Fractura metatarsienele 3 si 4

26-07-2017
Bogdan164
Nu este medic/terapeut
Bogdan164
Buna ziua, pe data de 20 iulie, am fost diagnosticat in urma radiografiei cu fractura totala a metatarsienelor 3 si 4 fara deplasare. In urma radiografiei initial medicul ortoped de garda a propus montarea unor brose, apoi in urma consultarii cu alt doctor a decis ca o atela gipsata ar fi mai recomandata. Ciudat este faptul ca dupa propunerea broseor medicul a spus ca nu este nevoie de imobilizarea piciorului dar pentru siguranta a apelat la acea atela care este aproape pana la genunchi. Port deja de 6 zile aceasta atela piciorul s-a desumuflat si este galben verzui pana in zona degetelor. Este ok sa continui sa port aceasta atela? Multumesc
1 comentarii
0
26-07-2017, ora 09:37
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In functie de mecanismul de producere a fracturii (inalta energie, medie energie?), dar si in functie de datele D-voastra personale (varsta, greutate/inaltime etc), se pune problema diagnosticului real.
Fractura izolata a metatarsienelor 3-4 este destul de rara; cel mai adesea faca parte dintr-o fractura-luxatie Lisfranc, entitate grava si invalidanta pentru tot restul vietii, si adesea nediagnosticata in ziua traumatismului initial.
In functie de mecanismul de producere si de datele personale se poate pune problema realizarii unui Computer-tomograf (nu RMN !), in vederea excluderii unei fracturi-luxatii Lisfranc, ce ar presupune interventie chirurgicala (cel mai adesea).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: