fracura de stiloida ulnara

05-05-2011
veronicabb
Nu este medic/terapeut
veronicabb
Buna ziua!Acum o saptamana am cazut si mi-am rupt mana.Am mers de urgenta la doctor si mi-au internat in spital 3 zile si mi-au pus mana in gips.Pe biletul de externare mi-au scris: luxatie radiocarpiana dr. redusa in gips, fractura stiloida ulnara, hematoza radiocarp.dr.Intrebarea mea e :este normal ca dupa o sapt mana sa mi se tot umfle si sa se desumfle si gipsul sa fie cand fix cand mobil?Degetele le pot misca bine doar ca de multe ori ma doare foarte tare mana si cand strang pumnul simt cum osul loveste gipsul.
4 comentarii
0
05-05-2011, ora 13:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Diagnosticul enuntat de catre D-voastra este unul de o gravitate importanta, ce presupune rupturi ligamentare importante (fractura stiloidei ulnare este derizorie, de fapt este doar semnul revelator al leziunii ligamentare).
Edemul pe care-l descrieti este absolut normal si va indeamna sa mentineti pozitie procliva a mainii (ridicata peste planul inimii).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
06-05-2011, ora 06:52
veronicabb
Nu este medic/terapeut
veronicabb
Multumesc mult pentru mesajul dumneavoastra!Va doresc o zi buna!
0
01-10-2015, ora 20:19
gabipop
Nu este medic/terapeut
gabipop
Si eu am fractura stiloida ulnara si dupa 12 saptamani nici vorba de indoit mana sau degetele.Sa inteleg ca mai e nevoie de timp pentru leziunile ligamentare?mi-e frica si de medicul ortped si de fizioterapie sau kinetoterapie
Mana e din ce in ce mai bine dar progresul este foarte lent.Oricum multumesc doctorilor care ajuta pacienti dezorientati ca mine.
0
04-11-2015, ora 23:48
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
.După 12 săptămâni nici vorba de îndoit mana sau degetele, iar apoi spuneţi ca mana este din ce în ce mai bine. fiţi va rog puţin mai clara
Adaugă un comentariu / răspuns