Fractura tibie copil de 2 ani 8 luni

19-10-2018
Eve5
Nu este medic/terapeut
Eve5
Buna seara, in data de 12 octombrie baietelul meu de 2, 8 ani si-a fracturat piciorul, diagnosticul pus este Fractura diafizara oblica tibie dreapta. Nu a fost necesara operatia, trebuie sa stea in gips 3 saptamani. Pentru diagnostic au fost facute doua radiografii, iar in cateva zile suntem programati pentru un rtg de control intermediar, unde presupun ca se vor face inca doua. Intrebearea mea este daca aceste radiografii nu sunt nocive in cazul unui copil atat de mic, si daca existe metode alternative de imagistica care se pot folosi pentru a uromari evolutia fracturii?
Multumesc.
2 comentarii
1
20-10-2018, ora 09:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Radiografiile sunt absolut obligatorii.
Consolidarea potential vicioasa (ca urmare a refuzului radiografiilor) poate duce la invaliditate pentru tot restul vietii.
Nu trebuie sa va ingrijorati in ceea ce priveste iradierea potentiala.
Pentru comparatie, eu suport iradierea a 20-50 radiografii, zilnic, de vreo 20 de ani.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
29-10-2018, ora 17:56
Eve5
Nu este medic/terapeut
Eve5
Multumesc pentru raspunsul dvs. Intre timp am fost la control unde pe baza radiografiei doctorul a spus ca totul e in regula si copilul trebuie sa mai stea in gips inca 2 saptamani, cu precizarea sa nu calce pe picior. Totusi nu am aflat ce urmeaza dupa aceste 2 saptamani, de aceea va intreb pe dvs. daca gipsul va fi scos definitiv sau inlocuit cu o orteza? Se mai poate deplasa osul in acest timp? Atasez si radiografia daca aveti amabilitatea sa va uitati si sa confirmati daca totul e OK. Multumesc.
https://postimg.cc/2qP4vhS9
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: