Fractura tibie și peroneu cu deplasare

03-01-2019
Julia88
Nu este medic/terapeut
Julia88
Bună ziua! Pe 2 octombrie mi am rupt tibia și peroneu cu deplasare, pe 5 am fost operata și mi s a introdus o tija cu un șurub lângă glezna și altul aproape de genunchi. Nu am avut piciorul în gips decât înainte de operație. De pe 20 decembrie mi s a zis de către dl dr sa scap de carje, eventual sa merg cu un baston dar eu nu pot. Am deja 3 luni de la operație, piciorul arata bine nu am dureri, glezna este în proporție de 80% mobila. Genunchiul îl mișc foarte bine, parca nu am curaj sa folosesc piciorul. Cu carjele merg destul de bine... Dar nu știu de ce încă nu pot sa merg fără ajutor. Dl dr mi a zis sa nu scot tija pt ca ar fi mai greu de scos decât atunci când a pus-o, ca nu ma deranjează cu nimic pt ca e din titan. Dumneavoastră ce părere aveți?am 30 de ani, cam 55 de kg,
5 comentarii
1
07-01-2019, ora 13:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Principiul de baza al tijei centromedulare blocate este tocmai spijinul imediat pe membrul afectat (chiar in prima zi post-operator).
La 3 luni de zile post-operator aveti dreptul de a calca cu sprijin total.
Desigur ca ca avizul final necesita cunoasterea situatiei (examinare clinica, studiul intregului dosar radiologic).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-01-2019, ora 18:54
Julia88
Nu este medic/terapeut
Julia88
Va mulțumesc pt răspuns domnul doctor!Am început sa merg cu sprijin total pe picior, schiopat foarte puțin.Am o reținere mica la glezna dar eu zic ca este foarte bine. Mi a fost frica sa merg singura fără ajutor pentru ca știu cât de grav au fost rupte tibia și peroneul. O zi buna!
0
17-01-2019, ora 22:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
OK
Marius Uscatu
0
17-02-2019, ora 13:03
Julia88
Nu este medic/terapeut
Julia88
Bună ziua, puteți sa mi spuneți va rog frumos, de ce domnul dr care m a operat și mi a introdus tija mi.a spus ca ar fi mai bine sa nu o scot. Dacă nu o scot îmi face rău? Nu vreau sa iau o decizie proasta când o sa vina monentul de a o scoate. Am avut fractura de tibie si peroneu cu deplasare destul de mare pt ca efectiv laba piciorului cu glezna atârnau, se țineau doar în tendoane și piele ce l puțin eu asa am văzut. Acesta sa fie motivul pt care mi a zis sa nu o scot? Mulțumesc. Am 30 de ani și 55 kg.
0
17-02-2019, ora 14:03
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Exista nenumarate variante de raspuns.
Raspunsul precis poate fi elaborat, evident, numai de catre cel care cunoaste situatia pre-, intra- si post-operatorie (chirurgul care v-a operat).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: