fractura cominutiva deschisa tibie+ peroneu

06-11-2010
daniel
Nu este medic/terapeut
daniel
Pe 21 septembrie 2010 am avut un accident rutier si am suferit o fractura deschisa cominutiva tip 3b pilon tibial si peroneu drept 1/3 inferioara gamba dreapta. Am fost operat pe21 si apoi pe 27 septembrie s-a aplicat placa semi-tubulara cu 4 suruburi pe peroneu si placa in L mulata pe tibie cu 5 suruburi.Pe 20 octombrie s-a aplicat gips si am fost externat.Pana la externare am stat numai in pat in spital. Incepand cu 27 octombrie am inceput sa merg in carje prin casa, moderat.Cand ma ridic in picioare degetele se inegresc si am senzatia ca piciorul se umfla foarte tare.Am si osenzatie puternica de arsura si furnicaturi in talpa si degete si umflatura in zona gleznei.Pe 5 noiembrie am fost la medic sa-i cer parerea despre acest lucru.Locuiesc la etajul 4 si am coborat singur scarile dar cu pauze.De ieri degetele nu se mai decoloreaza si simt piciorul tot mai umflat, si furnicaturile mai puternice. Mentionez ca in zilele trecute dimineata, degetele aveau o culoare deschisa, si pe parcursul zilei isi modificau culoarea. Ma ingrijoreaza aceste fenomene si va rog sa-mi dati un sfat pentru ca medicul meu a fost foarte, , expeditiv si evaziv an explicatii. Banuiesc ca efortul de a cobora si urca cele 4 etaje precum si faptul ca m-am deplasat 150 km cu masina au generat aceste fenomene. Va multumesc anticipat !
5 comentarii
0
07-11-2010, ora 22:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista aspecte diferite ce trebuie mentionate:
- fractura deschisa este un diagnostic de o gravitate maxima, ce determina complicatii importante
- exista tulburari circulatorii inerente oricarei fracturi, interventii sau imobilizari. Toate insumate maresc importanta edemului rezidual.
Pe perioada transportului, ca si in restul timpului, se impunea pozitia strict procliva (cu piciorul ridicat mai sus decat planutl inimii).
In rest, situatia trebuie analizata concret, vazand starea piciorului, radiografiile, cunoscand natura si importanta leziunillor tegumentare, musculo-aponevrotice, vasculare si nervoase.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-12-2010, ora 18:02
Nutu_R
Nu este medic/terapeut
Nutu_R
In data de 30 iulie 2010 am suferit un accident rutier in Spania rezultand o fractura cominutiva de tibie si o rana la gamba stanga fiind operat in spania la Spitalul universitar din Zaragosa unde mi s_au aplicat 2 placute cu 20 de suruburi, am stat imobilizat cu o atela gipsata 45 de zile dupa care mi sa aplicat ghipsul timp de o luna. as dori sa stiu daca pot sa calc cu el si de ce piciorul este cald in zona operatiei, si se umfla. dupa cate luni pot sa incep sa lucrez. Va multumesc!!
0
04-12-2010, ora 22:33
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Atitudinea actuala depinde de sex, varsta, greutate, profesie, antecedente, dar mai ales de tipul anatomo-patologic al fracturii initlale, de situatia intraoperatorie, de stabilitatea montajului de osteosinteza, de intreg dosarul radiologic, de tipul imobilizarii si de atitudinea post-imobilizare si de sute de asemenea criterii.
Asteptam detalii relevante in acest sens.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
08-12-2010, ora 22:25
mircea.daniela
Nu este medic/terapeut
mircea.daniela
in data de 30 oct am cazut pe spate cu piciorul sting intins in fata in cadere am tinut incordat piciorul si laba am sucito, am mers la camera de garda unde am facut o radiografie m-ia citit radiografia de la care a reiesit cum ca am fractura de tibie cind au pus atela gipsata am sesizat personalul medical ca am dureri la glezna si calcai glezna prezenta usoara umflatura si era traversata de o dunga rosie nu ma ascultat nimeni si am plecat acasa urmand ca ulterior sa ma urmareasca dr care fusese de garda mergeam la cabinet timp de o luna intrebata cum ma simt totdeauna acuzam dureri in zona gleznei si nimic cum spuneam la o luna mi s-a scos atela si ma vazut ca piciorul ere umflat si vanat, mi-a anmanat un bilet de trimitere la recuperari acolo am facut o noua radiografie din care al carui rezultat am aflat ca am si fractura de peroneu care netratata la timp sa sudat fac fizioterapie dar am dureri la ligamente nu cedeaza la masaj va intreb cu respect ce pot sa fac pe mai departe daca este necesar pot sa va arat poze cu piciorul ;
0
08-12-2010, ora 23:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia depinde nu numai de varsta, sex, greutate, antedente traumatice, vasculare, neurologice, inflamatorii, metabolice si cardiace, hepatice si renale, de mecanisul fracturii initiale, de stabilitatea fracturii initiale, de asocierea unor fracturi concomitente "ocultate", de radiografiile initiale, de tipul gipsului aplicat, de radiografiile de etapa si de multe alte asemenea considerente.
Asteptam toate aceste detalii relevante.
Cu stima.
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: