Fractura platou tibial

05-12-2019
AlinaCodruta
Nu este medic/terapeut
AlinaCodruta
Buna. am stat 6 săptămâni in ghips. Am avut si toc dupa o perioada, trebuia sa calc pe picior da de frica nu am facut-o. Ma lasam pe picior da nu foarte tare. Dupa ce mi l-a scos din ghips m-am trezit cu genunchiul intepenit. De cateva zile sunt internata deoarece mi s-a umflat gamba foarte tare. Acum e dezumflata. Mi se mai umfla glezna da nu știu din ce cauza si mai mult cand incerc sa umblu. Momentan folosesc carjele. Stau pe marginea patului si imi las picioarele sa atarne și în acest fel am reusit putin sa misc genunchiul. daca incerc mai mult parca ma" tine" ceva. Doctorul m-a certat ca nu ascult si rămân asa intepenita. Înainte de internare incepusem kinetoterapia dar o sa continui dupa ce ma externeaza. Din ce mi-a spus la kineto, recuperarea e destul de lunga si dureroasa. O sa am sanse sa indoi genunchiul ca inainte? mi-e frica sa nu raman asa.
1 comentarii
0
09-12-2019, ora 10:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
In Occident fractura platoului tibial se opereaza constant, ceea ce permite tocmai evitarea imobilizarii gipsate si debutul precoce al kineto-terapiei (chiar din ziua operatiei).
Trebuie sa "munciti" mult (kineto-terapie) in lunile si anii urmatori, pentru a recupera ankiloza generata de imobilizarea gipsata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.