Fractura peroneu

15-07-2016
tomageorgealin
Nu este medic/terapeut
tomageorgealin
In urma cu doua zile am suferit o fractura completa, cu traiect oblic la nivelul metafizei distale peroneu stang, fara deplasare, dupa concluzia medicului ortoped.Problema este ca nu pricep despre ce este vorba si nu imi dau seama cat este de grav sau nu. Mi s-a aplicat un aparat gipsat care nu mi-a acoperit de jur imprejur piciorul, urmeaza ca dupa o saptamana, in functie de cat se desumfla glezna sa ma prezint la un control si sa mi se aplice un gips complet.as dori cateva informatii in legatura cu asta, cat e de grav, daca voi ramane cu sechele si cat dureaza revuperarea. Pot sa trimit radiografia scanata pt mai multe informatii. Multumesc
3 comentarii
0
19-07-2016, ora 11:01
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista sute de tipuri de fracturi maleolare, avand tratamente si prognostice profund diferite.
Raspunsul precis depinde de mecanismul producerii fracturii, de dosarul radiologic, dar si de datele D-voastra personale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
19-07-2016, ora 12:23
tomageorgealin
Nu este medic/terapeut
tomageorgealin
Buna ziua! Am 37 de ani, 178 cm, 78 kg, fractura s-a produs la o partida de fotbal, intr-in moment in care am calcat stramb, atunci auzind si un zgomot ca de ruptura.Asta s-a intamplat seara in jur de ora 8. Vreme de cateva ore am putut calca si chiar merge pe respectivul picior. Toata noaptea am stat cu piciorul pe un plan ridicat, cu gheata si antiinflamatorii presupunand ca e doar o entorsa. Dimineata cand m-am ridicat din pat am constatat ca durerile eraumai intense, iar piciorul nu-l mai puteam pune in pamant.Asa ca m-am prezentat la medicul ortoped care mi-a pus diag de mai sus. Mi s-a pus un aparat gipsat, dar nu care sa cuprinda tot piciorul, cu urmatoarea medicatie arcoxia 90mg, clorzoxazon 250 mg, urmand ca dupa o saptamana sa ma prezint la control. Mentionez ca am mai avut antecedente, in copilarie suferind de o ruptura de ligamente la membrul drept zona gleznei si o fractura de antebrat drept, dupa care m-am vindecat foarte bine. Pentru a trimite radiografia va rog sa- mi dati o adresa de e-mail. Va multumesc!
0
20-07-2016, ora 21:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Aveti datele de contact aici, pe forum (este suficient un "click" pe fotografia mea).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: