Fractura tibie si peroneu

28-01-2011
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Pe data de 15.01.2011 am suferit o fractura de tibie si peroneu. Fractura este la 1/3 de glezna si este o fractura spirala cu deplarare. La urgenta mi-au spus ca trebuie sa ma operez. Am intrebat daca exista o alta varianta astfel incat operatia sa fie ultima si am aflat ca se poate reface si prin gips, dar perioada de recuperare este mai lunga.
Pe data de 17.01.2011 mi-au pus piciorul in gips si am fost externata (2 zile am avut atela gipsata). Tratament prescris:
- 8 saptamani gips
- 10 saptamani fara sa pun piciorul in pamant
- 17 zile clexane
De atunci stau cu piciorul in gips, ma deplasez cu cadru dar fara a pune piciorul in pamant (il tin legat de gat), mananc lactate si/sau oua dimineata si iau un Ca+Mg+Zn si D3 iar la pranz mancare obisnuita si 2 lingurite de miere cu coaja de ou.
Pe data de 27.01.2011 am facut o noua radiografie la o clinica particulara iar medicul pe care l-am consultat mi-a spus acelasi lucru: cu operatie refarece rapida, fara operatie refacere de lunga durata.
Toata lumea spune ca am ales gresit varianta "naturala" adica fara operatie si nu stiu ce sa mai fac.

Chiar am ales gresit si pot aparea efecte negative, respectiv se poate intampla ca dupa aceasta lunga perioada sa nu mai imi recapat mobilitatea?
Astept un raspuns atat din partea unui medic impartial cat si din partea unor pacienti care au trecut prin asa ceva.
Va multumesc.
38 comentarii 12 Înainte ›
0
28-01-2011, ora 18:01
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
si alegerea Dvs si tratamentul sunt absolut gresite.
Pentru tratamentul conservator a fracturii de tibie+peroneu (diafiza) tratamentul consta in ghips femuropodal 12 saptamani (eventual 8 saptamani ghips femuropodal+4 saptamani ghips sau brace Sarmiento). deci imobilizarea este insuficienta. Cea mai mare probema este trmboprofilaxa: cum adica 17 zile????? tromboprofilaxa este necesara pe perioada imobilizaruu ghipsate+pana cand pacientul nu-si recapata mobilitatea normala. deci cel putin 12+4 sapt.
cu tratamentul conservator sansa de vindecare este relativ buna insa problemele de malrotatie, diferentele de lungime si deviatiile de axa sunt frecvente, deci sansa ca piciorul sa nu fie cum a fost, este destul de mare.
depinzand de tipul de fractura, varianta operativa cu o tija moderna (de ex. tibia expert nail) ar permite dupa 6 saptamani, incarcarea membrului cu sanse minime pentru problemele descrise la tratamentul conservator.
tratamentul homeopat descris de Dvs nu are nici un rost (nici nu strica, sincer sa fiu, eventual daca aveti litiaza renala), cel putin nu face vindecarea mai rapida sau mai sigura.
articulatiile sufera de imobilizarea indelungata, recuperarea nu va fi usoara insa nu este imposibila
deci parerea mea este ca pentru fracturile de diafiza la adulti este tija intramedulara zavorata. tratamentul conservativ cu ghips in cazurile cu deplasare poate ca este cea mai proasta si nefericita alegere
0
28-01-2011, ora 21:38
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Nu consider ca sunt atat de batrana, am numai 36 ani. Nu am suferit de nimic pana acum. In ceea ce priveste injectiile cu clexane: stiu ca in afara tarii exista protocoale semnate prin care pe toata durata gipsului se administreaza clexan, dar la noi in tara nu prea se practica sistemul. In mod obligatoriu este pentru persoanele supraponderale, batrane sau pentru diabetici. Nu ma inscriu in nici una din aceste categorii. In plus am inteles ca riscul scade daca faci miscare atat cat iti este permis.
Oricum va multumesc pentru raspuns.
Nu stiu daca sunteti de specialitate sau ati trecut prin ce trec eu acum.
0
28-01-2011, ora 21:39
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
PS Am piciorul in gips pana peste genunchi, atela gipsata am avut decat 2 zile.
0
28-01-2011, ora 23:34
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
sunt ortoped traumatolog, am lucrat si in romania, insa in acest moment ma aflu mai spre vest :)
legat de tromboprofilaxa: factorii descrisi de Dvs greutatea, varsta, diabetul zaharat sunt factori de risc de linia 3-4 in producerea trombozei venoase profunde.
primul si cel mai major risc l-as numi bolile genetice, care predispun la tromboza venoasa adanca, de ex. mutatia Leyden (sansa sa-l aveti este de aproximativ 5-6 %. daca il are cineva, poate sa fuga maratonul in fiecare zi, tot la tromboza va ajunge (chiar si fara fractura si ghips)
al doilea este traumatismul, imobilizarea indelungata sau operatia
din pacate oricat v-ati misca muschii membrului imobilizat nu se vor misca, acolo se va produce tromboza, nu in partile unde circulatia sangelui este normala
dapa aceste vin factorii desciri de Dvs si inca cateva care tot la fel de importanti sunt (fumatul, anticonceptionalele etc.)
0
31-01-2011, ora 14:48
Irimia ionel
Nu este medic/terapeut
Irimia ionel
Am aceeasi problema ca si tine, respectiv fractura 1/3 medie/inferioară gambă dreaptă cu deplasare, numai ca in plus de aparatul gipsat am avut pentru 30 de zile si brose prinse in calcii si sub genunchi (trecute prin os).
Tratamentul meu este un pic diferit:
- 90 de zile imobilzare gipsata (la 30 de zile mi-au scos brosele) si
- inca 30 de zile nu voi avea voie sa calc cu el
- 30 de zile am facut injectii cu Clexane.
La mine problema a aparut pe 1 decembrie 2010, prin cadere. Pina acum nu am avut dureri, dar de vreo citeva zile, daca stau mai mult pe verticala, ma doare exact zona fracturii.
Dupa cite se pare nu am ales cea mai buna solutie, eu refuzind operatia pentru ca cineva avizat, mi-a spus ca exista risc mare de infectie. Daca alegeam ca solutie operatia si insertia unei tije centromedulare zavorite, in 45 de zile mergeam normal pe picioare.
Oare cit poate dura recuperarea cu kinetoterapie avind in vedere ca piciorul nu este folosit 120 de zile?
0
31-01-2011, ora 22:24
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Cred ca nu este tarziu sa convertiti actualul tratament in osteosinteza cu tija centromedulara zavorata. Chiar daca ati pierdut deja 2 luni, veti castiga totusi inca 3 luni minimum, impreuna cu garantia unei bune consolidari.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
04-02-2011, ora 15:49
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Va multumesc pentru raspunsuri. Am mai cumparat clexane pentru intreaga perioada de imobilizare. In ceea ce priveste alegerea tratamentului ortopedic si nu al operatiei, am consultat 2 medici specialisti de la spitale diferite care mi-au spus ca fractura poate reface fara operatie intrucat suprafata de sudare (contact) este mare fiind o fractura spirala. Ambii medici mi-au recomandat sa misc degetele. De ce? Unul dintre ei a recomandat scurtarea aparatului gipsat dupa o luna de zile pana sub genunchi. Este corect?
Va multumesc pentru atentia acordata.
0
04-02-2011, ora 19:02
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
sansa de vindecare a fracturii este buna, intrebarea este daca cumva nu se va vindeca cu diferenta de lungime, deviere de axa sau malrotatie, sa speram ca nu.
eu nu l-as scurta asa devreme, si daca l-as scurta, as face dupa 8 saptamani si l-as converti intr-un ghips sau brace Sarmiento. in 4 saptamani fractura nu este inca destul de stabila pentru un ghips atat de scurt
muschii care fac posibila miscarea degetelor sunt muschii gambei, deci miscarea degetelor inbunatateste cat de cat circulatia sangelui in gamba
0
10-02-2011, ora 22:48
A14
Nu este medic/terapeut
A14
si eu am avut recent fractura la tibie in 3 locuri si peroneu 1 loc si mi au pus tija, am stat 6 sapt cu atela, 6 sapt cu gips si am fost recent la control radografia arata ft bine dar ma doare gamba si nu pot calca inca destul de bine, nu stiu exact cat dureaza recuperarea dar ii ft bine cu tija cred eu, si eu am luat o luna clexane, ar fi trebuit sa te operezi parerea mea, iiti doresc insanatosire
0
10-02-2011, ora 22:59
A14
Nu este medic/terapeut
A14
am scris si io pe acest site astept niste sfaturi, poate nu lam trecut unde trebuie :))
0
10-02-2011, ora 23:06
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Pentru a putea transmite un sfat pertinent, trabuie sa plecam de la cunoasterea premiselor minimale: imagini radiografie initiale. situatia intraoperatorie, tipul si stabilitatea montajului de osteosinteza, imaginile radiologice de control si examinarea clinica directa a membrului pelvin.
Astefel va vom putea da un raspuns concret referitor la atitudinea terapeutica actuala.

Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-02-2011, ora 23:09
A14
Nu este medic/terapeut
A14
si unde as puea trimite o poza a radiografiei,
0
10-02-2011, ora 23:11
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cred ca nu m-am exprimat suficent ce clar, prin urmare voi repeta:
""""Pentru a putea transmite un sfat pertinent, trabuie sa plecam de la cunoasterea premiselor minimale: imagini radiografice initiale, situatia intraoperatorie, tipul si stabilitatea montajului de osteosinteza, imaginile radiologice de control si examinarea clinica directa a membrului pelvin (palpare, examinare, mobilitate articulara etc etc). """
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-02-2011, ora 23:26
A14
Nu este medic/terapeut
A14
si o recuperare sa pot umbla mai bine in general cat dureaza, va multumesc
0
12-02-2011, ora 19:54
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Prietena mea a cazut in cot si a suferit o fractura a cotului cu o mica deplasare. Cel putin asa mi-a spus. A mers la spitalul Sf. Ioan unde a facut radiografie si i-au pus o atela gipsata. 2 saptamani. Nu clexane sau altceva. Spune ca ii frige mana. Ce sa faca?
0
13-02-2011, ora 17:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Exista sute de tipuri de fracturi la nivelul cotului, avand tratamente fundamental diferite.
Raspunsul depinde de examenul clinic local si de studierea dosarului radiologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
19-02-2011, ora 22:55
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Buna seara. Au trecut 4 saptamani si 5 zile de la fractura. Am fost la control. Radiografia arata ca osul s-a sudat in 2 puncte si a inceput sa se depuna calusul. Doctorul mi-a spus sa merg saptamana viitoare sa imi taie gipsul pana sub genunchi (resp. la 5 saptamani si 5 zile). Mai am trei injectii cu clexane. Ar trebui sa mai cumpar clexane sa fac pana la sfarsit? Poate provoca acest medicament dureri de stomac? Pana acum nu am avut probleme de sanatate, dar a inceput sa ma doara stomacul.
0
21-02-2011, ora 00:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Tromboprofilaxia (constand din injectiile mentionate) este strict necesara pe perioada imobilizarii gipsate.
Nu cred ca determina dureri de stomac.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-03-2011, ora 20:10
iulia S
Nu este medic/terapeut
iulia S
Buna ziua,
Pe data de 07.01.2011 am suferit un accident la ski in urma caruia m-am ales cu o fractura spiroida tibie stanga 1/3 inferioara cu minima deplasare,
Precizez ca nu ma aflam in tara, iar tratamentul propus a fost fie operatie fie imobilizare timp de 6-8 sapt. Am ales varianta a doua si mi s-a pus rasina pana la genunchi.La intoarcerea in tara mi s-a spus ca varianta de imobilizare este gresita si mi s-a convertit in aparat gipsat femuropodal pe data de 17.01.2011, iar pe data de 11, 03, 2011 mi s-a pus un gips de tip Sarmiento, urmand sa merg la control pe data de 08, 04, 2011, Imi puteti spune va rog, cand as putea relua mersul avand in vedere ca am nascut in urma cu 6 luni? Precizez ca am 28 de ani, 1, 65 si 58 kg, Intre timp am mai facut cateva ecografii insa toate cu gips si mi s-a spus ca nu se poate observa calusul decat printr-o ecografie pe piciorul gol. Cu toate acestea medicul curant este convins ca lucrurile evolueaza bine datorita faptului ca deplasarea este aceeasi de la inceput (aprox 2 mm)
Va multumesc
0
28-03-2011, ora 22:43
chin3s3doll
Nu este medic/terapeut
chin3s3doll
am avut si eu in urma cu o luna jumate o fractura de tibie si peroneu.la tibie am fost operata si mi-au bagat tija, acum cateva zile am scapat d ghips.am voie sa merg, dar merg greu deoarece am glezna umflata.nu ma doare obsolut deloc.d knd am fost operata nu am avut dureri deloc, este normal sa fie glezna tot timpul umflata?dupa cat timp de la scoaterea ghipsului voi putea merge la capacitate maxima?si alta intrebare.doctorul meu mi-a recomandat knd mi-am scos ghipsul sa merg 2 sapt sprijinindu-ma in carja sau in baston, iar eu merg mai tot timpul fara.imi poate cauza?
0
29-03-2011, ora 21:22
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Draga iulia 5.
Imi pare rau de ceea ce ai patit dar si eu am fost in aceeasi situatie.
Se poate observa foarte usor calusul printr-o radiografie facuta prin gips cu conditia ca aceasta sa fie facuta corect. Stiu pentru ca eu am facut 3 astfel de radiografii. Una la 10 zile de cand mi-au pus gipsul, una la 1 luna si una la 2 luni. Ce pot sa-ti spun din experienta traita pe propria piele. Am avut tot piciorul in gips aproximativ 6 saptamani (mai exact 5 saptamani si 4 zile), dupa care medicul a recomandat taierea gipsului sub genunchi pentru a recupera mobilitatea genunchiului (acest lucru a fost recomandat de 2 medici, din cate am inteles ca nu este indicata imobilizarea genunchiului pe o perioada mai lunga). Am recuperat mobilitatea genunchiului in prima saptamana (cu putin efort si durere) iar in cea de a 2-a saptamana faceam exercitii fara efort sau durere (chiar mai bine decat cu piciorul sanatos). Dupa alte 3 saptamani am fost din nou la doctor si dupa o serie de radiografii (prima pirin gips iar cea de a 2-a fara gips) medicul a decis sa imi lase piciorul fara gips cu conditia sa nu calc in el. Trebuie sa recuperez glezna, lucru care merge mult mai greu decat genunchiul (apropo atunci cand iti scoate gipsul primul lucru care se intampla este ca se umfla piciorul). Glezna este umflata si nu pot sa o misc decat putin (in opinia mea) desi sunt in a doua saptamana. Vineri pe data de 1-04-2011 ma duc din nou la doctor sa vad daca imi da voie sa incep recuperarea.

Din experienta iti spun ca opiniile medicilor sunt foarte impartite iar formarea calusului este mai rapida in primele saptamani dupa care se formeaza din ce in ce mai greu (cel putin la mine asa a fost).
La sfatul unui medic am luat un calciu pe zi, am mancat cat mai multe lactate iar de la mine putere am apelat si la remedii naturiste - am luat 2 lingurite de coaja de ou cu mire in fiecare dimineata timp de o luna cu o saptamana pauza. Pentru a elimina surplusul de calciu trebuie sa bei apa min 2 L/zi.

Eu iti urez multa sanatate si multa rabdare pentru ca iti trebuie. Istoricul accidentului meu este scris mai sus.
Bafta si multa, multa rabdare.
0
29-03-2011, ora 22:21
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Asa dupa cum va precizam mai sus, tratamentul modern in fracturile diafizare ale oaselor lungi ale membrului inferior consta din osteosinteza cu tija centromedulara zavorata, care permite reluarea mersului in aceeasi zi, nu necesita imobilizare gipsata, respecitv nu determina ankiloza genunchiului si gleznei.
Imobilizarea gipsata determina incetinirea enorma a recuperarii, cu riscul deplasarii secundare a fragmentelor osoase, si mai ales nu permite mersul cu sprijin imediat (ca un stimul in accelerarea consolidarii). Pacientul trebuie sa lupte 4-6 luni cu redoarea articulara (ankiloza) determinata de imobilizarea gipsata, iar uneori mobilitatea articulara normala nu mai poate fi recastigata integral.
Asata este motivul pentru care, in centrele ortopedice din tarile civilizate, nu se mai pune problema imobilizarii gipsate in fracturile diafizare ale membrului inferior.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-04-2011, ora 23:43
iulia S
Nu este medic/terapeut
iulia S
Draga Bruni,

Iti multumesc pentru raspuns,
Cazul meu este foarte asemanator cu al tau, pana si data coincide. Iti recunosc ca eu am urmarit cu mult interes vindecarea ta si vazand ca nu mai intrasei pe forum de ceva timp am decis sa ma inscriu si eu,
Eu am avut 8 saptamani gips femuropodal dupa care mi s-a eliberat partea din spatele genunchiului pentru a putea relua treptat mobilitatea.mi s-a spus ca voi mai sta cu acest tip de gips inca 4 sapt, urmand fie sa mi-l scoata definitiv, fie sa port un fel de gheata de mers.Pe 8 apr voi merge la control.Care a fost rezultatul controlului tau, ai inceput sa folosesti piciorul?
0
08-04-2011, ora 15:06
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Draga Iulia S
Am inceput recuperarea la o clinica. Cu glezna ce sa-ti spun, merge mult mai greu. Am deja o saptamana si din spusele fizioterapeutului am inceput sa misc macar putin glezna. Mentionez ca doctora care a facut programul de recuperare a vazut radiografiile facute cand mi-a taiat gipsul (adica cu 2 saptamani inainte de a merge la ea). Programul alcatuit a fost unul usor pentru ca nu era foarte bine format calusul. Decat stimuli pentru muschii de sus, ultrasunete si terapie laser pentru glezna, masaj si gimnastica foarte usor. Pun piciorul in pamant darnu ma sprijin in el mai mult simulez mersul. Nu am dureri iar sambata 09.04.2011 trebuie sa fac o noua radiografie pentru a vedea mai departe programul de fizioterapie.
Din ce mi-ai scris am inteles ca tu ai stat cu gips peste genunchi 8 saptamani si nu 6 ca mine. Sper ca merge bine recuperarea genunchiului si poate ai noroc si iti scoate gipsul astazi. Oricum recuperarea gleznei o sa mearga mai greu dar nu te descuraja. Am inteles ca recuperarea decurge mult mai bine atunci cand ai voie sa calci in picior chiar si progresiv deoarece exista mult mai multe exercitii de recuperare.
Ce pot sa-ti mai spun este ca dupa 4 zile de recuperare cu program usor, uneori merg foarte bine (dar cu cadrul pentru a nu calca foarte tare in picior ci max 10 %).
Iti mai scriu saptamana viitoare dupa ce fac radiografia si vad ce decizii mai iau doctorii.

Un ultim sfat: pentru ca si tu ai factut banuiesc destul de multe radiografii pana acum te sfatuiesc sa iei dimineata niste catina cu miere daca ai, sau niste ulei de catina de la plafar (acesta este mai neplacut) pentru intarirea organismului la efectul radiatiilor.

Multa sanatate.
0
09-04-2011, ora 14:06
iulia S
Nu este medic/terapeut
iulia S
Draga Bruni,
Pe data de 8 aprilie medicul mi-a dat gipsul jos si am facut cativa pasi cu ajutorul carjelor, sprijinindu-ma intr-o oarecare masura si pe piciorul fracturat.Mi-a recomandat ca in fiecare zi, inainte de a incepe recuperarea sa folosesc un gel de la Himalaya care ajuta un pic muschii neexersati de atata timp. De asemenea va trebui sa iau in continuare calciu 4Bones 1tb/zi. Nu am probleme cu genunchiul, dar glezna... :(, inafara de lipsa mobilitatii se si umfla foarte tare si sunt foarte curioasa cat va persista problema.Din spusele medicului dupa o luna as putea eventual renunta la o carja.Lucrul acesta ma sperie putin, eu sperand ca intr-o luna sa pot reveni la normal

Iti multumesc pentru sfatul legat de radiografii. Este un subiect care ma macina destul de tare.Eu am facut prima radiografie in Austia si acolo puneau mare accent pe echipamentul de protectie.In tara am facut cateva radiografii la clinici particulare insa medicul meu curant profeseaza intr-un spital de stat si am fost nevoita sa fac si acoloEste jalnic...la ultimul control nu aveau nici macar curent in spital...
0
10-04-2011, ora 20:33
chin3s3doll
Nu este medic/terapeut
chin3s3doll
Draga Iulia,
Aceeasi problema pe care ai avut-o tu am avut-o si eu.fractura spiroida 1.3 distala gamba stanga.diferenta e ca eu am fost operata si mi sa bagat o tija.am stat o luna jumate cu ghips.o luna necalcand in picior iar 2 saptamani am mers cu ghipsul. de trei saptamani aproape merg normal fara ghips.ar fi trebui sa merg pana acum kteva zile cu un baston, dar nu am putut, si am mers numai normal.sa stii ca desi de 3 saptamani am piciorul gol, am scapat d ghips merg schiopatand, glezna e umflata aproape tot timpul, si nu pot sa o indoi la capacitate maxima.iau si eu calciu, iar saptamana viitoare o sa ma duc sa imi faca o radiografie.sper sa fie bine, pentru ca eu am mers destul de mult, am stat mult in picioare.nu am mers cu ajutorul carjei sau a unui baston, desi ar fi trebuit.in rest nu am dureri absolut deloc.singurul lucru care nu imi convine este ca am glezna umflata, si prea curand nu cred ca mi se va desumfla...
0
20-04-2011, ora 19:53
iulia S
Nu este medic/terapeut
iulia S
Dragele mele,

Cum decurge recuperarea la voi?
Eu fac electro si kinetoterapie, dar parca dupa sedintele de kineto vad reale peogrese. Profesorul spune ca in doua saptamani scap de carge, dar mi-e putin teama, oare este calusul suficient de bine format incat sa poata sustine toata greutatea? Am vreo 57 de kg...
0
21-04-2011, ora 12:00
chin3s3doll
Nu este medic/terapeut
chin3s3doll
Eu ieri am fost la control, mi-am facut si radiografie, peroneul pare sudat, dar tibia mai are pana se sudeaza, abia se cunoste un pic, dupa 3 luni de la ruptura.in rest ma simt foarte bine, merg aproape la fel ca inainte.mi-a spus doctorul ca atunci cand voi merge perfect o sa am voie sa port si platforme, nu mari, nici tocuri, dar un pic de platforme merge.in privinta gleznei umflate mi-a spus doctorul meu sa ma obijnuiesc cu ea, ca mult timp se va umfla.ca poti considera astfel de rupturi vindecate, abia dupa un an, in cazul meu cand imi va scoate tija la anu.iar operatia de scoatere a tijei uneori este mult mai complicata decat atunci cand a bagat-o. asa ca fetelor, multa rabdare
0
21-04-2011, ora 21:46
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Dragele mele

Eu mai am inca o saptamana de fizioterapie. Nu stiu cum vor decurge lucrurile. Deocamdata am incarcat putina greutate pe calcai si ceva mai mult pe varf. Din punct de vedere medical am inteles ca fractura s-a sudat. Calusul era format la ultima radiografie dar nu peste tot (mai exista o portiune mica unde mai trebuia depus). Asta era acum 2 saptamani. Medicul care mi-a facut programul de recuperare a spus ca in acesta ultima saptamana se va incarca treptat intreaga greutate (aprox. 56 - 57 kg) astfel incat sa renunt la carje. Mai vedem. Totusi recunosc ca imi este putin teama. Glezna nu mai este atat de umflata. Dupa o zi intreaga de stat in picioare se mai umfla dar foarte putin. Atat cat calc in picior nu am dureri.
Multa sanatate si un PASTE FERICIT.
0
21-04-2011, ora 21:57
bruni
Nu este medic/terapeut
bruni
Revin cu o precizare pentru ca nu am fost foarte clara.
Ultima radiografie am facut-o dupa prima saptamana de fizioterapie. De atunci au mai trecut 2 saptamani si mai am o saptamana (ultima) dupa paste. Dupa acesta ultima saptamana mai vorbesc inca o data cu medicul ortoped care a mentinut in permanenta legatura cu medicul fizioterapeut. El va decide ce trebuie sa fac mai departe deocamdata pentru ca momentan medicul fizioterapeut este plecat din tara.
Adaugă un comentariu / răspuns
38 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul