Frica de ce ar putea fi

28-11-2007
dimache
Nu este medic/terapeut
dimache
Buna AM o problema.Cand vine noaptea și ma bag in pat, ma gandesc cu groaza ca ar putea fi cutremur chiar atunci.Ma gandesc ce aș putea face, daca asta s-ar putea intampla.Ce fac cu copilul, cum il liniștesc, ce sa fac.Daca adorm, visez un vulcan in erupție. Atunci ma trezesc foarte speriata și raman treaza.De multe ori visez așa. Visul se repeta. M-am saturat de visul asta.Cum scap de el. Veronica
1 comentarii
0
11-01-2008, ora 00:00
Psih. Sorina Voicu
Identitate neconfirmată
Psih. Sorina Voicu
Draga Veronica,
Incearca te rog, ca in fiecare seara, inainte de a te baga in pat, sa iei langa tine un ceas, o coala de hartie si un creion. Dupa ce te-ai bagat in pat, cronometreaza 10 minute in care sa-ti faci un plan detaliat cu tot ce ai de facut in caz ca ar fi un cutremur si noteaza-l pe hartie. Atentie sa nu depasesti cele 10 minute. Apoi poti pune planul tau pe noptiera si poti fi linistita ca, in caz de cutremur il ai la indemana pentru a-l putea consulta si pentru a fi sigura ca nu uiti nimic. Ai la dispozitie cate 10 minute in fiecare seara pentru a-ti perfectiona planul. Conditia este ca sa te gandesti la el doar in acele 10 minute dinainte de a te culca.
Dupa ce au trecut cele 10 minute si ai pus planul la indemana, iti poti face mental, planul pentru a doua zi. Inainte de a adormi, vizualizeaza in minte cat mai detaliat posibil ce ai de facut a doua zi, de cand te trezesti de dimineata.
In privinta viselor, cred ca ti-ar fi de foarte mare ajutor metoda visului lucid. Aceasta metoda te invata sa-ti dai seama singura ca visezi si sa-ti modifici visul dupa cum doresti. Poti cauta pe internet despre visul lucid sau lucid dreaming pentru a afla mai multe. Daca doresti, ma poti contacta pentru a-ti oferi mai multe detalii si lamuriri.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul