Fractura de platou tibial grad 6

31-01-2024
Aurelia cuciureanu
Nu este medic/terapeut
Aurelia cuciureanu
Buna seara in iulie 2023 am suferit o fractură de platou tibial grad 6 am avut un cadru Taylor Spatial timp de 5luni mi-a fost îndepărtat cadrul in urma cu 7 săptămâni sunt in Anglia medicii atunci cand am fost operată mi-au spus că o sa raman cu defect acum se vede defectul piciorul de la genunchi in jos cand merg este in afara schiopatez tare si problema este ca ma doare si celalalt picior foarte tare .aS dori un sfat credeti ca se mai poate face o altă operatie sa mi se îndrepte piciorul sau nu se mai poate face nimic am 46de ani ma gandesc sa ma întorc în România la alti doctori aici mi-au spus că nu au ce sa mai faca multumesc frumos
2 comentarii
0
01-02-2024, ora 09:37
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Fracturile de platou tibial, în special cele de grad înalt precum gradul 6, reprezintă leziuni complexe care pot afecta semnificativ funcția și alinierea membrelor inferioare. Tratamentul acestor fracturi poate fi dificil și necesită adesea management chirurgical avansat și o perioadă îndelungată de recuperare.
Câteva aspecte pe care le poți lua în considerare în situația ta includ:

1. Evaluare ortopedică detaliată: Este important să obții o evaluare amănunțită de la un chirurg ortoped, de preferință unul specializat în traumatologie și reconstrucție. Această evaluare ar trebui să includă imagistică detaliată (de exemplu, radiografii, CT, MRI) pentru a înțelege starea actuală a oaselor și a alinierii membrelor.

2. Opțiuni de reintervenție chirurgicală: În funcție de starea actuală a fracturii și de alinierea membrelor, poate fi posibilă o reintervenție chirurgicală pentru a îmbunătăți alinierea și funcția. Aceasta poate include proceduri precum osteotomia (resecția sau adăugarea de os pentru a corecta deformarea) sau artroplastia (înlocuirea articulației afectate).

3. Managementul durerii: Este esențial să abordezi problema durerii, inclusiv durerea din celălalt picior, care poate fi cauzată de suprasolicitare sau compensare. Un medic specialist în managementul durerii sau un reumatolog ar putea oferi strategii de ameliorare a durerii și tratamente specifice.

4. Reabilitare și fizioterapie: Un program intensiv de reabilitare și fizioterapie este crucial pentru recuperarea funcției și mobilității. Acesta ar trebui să fie personalizat și să includă exerciții de întărire, îmbunătățirea gamei de mișcare și antrenament pentru mers.

5. Consultații multiple: Poate fi util să consulți mai mulți specialiști pentru a obține diferite opinii cu privire la cea mai bună abordare terapeutică. Acest lucru poate include consultarea medicilor atât în Anglia, cât și în România.

6. Considerații pe termen lung: Trebuie luate în considerare și potențialele complicații pe termen lung, cum ar fi osteoartrita post-traumatică, care poate apărea după astfel de fracturi.

Înainte de a lua orice decizie, este important să cântărești cu atenție avantajele și riscurile fiecărei opțiuni de tratament. De asemenea, este esențial să comunici deschis cu echipa ta medicală despre așteptările și obiectivele tale de recuperare pentru a asigura cel mai bun plan de tratament posibil.
0
01-02-2024, ora 10:34
Aurelia cuciureanu
Nu este medic/terapeut
Aurelia cuciureanu
Mulțumesc frumos pentru răspuns am avut întâlnire cu medicul de aici care ma operat pe 22 ianuarie am avut x-ray dupa care mia spus ca este bine fractura doar ca am nevoie de mai mult timp sa ma recuperez fac fizioterapie in iulie când am fost operata mi sa spus ca o sa rămân cu un defect dar mi se pare ca este defectul prea mare o sa încerc sa merg și la alți medici
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.