecta perioada de imobilizare in orteza speciala (5-6 saptamani) si mai ales evitarea eforturilor sportive tip de 4-6 luni.
Daca s-a optat deja pentru tratamentul conservator (imobilizare in orteza speciala), practic nu mai este nevoie de radiografii de control (consolidarea osoasa poate fi perfect apreciata clinic, fiind vorba despre un os superficial).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-05-2016, ora 16:06
Octa2001
Nu este medic/terapeut
Octa2001
Multumesc mult pentru răspuns...
Dar ma poate afecta în vreun fel această "poziție vicioasă" a claviculei? Sa ma îngrijorez? Practic un sport ce solicită mult tot corpul. Mai pot sa-l practic după această fractură? Aștept doar 5-6 luni și apoi pot, nu? Tin să menționez că am 14 ani
0
17-05-2016, ora 21:32
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Raspunsul depinde, evident, de tipul fracturii, de datele personale etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: