Frica de moarte permanenta
Ma chinui cu frica de moarte de când eram copil. Acum am 42 de ani. De 1 an aceasta frica mi-a afectat corpul atât de rău, ca nu pot sa ma misc. Trebuie sa fiu atenta la fiecare mișcare, întoarcere a capulu, a corpului. Dacă merg, când ma opresc durează câteva secunde pana ma adun. Dacă forțez și ma sucesc stânga, dreapta, mi se pune ca o ceata în cap, ma ia o senzație cumplita de somn, oboseala, și trebuie sa stau jos. Starea nu trece ușor, ma cuprinde o frica imensa și am senzația ca voi cădea, ca amețesc și nu ma misc ca sa nu simt mai tare dezechilibrul. Dacă incerc sa ma ridic, tot corpul mi- e greu și nu-l pot controla. E foarte greu de explicat. Fiecare zi este o lupta pt mine. Am încercat tot felul de lucruri sa-mi revin: am luat surogat mulți ani, dar nu ma mai ajuta. Afost crunt când am renunțat la el: ameteala, dezechilibru, vedere în reluare, sunete în cap, am crezut ca mor. Am redus doza f încet, am luat 0.5 mg câteva luni, dar degeaba. Mi-am dorit insa f tare sa scap de el și am reușit, dar am rămas cu acest dezechilibru și nu pot sta în picioare decât dacă ma sprijin de ceva. Frica de moarte ma chinuie groaznic. Am făcut neurofeedback, consiliere psihologica, emdr, energizare uleiuri esențiale, suplimente de la Coral, studiu biblic. Nu știu ce sa mai fac. Ce știu este faptul ca vreau sa ma fac bine. Acum iau Rhodiolin și Sirin. Credeți ca este buna această combinație? Credeți ca poate fi și altceva de natura organica? E posibil sa-mi fi afectat echilibrul pt toată viata?
6 comentarii
De ce nu spuneti greutatea si inaltimea, una e cind aveti 100 kg si alta e cind ati spune ca aveti 30kg, de aceia e bine ca cel care va raspunde sa aiba un minim de informatie , inclusiv statutul dvs,
Nu m-am gândit ca au importanță! Sunt chimist, am 1, 72 m, 110 kg. În timpul tratamentului cu seroxat, m-am ingrasat 40 kg. De când am renunțat, am slăbit 10 kg. E f greu sa explic intr-un mesaj, totul. Incerc sa spun ce cred eu ca are mai mare relevanta. Am trecut prin multe șocuri emoționale, iar în jurul vârstei de 5 ani m-am innecat cu o bomboana și era sa mor. Mi-am pierdut pe rand mama, fratele, tatăl. Am un băiat de 15 ani și un sot. Avem un oarecare statut în orașul nostru.
Pentru ca am vazut si alte raspunsuri, incercati si aici sa explicati cronologic tot ce ati mentionat si cu raspunsul la ce v-am intrebat eu.
-------*
Numai bine.
(*modificat de admin)
-------*
Numai bine.
(*modificat de admin)
Buna Toyo. Sunt intr-o situatie similara cu a ta, doar ca eu mi am impus sa nu iau pastilele prescrise de psihiatru (anxiar) de teama sa nu devin dependenta. Pt anxietatea mea si somatizarile asemanatoare tie (ameteala dezechilibru cap tulbure miscari mecanice etc) iau ceva naturist Sedocalm, iar acum fac terapie Bowen + EMDR. Cu siguranta, din cauza traumei suferite in copilarie (pericolul de moarte) au pus amprenta asupra ta si asociezi de fiecare data cu un eveniment prezent. Vreau doar sa stii ca nu esti singura care trece prin asta. Eu am 32 ani si am anxietate de la 19. Sunt groaznice episoadele, insa am invatat sa le accept ca si parte din mine si sunt convinsa ca ele exista ca sa ne traga putin de maneca, sa privim in interiorul nostru. Poate te ajuta sa mergi sa discuti sau macar sa o urmaresti pe fb sau insta pe Anca Maftei. E ca o mana cereasca. Te imbratisez si multa sanatate!
Incearca alt tratament de la medic, ai frica aia de moarte de la o anxietate puternica, e comun acest simptom.
Si oricum asa teoretic nu are sens sa avem frica de moarte, ca oricum odata vom muri, asa ca pana la urma nici nu mai conteaza cand. Uneori e mai bine mai devreme (insa nu prea devreme) ca sa nu mai apucam chinurile batranetii aleia cand nu mai esti bun de nimic.
Si oricum asa teoretic nu are sens sa avem frica de moarte, ca oricum odata vom muri, asa ca pana la urma nici nu mai conteaza cand. Uneori e mai bine mai devreme (insa nu prea devreme) ca sa nu mai apucam chinurile batranetii aleia cand nu mai esti bun de nimic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Tanatofobie de la TSPT
- 4Mi-e frica mare de moarte
- 8Tanatofobie.Mi-e frica tare de moarte de mic copil.
- 1Sunt disperat.Cunm scap de tanatofobie!??
- 14Cine mă scăpa de tanatofobie mă scăpa chiar de moarte
- 34Cum sa mă vindec de tanatofobie?(frica exagerata de moarte)
- 1Oficial care e tratamentul pentru tanatofobie?
- 3Mi-e frica mult de moarte și chiar și sa adorm în fiecare noapte
- 4Cum pot sa scap de anxietatea și gândurile negative?
Mai multe informații despre: frica de moarte
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: