Fractura metacarp 5

39 comentarii 1 2
0
03-08-2010, ora 14:16
D.G.A
Nu este medic/terapeut
D.G.A
in cat timp va disparea calosul ca la mn dupa vreo 5 sapt de cand am scoso din atela tot mai e putin umflata?daca inca mai e calos inseamna ca inca mai e fisurat osul?
0
03-08-2010, ora 14:24
D.G.A
Nu este medic/terapeut
D.G.A
pot strange pumnul si nu ma doare pot strange si o bila.pot incepe sa fak flotari?fak si full contakt dar nu voi relua prea curand
0
21-02-2011, ora 01:15
cj_ady
Nu este medic/terapeut
cj_ady
Buna seara!

Ma scuzati ca va adresez si eu o intrebare, deoarece si eu la randul meu mi-am rupt aceelasi os metacarp R5.Problema este ca mi-am scos ghipsul acum 3 zile si nu pot sa imi inchid pumnul, ultimele razele arata ca si primele raze care l-am facut prima data la urgente, de parca ar fi tot rupt, doctorul mi-a spus ca ii bine dar dupa parerea mea nu arata deloc bine si ma doare cumplit, nu ca as vrea sa il contrazic deoarece are peste 10 ani de scoala.Va rog daca puteti sa imi dati un sfat.Ce credeti dumneavoastra de cuvinta ca ar trebui sa fac?

Cu stima si prespect
0
11-05-2011, ora 20:36
Damianov
Nu este medic/terapeut
Damianov
Buna seara! Ma iertati de deranj.Ma numesc Damian, si am si eu o problema cu care ma confrunt de o luna cam asa.Am dat cu pumnul intr-un dulap, si mi-am fracturat degetul mic, adica metacarpian 5.Am fost la ortoped, si mi-a spus ca sunt la limita operatiei, si mi-a pus o atela pe degetele 4-5, am tinut atela pe mana timp de 3 saptamani.Am dat jos atela si de abia mi-am putut misca degetele, dar incetul cu incetul mi-am mai revenit si pot sa inchid putin pumnul, dar binenteles ca am acel os ridicat sus.Astazi am fost la radiografie, si nu pare a fi prea bine, iar pe foaie imi scrie VECHE FRACTURA CU ANGULARE METACARP V.CALUS PREZENT. Sunt foarte ingrijorat de situatia in care sunt, si nu stiu ce mai este de facut.Astept un raspuns cu binevointa Dv.Va multumesc!
0
10-01-2012, ora 07:51
vlad94
Nu este medic/terapeut
vlad94
Damianov!

De cand ai postat ce ai mai facut cu mana?Ce ti-a spus doctorul sa faci?Eu am scos ghipsul (tot fract. metacarp 5) acum 10 minute si pot strange pumnul fara durere.Mana toata e putin mai umflata dar asta va trece.Problema e cand merg cu degetul dea lungul degetului fost fracturat simt la un moment dat un mic damb pe care il aveam(intr-o msura mult mai mare) si dupa fractura.E ok daca inca mai am acea imperfectiune?
0
28-01-2012, ora 03:06
simion marian
Nu este medic/terapeut
simion marian
Va salut,
Am si eu aceesai problema, fractura metacarp 5, numai ca osul a fost deplasat si am fost nevoit sa fac operatie pentru introducerea unei tije...ieri am facut operatia si totul a decurs normal, urmand ca peste o luna sa mi se scoata tija...specific operatia a fost facuta in Germania, doctori spunand ca pot cum mi-am scos tija sa incep fotbalul care pentru mine este o veste foarte buna.De exemplu am fost operat pe data 13 Ianuarie -26 ianuarie mi-a scos ghipsul si urmeaza pe 23 Februarie sa ma operez sa imi scoata tija.Acum intrebarea mea pentru dumneavostra este...dupa cat timp dupa data de 23 as putea sa dau cu pumnul adica sa cad in mana sa l lovesc fara sa patesc nimic? specific ca eu acum fara ghips fac exerciti cu mana fara sa pot sa inchid pumnul.Multumesc mult, si ma scuzati, dar trebuie neaparat sa stiu...:*
0
29-01-2012, ora 16:19
vlad94
Nu este medic/terapeut
vlad94
Marian dupa cum vezi mai sus si eu am avut fractura metacarp 5.Am tinut mana in ghips 3 saptamani iar acum au trecut alte 3 saptamani de cand am scos ghipsul.In privinta mobilitatii mainii: primele zile nu vei putea strange pumnul bine(e normal momentan).Incearca in fiecare zi sa strangi o minge elastica sau un burete si te opresti cand incepe sa doara.Si incerca sa vezi in fiecare zi cat poti sa strangi pumnul( in limita posibilului) si ai sa vezi pe zi ce trece ca vei progresa.Recuperarea finala a mobilitatii e atunci cand reusesti sa aduci degetul mic cat mai inspre incheietura mainii.Ideea e sa poti face cu mana accidentata ce poti face si cu cealalta.Asta se va rezolva in 1-2 saptamani.Maxim 3.Daca nu ti-ai recuperat mobilitatea in 3 saptamani nu e bine si trebuie sa vezi un medic urgent pt ca poti ramane cu sechele pe viata(sa nu poti strange pumnul).La datul cu pumnul mai ai de asteptat 1-2 luni pe putin(depinde de la om la om).Nu incerca sa faci asta mai repede de 1-2 luni ca s-ar putea sa agravezi situatia si o iei de la capat.Nu se merita.Asta ma refer cand dai cu pumnul la box.Cand cazi la fotbal in mana nu stiu ce sa iti zic.Ideea e sa nu te grabesti.Recuperarea oaselor e un proces lent.Bafta si insanatosire grabnica!
0
24-02-2012, ora 13:14
alinalulu
Nu este medic/terapeut
alinalulu
Buna ziua! fratele meu a fost diagnosticat cu fractura de metacarpian 5 la un spital din bucuresti, unde. i-au pus mana in ghips, urmand ca o data pe saptamana s fie nevoit sa isi schimbe ghipsul. in acelasi timp i-au fost date niste medicamente, printre care 5 zile de injectii cu clexane. Saptamana aceasta am zis sa mergem sa mai consultam un doctor, asa ca am ajuns la alt spital, unde dupa o noua radiografie i s-a zis ca este nevoie de operatie si ca trebuia de la inceput operatie... nu stiu pe cine sa mai cred...
0
18-07-2012, ora 19:07
wrestleru12
Nu este medic/terapeut
wrestleru12
Buna ziua. Am suferit exact in urma cu 3 saptamani o fractura de metacarpian 5 cu deplasare dintr'un motiv stupid ("pumn in zid"). In urma acestor 21 de zile, dupa o alta radiografie s'a observat ca osul nu s'a aliniat complet. Tin sa mentionez ca osul a fost repozitionat manual. Mi'a fost recomandata inca o saptamana in care sa port ghipsul urmata de inca 4 de recuperare (strangeri de burete in apa la temperatura camerei timp de 2 ore pe zi). Doctorul a spus ca nu e grav si ca osul "ar trebui" sa se sudeze in urmatoarea saptamana. Eu sunt cam sceptic in aceasta privinta si as dori sa aflu daca este posibil ca osul sa se sudeze stramb si care ar fi consecintele. Si as dori si un sfat in acest sens. Va multumesc anticipat. Cu respect, Mănişor Alexandru.
Adaugă un comentariu / răspuns
39 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: