Fractura picior repetata de 4 ori, ligamente subtiate

31-08-2017
Roxana26
Nu este medic/terapeut
Roxana26
In urma cu 4 ani am.suferit in decurs de 3 luni, 3 fracturi la piciorul stang, (nu am respectat indicatiile.medicului am.taiat singura ghipsul dupa 3 zile, de fiecare data neputand lipsi de la munca. In urma cu 2 ani am alunecat si am fracturat a 4 oara acelasi picior..de data aceasta am stat 1 luna in ghips si 2 saptamani cu tutore..iar abia dupa 1 an am facut fizioterapie - tecarterapia, fara nici un rezultat, Am inceput sa fac fizioterapie in urma umflarii piciorului si durerilor repetate. Timp.de 1 an nu am.lucrat deloc si deci n am suprasolicitat piciorul foarte mult.


De 8 zile am reinceput munca dupa o perioada de 1 an
si dupa 3 ore de stat in picioare au venit primele dureri

Astazi dupa a 8 a zi merg schiopatand si cu toate antiinflamatoarele luate si cu banda elastica pusa de 3 zile, compresa cu apa rece si gheata, repaus dupa munca, stand doar la.pat..am dureri crancene, in fiecare zi este si mai rau..s a urcat durerea de la glezna pana sus la.sold..simt cum imi pulseaza si simt.incordare..ma.doare teribil.cand calc. Ma doare si gamba foarte tare.
Mi a trosnit de cateva ori dar n am simtit durere mare cand a trosnit. As dori sa stiu..se poate opera? In urma Rmn ului s-a constat ca am ligamentele subtiate, slabite in regiunea perineo astragalic calcaneare interior si exterior.
Va multumesc!

Am 26 de ani 1.70.inaltime 65 kg
Miscare regulat in fiecàre zi cel.putin 60.min
7 comentarii
0
31-08-2017, ora 09:40
Kinetoterapeut Alexandru Lefter
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Iasi
Kinetoterapeut Alexandru Lefter
Buna ziua! Din pacate, asa cum ai mentionat si tu, nu ai respectat absolut deloc un protocol corect de recuperare. Ai inceput fizioterapia la 1 an de la accident, bineinteles fara rezultate. Musculatura membrului inferior afectat presupun ca este atrofiata si va trebui sa te concentrezi pe recuperarea acesteia - este un prim pas important, indiferent daca te vei opera sau nu din nou. Sanatate buna!
0
01-09-2017, ora 11:21
Roxana26
Nu este medic/terapeut
Roxana26
Buna ziua, multumesc pentru raspunsul acordat.
Am reusit sa fac vizita si astazi am facut prima infiltratie cu colagen din 3 cu hyalubrix fl si va trebui sa fac si fizioterapie tecarterapie laser yag sau xag n am inteles ce scrie si us..nici asta nu stiu ce este..mentionez ca eu locuiesc la Roma si aici am efectuat vizita. Diagnosticul pus este leziune paa (nu stiu ce inseamna) arteoza astragalo calcaneare + condropatia (nu am stiu sa traduc) instabilitate tpa sn
Am de facut cate 10 sedinte a cate 3 feluri de fizioterapie + inca 2 infiltratii..ma doare f rau in urma infiltratiei si mi a recomandat sa pun gheata.!
0
01-09-2017, ora 11:22
Roxana26
Nu este medic/terapeut
Roxana26
Si acesta este al 2 lea medic otroped care zice ca ligamentele nu se opereaza!
0
04-09-2017, ora 08:35
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Vs confruntati, din cele descrise, cu distrrugerea articlatiilor retro-piciorului, cauzata de neglijarea tratamentului corect al traumatismelor descrise.
Distrugerea cartilajului este definitiva, progresiva si invalidanta, iar injectiile descrise sau fizioterapia nu pot modifica acest proces de distrugere.
Reducerea drastica a efortului fizic este prima conditie a unei evolutii ceva mai putin șevere.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-11-2017, ora 12:54
Roxana26
Nu este medic/terapeut
Roxana26
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns, revin la 2 luni dupa ce am facut injectiile si fizioterapie exact cum ati si spus fara nici un rezultat. Am reinceput o alta munca ce solicita statul in picioare 8 9 ore pe zi, bineinteles cu umflarea piciorului si dureri de nedescris, am refacut vizita la medicul ortoped si am refacut si rezonanta magnetica cu acelasi rezultat de anul trecut. subtierea ligamentelor, acum doctorul zice ca el nu vede nimic grav si ca nu intelege de ce am dureri, m a pus sa refac fizioterapia si sa vad cum ma mai simt dupa, i am explicat ca atunci cand nu fac efort nu ma doare, insa cand il fortez ma doare si se umfla, el a propus artroscopia insa a zis sa mai astept si sa vad cum se prezinta. Efectiv nu inteleg cum sa rezolv problema. Parerea mea e ca ceva este, mi as dori sa pot sa va trimit imaginile sa gasesc un raspuns. Este al treilea job la care renunt din imposibilitatea de a sta in picioare, ceea ce la 26 de ani este foarte grav. nu ma pot intretine, va rog cer ajutor disperat! Mentionez inca o data ca locuiesc la Roma, insa sunt dispusa sa vin in Romania si sa rezolv aceasta problema.
0
20-11-2017, ora 13:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Nu exista, nicaieri in lume, vreo solutie care sa va permita sa stati 8-9 ore in picioare zilnic.
Este un efort fabulos si inimaginabil pentru orice fiinta umana, chiar avand articulatiile sanatoase.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
20-11-2017, ora 15:38
Roxana26
Nu este medic/terapeut
Roxana26
Problema este ca, chiar si dupa 3 4 ore am dureri, mari, ce e de facut? tot caut informatii pe internet si cel mai corect raspuns tot un specialist mi l poate da. Daca fac artroscopia aceasta, credeti ca voi reusi sa am un rezultat?
Si documenta segnale disomogeneo ed assottigliamento del legamento peroneo-astragalico anteriore e del legamento astragalo-calcaneare, con quota fluida nel seno del tarso, in esiti distrattivi.
Non si rilevano significative alterazioni di segnale a carico delle restanti strutture capsulo-legamentose studiate.
Si evidenziano lievi fenomeni tenosinovitici a carico del tendine flessore lungo delle dita. Nulla da segnalare a carico del tendine achilleo e delle restanti componenti muscolo-tendinee esaminate.
Assenza di quote fluide intra-articolari.
Non evidenza di alterazioni ossee focali patologiche.
Si invia allo Specialista di riferimento.) acesta Este rezultatul rezonantei magnetice. nici un diagnostic clar!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ruptura de ligamente la genunchi - primul ajutor
  •