Fractura mandibula

17-10-2009
svejk
Nu este medic/terapeut
svejk
Buna ziua. La jumatatea lunii iunie a acestui an am avut un accident rutier cu mai multe traumatisme printre care si fractura de mandibula. M-i s-au pus doua placute cu opt suruburi pe focarul de fracura care a fost pe 4.3. Dintii 3.1, 4.1, 4.2 si 4.3 mi-au fost extrasi. Am fost zilele trecute la un control (totul arata destul de bine) si am intrebat care ar fi solutia cea mai buna pentru a-mi dintii, spunandu-mi-se ca imlanturile ar fi de ales, totodata dandu-mi de inteles ca doar dupa scoaterea placutelor pot recurge la o astfel de interventie. Si placutelee acelea m inteles ca doar dupa sase luni se pune in discutie problema scoaterii. A mai fost pusa in discutie punerea dintiilor cu legaturi la care as putea sa recurg nefiind nicio problema la scoaterea placutelor. Nu stiu ce sa fac, de patru luni manc doar mancaruri usor de mestecat si nu reusesc sa pun pe mine nimic (grasime), am slabit la 50 de kg. Are rost sa mai indur inca vre-o 3-4 luni pana sa se consolideze fractura si sa scot placutele pentru ami pune implanturi? Cat de bune sunt in comparatie cu legatura intre dinti? Cat sunt de costisitoare in comparatie cu lagatura? Este dureros? Daca nu imi pun acum dinti, s-ar putea sa am probleme la punerea implanturilor, avand in vedere ca eu sunt fara dinti de patru luni deja si ar trebui sa mai astept inca vre-o 3-4. Cu tot respectul. V.P.
1 comentarii
0
18-10-2009, ora 15:36
Dr. Claudiu Ilinca
Stomatologie, Constanta
Dr. Claudiu Ilinca
Are sens sa asteptati sa se consolideze fractura. Implanturile reprezinta cea mai buna solutie in general, nu stiu daca si in cazul dvs, probabil ca da, daca asa a spus chirurgul care va are in grija. Imi pare rau ca suferiti si treceti prin asa ceva, mai aveti putina rabdare, ce a fost mai greu a trecut. Incercati sa mancati mai bine. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul