Fractura metacarpian 4 și 5.

06-10-2019
CinevaNesemnificativ
Nu este medic/terapeut
CinevaNesemnificativ
Bună ziua,

În vara din 2019, am suferit o fractură la mana dreapta la metacarpienele 4 și 5 ( degetul mic si cel de langa ). Am fost la spital unde mi-a fost facut o radiografie si mi s-a bagat mâna in ghips. Am fost anuntat sa vin peste două zile sa imi vada o alta radiografie a mâini, ca sa vada daca vindecarea merge cum trebuie. Mi s-a spus că se vindeca corect si sa vin peste doua saptamani ca sa imi scoata ghips-ul, însă din cauza ca părinți mei au fost ocupați n-am avut cu cine sa merg asa ca l-am dat singur jos si am inceput sa ma informez despre exerciti. Acum dupa o luna, mana imi functioneaza bine... Dar am umflaturi la metacarpianele 4 si 5 care sunt tari ca osul cand le atingi si oasele metacarpiene arata diferit decat cele al maini stângi. Vor rămâne așa?
4 comentarii
1
07-10-2019, ora 09:16
caramik
Nu este medic/terapeut
caramik
Buna,
nu sunt specialist, dar am avut si eu fracturate metacarpienele 3 si 4. O perioada buna de timp am avut si eu mici umflaturi - cred ca se numesc calusuri. Se formeaza dupa sudarea osului, dar dispar in timp si oasele raman ca inainte. Trebuie sa ai rabdare.

Nu stiu ce fel de fractura ai avut tu, dar la mine a fost nevoie sa puna niste tije, pt ca oasele nu erau aliniate si se deplasau. Tijele au fost scoase dupa ce s-au sudat oasele.

Daca ai fost la control si ti-a spus ca vindecarea e normala, inseamna ca nu e problema de aliniere a oaselor, ci e vb de calusurile care se formeaza in mod normal dupa fracturi.

Acum, daca esti ingrijorat, mai poti face o radiografie. Sau macar sa mergi la un kinetoterapeut - iti poate da sfaturi utile, iti spune ce e normal si ce nu.

Numai bine!
0
07-10-2019, ora 10:59
CinevaNesemnificativ
Nu este medic/terapeut
CinevaNesemnificativ
Multumesc mult, m-am informat despre asta dar nu eram sigur si am intrebat persoane, dar niciunul nu mi-a dat un raspuns oficial.

Multumesc iti urez toate bune!
0
28-12-2021, ora 22:54
Mihai Petcu
Nu este medic/terapeut
Mihai Petcu
Salutare, o asemenea fractura am pățit și eu la capul metarcapianului 4, după cele 2 săptămâni pe care le am stat cu mana în ghips, cum pot sa ma recuperez inapoi? Acest deget nu pot sa l îndoi deloc.
0
30-12-2021, ora 18:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Trebuie sa consultati un specialist in chirurgia/traumatologia mainii.
Nu e de glumit cu aceasta fractura, riscati sa ramaneti cu o anchiloza pentru tot restul vietii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.