fractura de femur

24-07-2009
claudelaclaudoriulia
Nu este medic/terapeut
claudelaclaudoriulia
tatal meu a suferit un accident rutier acum 6 sapt.dgn fractura bazicervicala femur stg, fractura in 1/3 medie femur stg, fract 1/3 medie gamba stg, fract calcaneu stg;toate cominutive, plus ruptura de tendon rotulian(smulgere cu pastila osoasa). Fract cominutiva femur dr.S-a intervenit chir 19/06 osteosinteza femur stg cu tija tip gamma si osteosinteza femur dr cu tija K 26/06 osteosinteza gamba stg cu tija k si sutura tendon rotulian si fixare in aparat gipsat. As vrea sa intreb cam la cat timp dupa interv poate sa inceapa recuperarea(mers, caci restul de exercitii la planul patului le face si acum) macar pt piciorul drept
40 comentarii 12 Înainte ›
0
26-07-2009, ora 12:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Simata Doamna,
Cazul este deosebit de complex si nici un chirurg din lume nu s-ar incumeta sa dea un raspuns fara a cunoaste absolut toate radiografiile, de la prima pana la ultima, protocoalele operatorii in detaliu, ca si evolutia post-operatorie si recuperarea.
Firesc, deontologic, profesional si uman este sa obtineti aceste raspunsuri de la chirurgul care l-a tratat.
Cu stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
19-08-2009, ora 13:20
andreea16
Nu este medic/terapeut
andreea16
ma numesc andreea si am suferit un accident la scoala acum 3 luni.diagnostic:fractura 13 medie cu deplasare femur drt(prin cadere).Am fost operata sub anestezie rahidiana pt reducerea sangeranda si osteosinteza cu tija centromedulara tip Kuntscher.dupa ce am fost externata mi sa recomandat de catre medic sa continuu reeducarea genunchiului drt prin miscari flexie extensie la marginea patului(inainte de operatie mi sa apikt o extensie-andreea sub genunchi) si de atunci am facut exercitii dar genunchiul nu a dat vreun semn.as vrea sa stiu de ce genunchiul este blokt si nu-mi da voie sa-l indoi la 90 gr.
Multumesc anticipat
0
19-08-2009, ora 14:16
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Domnisoara,
Exista o conditie minimala dar esentiala oricarui raspuns: studierea intregului dosar radiologic, impreuna cu examenul clinic local.
In absenta studierii radiografiilor nici un ortoped din lume nu va va putea raspunde.
In mod normal chirurgul care v-a operat este obligat sa raspunda acestor intrebari, el cunoscand cel mai bine atat situatia intraoperatorie, cat si evolutia post-operatorie.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
19-08-2009, ora 16:13
andreea16
Nu este medic/terapeut
andreea16
Multumesc pt sfat.am incercat la fiecare control lunar sa intreb doctorul de o clinica de recuperare sau de dosarul radiologic dar dumnealui m-a sfatuit sa continui miscariile din genunchi.de aceea am apelat la d-voastra.
Va multumesc inca o data
0
19-08-2009, ora 16:18
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Domnisoara,
Redoarea articulara poate fi datorata fie aderentelor intraarticulare normale intr-o fractura articulara, fie existentei tijei in articulatie, fie pur si simplu prin lipsa kineto-terapiei.
In mod normal, in prezenta unei fracturi stabile, mobilizarea genunchiului se realizeaza obligatoriu inca din prima zi post-operator. Daca nu exista nici o problema dpdv radilogic puteti practica kineto-terapie sustinuta, iar articulatia se va "debloca" in 2-3 luni.
Toata probleme rezida in a judeca, dupa radiografii, situatia actuala...
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
19-08-2009, ora 16:27
andreea16
Nu este medic/terapeut
andreea16
Da s-ar putea sa fie din lipsa kieto-terapiei...va multumesc inca o data si ma scuzati de insistenta.tin foarte mult sa-mi revin pana incepe scoala.
O zi buna!
0
19-08-2009, ora 16:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cred ca nu m-ati inteles bine: trebuie sa elucidati cumva aceasta problema, efectuind o radiografie de control.
Prezenta unei probleme la nivelul tijei trebuie sa va interzica complet orice miscare a genunchiului.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
20-08-2009, ora 23:19
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Pt. Andreea 16
In conditii normale, chiar si osteosinteza cu o tija Kuntscher fara blocaj static sau dinamic ar trebui sa va permita sa miscati genunchiul la 3 luni post-operator. Banuiesc ca ati efectuat controlalele radiologice cuvenite si nu exista probleme de pozitionare a tijei, astfel incat numai reticenta operatorului v-a impiedicat sa miscati genunchiul mai devreme. Consider ca solutia moderna si disponibila pentru o persoana activa de varsta Dvs. era o tija blocata, iar in conditiile asocierii post-operatorii precoce a oxigenoterapiei hiperbare, la 3 luni cred ca trebuia sa jucati baschet sau ce preferati Dvs. Terapia HBO asociata (oxigenoterapia hiperbara) este disponibila deocamdata numai in centrul pilot Constanta, aici avand numeroase cazuri de pacienti cu fracturi care au consolidat in 3-6 saptmani, beneficiind de o scurtare de 2-3 ori a evolutiei si recuperarii.
Un control radiologic si clinic poate evidentia cauzele acestei recuperari intarziate, care are bineinteles solutii terapeutice specifice.
Cu stima,
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator al Centrului Pilot O-HBO Constanta
0
16-10-2010, ora 21:02
Adgam
Nu este medic/terapeut
Adgam
Buna ziua,

Pe data de 19.08.2010 am cazut si mi-am fracturat femurul. Am fost diagnosticata cu fractura peritrohanteriana stanga si am fost operata. In foaia de externare scrie ca s-a practicat reducerea si osteosinteza cu placa DHS cu 4 suruburi. Cu toate ca am o hemiplegie pe partea stanga, am reusit sa ma recuperez destul de bine. De fapt merg cu sprijinul unei carje canadiene pe distante acceptabile, reusesc sa cobor si sa urc scari. La inceput durerile au fost aproape insuportabile. Acum nu au trecut dar m-am obisnuit cu ele. Stiu ca este prea devreme pentru problemele pe care mi le fac, dar ma gandesc cu ingrijorare ca va trebui sa-mi scot tija si voi agresa din nou muschiul care oricum a fost traumatizat fiind totusi paralizat. Intrebarea mea este cat de necesara este scoaterea tijei respective. Am inteles ca oricum este mai bine, dar ma gandesc daca in cazul meu particular chiar este mai bine. Pe de alta parte imi doresc sa duc o viata cat mai apropiata de cea a unui om normal din punct de vedere al sanatatii,
Cu stima,
Magdalena
0
16-10-2010, ora 21:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Nu este obligatorie extragerea implantului metalic.
Totusi aceasta extragere este destul de facila si fara mari implicatii pentru D-voastra, absolut incomparabila cu situatia tratarii fracturii initiale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
17-10-2010, ora 15:25
Adgam
Nu este medic/terapeut
Adgam
Va multumesc pentru raspuns! Indraznesc sa va mai rog sa-mi raspundeti la o intrebare. Am inteles ca implantul este din titan, Am citit aici pe site despre altfel de implanturi. Desigur ca este din nou tardiv, dar cu toate ca am cerut sa mi se puna ce este mai bun, nu sunt sigura de acest lucru. Nu invinuiesc pe nimeni, pentru ca probabil s-a folosit ceea ce avea spitalul in dotare. Am vazut ca dumneavoastra recomandati ca anumite tipuri de implanturi sa nu mai fie scoase. Din raspunsul dumneavoastra inteleg ca ar fi totusi mai bine ca sa scot implantul metalic. Si acum daca tot v-am deranjat cu acest nou mesaj indraznesc sa mai adaug o intrebare. Care este intervalul de timp la care se scoate un implant? Oricum am inteles ca in ceea ce priveste calusul el se formeaza in cateva luni si abia atunci vor disparea durerile. Va multumesc foarte mult. Mi-ati dat curaj sa merg mai departe!

Cu stima,
Magdalena Dale
0
07-10-2011, ora 13:12
yocosmintuf49
Nu este medic/terapeut
yocosmintuf49
buna ziua,
ma numesc Stanciu cosmin, am 17 ani si8 luni, iar in urma cu 5 saptamani am suferit o fractura deschisa de femur, prin accident rutier. Din cate am vazut pe film, osul a fost rupt in 2 locuri, iar partea care a fost rupta nu a ajuns inca in pozitia initiala (asta cred eu) Am fost operat la spitalul de copii M.S. Curie unde mi s-a implantat o tija elastica si un fixator extern. totul este in regula, operatia a decurs bine, la control, domnul doctor a spus evolutia este favorabila. Eu nu pot sa indoi genunchiul decat foarte putin, iar daca incerc sa sprijin pe el, simt o durere. In schimb ma pot deplasa in carje fara probleme. as vrea sa imi dati niste sfaturi despre ce ar trebui sa fac pentru a grabi vindecarea, deoarece nu pot merge la liceu, sunt pe clasa a 12-a, si urmeaza BAC-ul. inca o intrebare la care va rog sa imi raspundeti abroximativ: cat mai trebuie sa stau cu fixatorul??? sii daca pot merge cu fixatorul sau trebuie sa fie scos. Va rog mult sa ma ajutati, si va multumesc pentru interesul acordat. Numai bine
0
07-10-2011, ora 17:47
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
raspunsul nu este usor. in prima faza nu cunoastem prea multe detalii, nici despre pacient (inaltimea greutatea, daca cartilajul de crestere este activ sau nu), nici despre tipul de fractura (atat tipul fracturii cat si gradul de lezare a partilor moi). nu stim ce fel de tip si ce fel de montaj are fixatorul.
osteosinteza pare oricum interesanta, la aceasta varsta nu prea se mai foloseste tija centromedulara elastica de titaniu (TEN), daca se foloseste se pun 2 bucati. nu stim daca fixatorul extern este conceput ca si tratament final sau numai adjuvant in primele 6 saptamani (la copii mici este o metoda relativ frecventa 2 TEN-uri cu un fixator pentru 6 saptamani). deobicel fixatorul extern la adulti nu are stabilitatea necesara ca pacientul sa incarce cu greutatea totala membrul afectat (exceptie poate fi fixatorul Ilizarov, si Taylor)
vindecarea fracturilor de femur indiferent de metoda dureaza cel putin 3 luni. redoarea articulara este frecventa dupa asemenea leziuni, veti avea nevoie de un kinetoterapeut pentru refacerea mobilitatii
pentru detaliile care va intereseaza cel mai bine ar fi sa va adresati medicului care v-a operat, el stie cel mai bine ce concept de vindecare urmati, ce stabilitate are montajul si care este timpul extimat de vindecare
0
08-10-2011, ora 14:23
yocosmintuf49
Nu este medic/terapeut
yocosmintuf49
multumesc pentru raspunsul prompt. medicul care m-a operat este foarte ocupat, si nu poate sa imi aloce foarte mult timp. Va dau dumneavoastra toate detaliile, iar daca puteti sa imi dati un raspuns abroximativ si niste sfaturi utile nu imi ramane decat sa va multumesc mult. Am 60 de kg si 1.75 m, fractura intercalara femur stang deschisa (plaga suturata) tcc inchis, fixator extern monoplan monoaxial coapsa stanga. va transcriu exact de pe scrisoarea medicala:
" Dupa 48 ore sub AG/IDT se plactica reducerea ortopedica a fracturii intrecolare femur stang (focarul proximal) si reducerea deschisa a fracturii intercolare femur stang (focarul distal)
Osteosinteza centromedulara anterograda cu o tija elastica femur stang sub control RXTV si implantul unui fixator extern monoplan monoaxial coapsa stanga."
Multumesc inca o data pentru interesul acordat
0
09-10-2011, ora 11:33
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
dupa cum am mai spus, din moment ce, eu nu am vazut fractura si nu eu am facut operatia, este greu de apreciat cat de stabil este montajul.
nu stiu ce intelege colegul sub "tija elastica", daca este vorba de TEN (titan elastic nail), acesta singur nu confera stabilitate, conceptia este ca acestea sa fie folosite in pereche si numai la copii, descrierea, vezi: http://www.google.com/url?sa=tsource=webcd=1ved=0CDAQFjAAurl=http%3A%2F%2Fwww.rcsed.ac.uk%2Ffellows%2Flvanrensburg%2Fclassification%2Fsurgtech%2Fao%2Fmanuals%2FSynthes%2520TENS%2520nails.pdfrct=jq=titan%20elastic%20nailei=BVuRTpCUK4nNhAeGkZwTusg=AFQjCNGZIxLQ3Me7UkSuTQEaSs6LNjOEJAsig2=vVd5kGZsRZvxhlb_jMQUxwcad=rja
un TEN combinat cu un fixator extern probabil tot nu confera o stabilitate suficienta pentru incarcarea totala a membrului (poate pentru o incarcare partiala insa acest lucru trebuie sa aprecieze medicul operator).
ce mie mi se pare foarte interesant (mai degraba groaznic) ca o fractura deschisa se opereaza in romania dupa 48 de ore???? standardul ar trebui sa fie sub 6 ore
0
10-10-2011, ora 09:49
yocosmintuf49
Nu este medic/terapeut
yocosmintuf49
va multumesc pentru raspuns si pentru interesul acordat. Accidentul s-a produs in judetul Arges, pe Transfagarasan; am fost adus de urgenta la spitalul municipal Curtea de Arges, apoi la un spital din Pitesti, ca sa fiu apoi acceptat la spitalul de copii M.S. Curie unde am fost si operat. Multumesc inca o data sii numai bine.
0
28-10-2011, ora 17:03
secretara007
Nu este medic/terapeut
secretara007
Buna ziua.
Acum 4 ani baiatul meu a suferit o fractura de femur.
Fractura nu a fost totala ci mai mult fisurat.A stat in chips 2 luni jumate dupa care sa recuperat ff bine.
Dupa 2 ani aproximativ a mai suferit o ruptura de femur la acelasi picior, acelasi loc cu o distanta de 2-3 cm.
A fost operat si i sa introdus placuta cu 7 suruburi.
Acum este bine, este recuperat piciorul, numai ca nu stiu exact daca este obligatorie scoaterea placutei.
A fost operat la spitalul Marie Curie, de dl. Dr Burnei.
Baiatul spune ca se simte ff bine si este teama de inca o operatie, sincer si eu as vrea sa evit inca o sectionare a muschiului, chiar daca el este tanar, avand 19 ani jumate.
De ce este conditionata scoaterea sau nescoaterea placutei, aceasta este intrebarea la care as vrea sa stiu raspunsul?
0
30-10-2011, ora 14:02
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
la pacienti tineri este preferabil indepartarea materialelor de osteosinteza cu cateva exceptii unde riscul operator este mai mare decat avantajul care este adus de indepartarea placilor, tijelor, suruburilor. in cazul fracturilor de femur deobicei sunt indepartate materialele de osteosinteza. avantajele sunt relative insa trebuie luate serios daca pacientul este activ si are sanse de a trai mai mult de 20 de ani: placa este un corp strain, este intotdeauna sensibil la infectii, in cazul unui accident in zona respectiva, situatia se complica enorm cu o placa sau suruburi rupte, in cazul in care candva va trebui efectuat un RMN placa respectiva nu ajuta (placile moderne nu se magnetizeaza insa pot deteriora calitatea imaginii) etc.
despre corectudinea interventiei si stadiul de vindecare este greu de spus ceva din moment ce nu cunoastem situatia clinica si nu am vazut radiografiile, cel mai bine ar fi sa va consultati cu medicul care a efectuat interventia
0
30-10-2011, ora 15:39
secretara007
Nu este medic/terapeut
secretara007
Multumesc mult de raspunsul dv.
O zi buna
0
11-06-2012, ora 01:47
natashika_89
Nu este medic/terapeut
natashika_89
Buna seara! Ma numesc Natalia, am 22 ani, sunt din Republica Moldova. Va rog foarte mult sa imi raspundeti si mie la citeva intrebari. Pe 17 martie 2012, mi-am fracturat femurul drept, fractura deschisa infectata. Mi-au instalat un aparat, spre rusinea mea nustiu cum se numeste, nu e interior, e exterior, dar nici Ilizarov nu se numeste. La prima interventie mi-au sucit in parte de jos a femurului 2 tije si in partea de sus tot 2 tije, toate 4 sunt fixate de o bara cu ajutorul a 4 suruburi. In momentul cind l-am fracturat 5 cm din os mi-a intrat in pamint. Dupa exact o luna am mai avut o operare din motivul ca imi cocea in interiorul piciorului. La a doua interventi mi-a mai adaugat la fel un aparat cu 4 tije fixat de o bara. Medicul a spus ca voi sta pina la sfirsitul lecuirii cu aceste tije in picior, a spus ca e fixat bine. Din momentul cind mi-am fracturat piciorul, aproximativ 2 luni am avut febra, dupa o luna de zile de la a doua opererare am inceput sa nu mai am febra. Pe 17 iunie voi avea 2 luni de la a doua operare si deacum 3 din momentul fracturarii femurului. Cu o saptamina in urma am fost la medic, mi-a spus ca pentru stimularea osului sa se formeze mai repede, peste 2 saptamini pot incepe sa pasesc putin in picior. Eu din neatentie cu 5 zile in urma m-am lasat tare puternic in picior, ma durut foarte mult si febra mi sa ridicat, a inceput a pocni osul acolo unde este fracturat. A doua zi am fost la spital si medicul mi-a spus ca pot sa stau linistita ca e tot in regula. De atunci a trecut 4 zile, ma doare mult mai putin si daca ma doare ma doare numai acolo unde e fracturat si pocneste tot numai la fractura.
As vrea sa stiu daca pocneste si simt o durere in regiunea unde e fracturat osul, asta ce inseamna? ca osul nu e asezat cum trebuie? daca pocneste asta il stopeaza la formarea osului in continuare? daca e tot in regula si nu e nimic rau in asta ca pocneste, aproximativ in cit timp imi va scoate aparatul? cit timp deobicei unui om(tinar) ii trebuie pentru vindecare completa a fracturii deschise a femurului?
Va rog mult mult, raspundeti si mie, explicati ce trebuie sa fac. Eu va multumesc mult anticipat.
0
11-06-2012, ora 07:13
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
o fractura deschisa intotdeauna este o problema majora in traumatologie chiar si in tarile de vest. cazul se complica si mai mult din moment ce descrieti ca osul a intrat in pamant, in asemenea cazuri infectia este previzibila.
aparatul ce vi s-a pus este un fixateur extern. la femur deobicei varianta cu o singura bara rar functioneaza. deobicei se foloseste un montaj de 2x3 suruburi cu bara dubla sau 4x2 suruburi cu 2 bare in doua planuri (unde sunt bani multi se foloseste un fixateur complex, preferabil una care se poate dinamiza). daca cazul nu se complica cu infectie, dupa vindecarea primara a tesuturilor se poate trece la o metoda interna (tija centromedulara sau placa). daca sansa de infectie este mare se poate folosi pe intreaga perioada a vindecarii fixateurul.
o fractura de femur in cel mai fericit caz se vindeca in 3 luni, daca se complica cu infectie, perioada se prelungeste.cel mai important este eliminarea completa a infectiei.
pocnitura este greu de apreciat fara examen fizic de unde provine, poate fi si fixateurul, poate fi un tendon insa din pacate de cele mai multe ori fragmentele de os aluneca una pe alta, deci arata o instabilitate.
din pacate in fracturile deschise complicate cu infectii deseori vindecarea osoasa dureaza mult mai mult sau nu se intampla deloc, formandu-se o pseudoartroza, care ulterior necesita reinterventii chirurgicale
pentru aprecierea mai corecta a sanselor de vindecare ar fi bine sa postati radiografiile actuale
0
29-06-2012, ora 16:05
eddmar69
Nu este medic/terapeut
eddmar69
As dori o mica informatie. Am suferit acum aproximativ 5 ani un accident in urma caruia am avut femurul fracturat (rupt). Am fost operat si mi sa introdus o tija (cui) prin interiorul osului. Cuiul acesta nu este din cele pe care le poti lasa permanent si in mod normal trebuia scoss dupa 1 an si jumatate. Nu am reusit sa ajung sa il scot si pana acum nu am fost deranjat in nici un fel de prezenta lui insa de ieri 28 iunie am inceput sa simt o durere in interiorul piciorului, se simte un pic ca o arsura in interiorul piciorului. nu este o durere insuportabila dar deranjanta care persista. Durerea este locala, in interior, in dreptul mijlocului taieturii operatiei. durerea o simt numai pe fata pulpei iar operatia a fost facuta pe laterala acesteia.
0
21-04-2013, ora 11:06
mark21
Nu este medic/terapeut
mark21
Tatal meu acum 6-7 saptamani a avut un accident si i sa rupt femurul piciorului drept. i sa pus o tija de platina. As vrea sa stiu ca ce exerciti poate sa faca sa mearga din nou??
0
21-04-2013, ora 13:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu siguranta tija centromedulara nu este din platina, ci din otel inoxidabil (cu o mica probabilitate, din titan).
Contuita post-operatorie depinde de cateva zeci de criterii: tipul anatomo-patologic al fracturii (exista nenumarate tipuri de fracturi ale femurului), situatia intra-operatorie (stabilitatea montajului de osteosinteza), evolutia post-operatorie (radiografiile de control), dar si de datele personale: varsta, greutate/inaltime, antecedente personale patologice etc.
Principial, o fractura medio-diafizara "simpla", osteosintezata cu o tija centromedulara moderna (zavorata), la un pacient normo-ponderal, permite mersul cu sprijin inca din prima zi dupa interventie. Asta este numai una dintre miile de posibilitati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
21-04-2013, ora 14:29
mark21
Nu este medic/terapeut
mark21
Buna... am la mine iesirea tatalui meu. si scrie Diagnostic principal : Fractura subtrohanteriana. Are 36 de ani si 1, 78 m inaltime. si vrea sa stiu ce exerciti sa faca sa mai putem plimba?... Si ce trebuie evita?...
0
21-04-2013, ora 22:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Raspunsul depinde de tipul anatomo-patologic al fracturii (exista nenumarate tipuri de fracturi sub-trohanteriene), situatia intra-operatorie (stabilitatea montajului de osteosinteza), evolutia post-operatorie (radiografiile de control) etc.
Ce tip de implant metalic are?? Daca are un cui Gamma lung, poate merege inca din prima zi dupa operatie cu sprijin cvasi-total.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
22-04-2013, ora 15:11
mark21
Nu este medic/terapeut
mark21
Buna... Eu nu ma pricep la chestiile astea. Stiu ca sa putut ridica in prima zi si nu avea cui Gamma ci are pe os tija...
Eu doar as vrea sa stiu ce exerciti tre sa faca??..Si ce trebuie sa evite... pentru ca daca ar incerca sal opresc ca o sasi faca rau. de ex: Nu are voie sa puna jos picioru jos timp de 3 luni sau ceva.
0
22-04-2013, ora 18:51
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cuiul Gamma este, evident, un fel de tija in interiorul osului...
Cum v-am putea preciza exercitiile necesare cat timp ne aflam in totala necunostinta de cauza, necunoscand tipul fracturii si mai ales stabilitatea montajului de osteosinteza???
De ce nu are voie sa se sprijine pe picior timp de 3 luni?? Montajele moderne de osteosinteza permit, in cazul unei stabilitati corecte, mersul cu sprijin total inca din prima zi dupa operatie.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
22-04-2013, ora 20:31
mark21
Nu este medic/terapeut
mark21
Buna... In iesire scrie... Bolnav, victima a unui accident rutier este transferat de pe sectia NCH pentru continuarea tratamentului.Se intervine chirurgical in data de 13.03.2013 si se practica reducere si osteosinteza cu tija tip PFN zavorata static. Evolutie postoperatorie favorabila-asta este epicriza.La recomandari scrie : - pansament prin ambulator - NU CALCA 3 luni - fireles se scot dupa 12 zile - si controlul. Pasager ranit in coliziune cu alte vechicule... Fractura oase nazale...Fractura sinus maxilar.Accident rutier..
Sper ca vam ajutat cu ceva. Si cusaturile sunt in asa fel : + + + Asa are cusatura
la fund muschi in fata genunchilor
0
22-04-2013, ora 22:38
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tija PFN este ultra-moderna si performanta, concurand in eficienta implantul Gamma...
Este extrem de curios ca nu are voie sa calce pe piciorul respectiv, insa chirurgul operator cunoaste mai bine situatia intra-operatorie.
Sfatul meu este sa luati legatura cu chirurgul operator, in vederea elaborarii strategiei de kineto-terapie si reluare a mersului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns
40 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: