Frica de o boala a urechii interne sau AVC
Buna ziua! Acum 9 zile m-am trezit intr-o dimineata la 4 cu simptome foarte nasoale, ameteli, stari de rau din diafragma, atacuri de panica uneori, stransori de cap in anumite momente, unele senzatii ca si cum imi plezneste vene prin cap, sau mi se sparg. Apoi ametelile au inceput sa se mai diminueze ( am luat Extraveral in fiecare dimineata si seara, nu stiu daca e de la ala sau nu), dar am observat ca ameteam cum stateam pe partea dreapta cu capul, si atunci am zis ca sunt sanse sa fie vertij paroxistial pozitional benign si am cautat manevra epley pe net insa nu am putut sa o duc pana la capat pt ca de abia stateam 30 de secunde pe partea dreapta ca ma luau ameteli puternice si stari de rau din interior.. pe stanga era ceva mai bine.. intre timp, ametelile s-au mai diminuat, insa au aparut alte stari, zilele astea, alaltaieri ieri azi.. au inceput sa apara niste stari foarte ciudate dar nu puternice.. un fel de simptome de pierdere a echilibrului/cunostiintei/reactiei ( nu mi dau seama ce exact) cam 1 secunda 2 la anumite miscari si uneori chiar si cand stau, ceva gen ca fac o anumita actiune intr o viteza, dar ceva din corp accelereaza la alta viteza timp de 1 secunda - 2, dar repetitiv. Mentionez ca acum nu mai prea am ameteli cand stau pe dreapta, decat o stransoare a capului usoara ( si nu intotdeauna) si poate mici mici ameteli sau miscari ale imaginii.. si da, si frica din mine.. ca simt un rau din inima si din diafragma uneori.. acum mai recent am mai observat ca si atunci cand stau pe perna, pe spate, am niste senzatii ciudate, un fel de tremurat a imaginii pt 1-2 secunde, parca se atinge ceva acolo in cap cand stau pe perna, mici senzatii de rau din diafragma, stransori ale capului, uneori incalziri puternice ale capului si atunci un fel de senzatie mai ciudata, ca si cum ar vrea sa dea drumu' la ameteala puternica, mai misc din cap si mai dispar, insa ma sperie simptomele astea.. uneori ma strange partea stanga a capului, cu tot cu ochi, cu arcada.. pe urma dispar, sunt reactii alternante, nimic constant.. uneori cand mut privirea cu ochii simt oboseala in partea din fata a capului, care dispare dupa putin timp.. reapare si tot asa, si la fel si aceste tremuraturi ale imaginii, sau nu stiu cum sa le descriu.. si traiesc cu impresia ca am suferit AVC sau o spargere a unor vase de sange in cap ( uneori am impresia ca am suferit un AVC tranzitoriu si va urma unul ischemic, sau asta fiind sechelele dupa unul, poate e doar o panica de a mea, sau Doamne fereste e asa, desi nu as vrea sa cred..), ar mai fi si varianta cu spondiloza cervicala, pt ca am un colac de gat, l am pus pe ala peste perna cand am dormit, si parca a fost un pic un pic mai bine.. am si un fel de bila in partea din spate a capului.. insa senzatiile astea de spargere a vaselor pe partile capului nu mi prea dau liniste.. mentionez ca nu sunt senzatii ultra puternice, sunt niste chestii ce apar 1-2 secunde, dispar, reapar, si tot asa.. in decurs de 1 minut pot sa am de mai multe ori.. stau intr-o comuna si aici nu avem medici decat unul generalist si e destul de slab.. abia in Aprilie am drum la oras sa ma duc la vreun doctor.. dar pana atunci, daca va dati seama din simptome, ce poate fi?? VPPB nu stiu daca mai e, ca nu am mai observat ameteli pe partea dreapta neaparat.. sau pe o parte.. acum sunt un pic diferite simptomele, senzatii de pierdere de control pt 1 secunda care se repeta des, de miscare, tot pt 1 secunda - 2, uneori incalzire a capului pt cateva minute, alteori strangere de vene in partile capului, tot pt putin timp.. in special cand ma uit cu ochii in sus, imi oboseste partea din fata a capului, si apare o stransoare, dispare si aia dupa 1 minut.. am 20 de ani.. pana acum nu am avut senzatiile astea.. iau doar extraveral dim si seara pt linistire.. nu prea cred ca si face efectul, ci mai degraba vad ceva palpitari ale inimii.. poate scade pulsul, poate ca un pic ma linistesc in interior, nu mi dau seama sincer.. asa cum nu prea pot descrie nici senzatiile astea ce le simt.. iar in spate am mici dureri uneori si alea, nu intotdeauna, sper doar sa nu fie o boala grava ( cum ar fi AVC) sau o boala a urechii interne.. am uitat sa precizez ca cel mai frica mi e atunci cand vine ora de somn.. ca ma pun pe perna, am rau din interior ( nu mare), din diafragma.. plus senzatii de pierdere a echilibrului.. si toate chestiile ce le am zis mai sus, 1 - 2 secunde, dispar, reapar.. si tot asa.. pana in Aprilie cand o sa ma duc in oras la doctor mor cu gandul ca am vreo boala grava. Poate imi puteti spune sau exclude niste boli pe baza simptomelor.. mentionez ca am aparat de colesterol/glicemie/trigliceride, valori normale, 167 colesterol ( dupa mancare), glicemie 126 ( tot dupa mancare), trigliceride 100 ( tot dupa, aici ma speriasem sa nu fie mari, ca s periculoase, dar nici astea nu sunt... ) tensiune 13-14/8 ( nici asta nu e chiar foarte mare., uneori am si 12), puls cand stau jos 50-55.. pe spate, cand fac ceva activitati 90-90 si ceva.. cand stau normal, 70.. nu e chiar puls rau as zice.. multumesc si sper sa ma puteti ajuta ! Numai bine ! PS: am luat si anxietatea in calcul, atacurile de panica, ca am momente cand respir mai greu sau mi se pun noduri in gat ( mici, si alea dispar repede.. si reapar), e adevarat ca intra in panica corpul un pic la simptomele alea.. insa cand alea nu le observ, corpul e mai linistit.. deci de aia vad sa fie din pacate si ceva organic, de multe ori nu ma gandesc acolo si tot le simt.. am uneori impresia ca chiar am un psihic puternic.. desi poate ma insel, in fine.. Sper sa ma puteti ajuta!! PS2: ai mei spun ca a fost declansarea unui hamburger ce l am mancat inainte cu 10 zile, ca acu 9 zile am avut simptomele de ameteala samd.. si apoi restul ce au urmat, ori pe fond psihic, ca m am speriat, ori pe baza hormonala, ori spondiloza cervicala.. ei exclud in totalitate AVC ul ( dar eu tot am impresia asta pt ca seamana mult simptomele cu ce am citit pe net.. cu vorbitul nu stiu, poate ca in secundele alea am ceva dificultati in a vorbi, nu mi dau seama, sau poate e o iluzie din capul meu.. mai mentionez ca sunt si intr o perioada de stres cauzata de certurile tampite dintre ai mei de multe ori, pe multe subiecte inutile.. si de aia m am gandit la posibilitatea unui AVC.. sau spargeri de vase de sange, sau boli de ureche interna) Multumesc!
8 comentarii
1 ai repetat de 100 de ori ca tii frica. e cam ciudat la ca la 20 de ani deja sa traiesti cu frica de avc...
am impresia ca ai citit prea multa informatie inutila
2 Ca cineva sa te ajute concret.. trebuiea sa scrii coerent Varsta, INlatimea, sexul si cate KG ai. aceste sunt acele informatii care pot sa explice multe probleme de circulatie cerebrala.. daca ai o Burta mare, cu ficat gras
3 de ce o peroana la 20 de ani... ar face Tensune marita... daca nu de la alimentatie Incorecta???
4 ai auzit de PLexul Solar si nervl Vag ??? care guverneaza digestia..si pot Influenta functia inimii si circulatia cerebrala???
5 INtrebarea concreta... ce ai consumat la Cina si dupa cina in acea prima seara cand teai trezit
la 4 cu simptome foarte nasoale, ameteli, stari de rau din diafragma???? cred ca a colo e problema. nu ai digerat corect ceva. faut reflux biliar care poate declansa durere sub diafragma, acolo e plexul solar, , care a dat si simptomele cerebrale
6 cared ac ai nevoie de ecografie abdominala si regim alimentar
dar vedem... inaltimea si KG.si mai discutam
am impresia ca ai citit prea multa informatie inutila
2 Ca cineva sa te ajute concret.. trebuiea sa scrii coerent Varsta, INlatimea, sexul si cate KG ai. aceste sunt acele informatii care pot sa explice multe probleme de circulatie cerebrala.. daca ai o Burta mare, cu ficat gras
3 de ce o peroana la 20 de ani... ar face Tensune marita... daca nu de la alimentatie Incorecta???
4 ai auzit de PLexul Solar si nervl Vag ??? care guverneaza digestia..si pot Influenta functia inimii si circulatia cerebrala???
5 INtrebarea concreta... ce ai consumat la Cina si dupa cina in acea prima seara cand teai trezit
la 4 cu simptome foarte nasoale, ameteli, stari de rau din diafragma???? cred ca a colo e problema. nu ai digerat corect ceva. faut reflux biliar care poate declansa durere sub diafragma, acolo e plexul solar, , care a dat si simptomele cerebrale
6 cared ac ai nevoie de ecografie abdominala si regim alimentar
dar vedem... inaltimea si KG.si mai discutam
Buna ziua! Imi cer scuze daca va deranjeaza ca va raspund tot pe puncte asa cum mi-ati raspuns, dar altfel pierd sirul raspunsurilor, nu e din impolitete.
1. Da, am citit multe informatii.. posibil inutile.. Am frica pentru ca am avut o viata destul de agitata sa zic asa, da sunt si gras si am si stres mult, si de asta am frica de AVC sau predispunerea unui AVC.. sau alte boli de genu', plus simptomele astea pe care le simt si acum, gen incearca sa bata ceva in cap usor, si provoaca mici ameteli sau stari de dezechilibru ( asta ce resimt acum), uneori pe partile capului stransori, cand ma uit cu ochii in sus oboseste partea din fata a capului, insa trece in 2-3 minute daca nu ma mai uit, pe urma reapare ( uneori si involuntar), senzatiile de dezechilibru la fel, cateva secunde, apar - dispar.., uneori cand calc pe pamant parca calc mai apasat, tot asa, chestii de secunde, uneori repet miscarea si nu mai am senzatiile alea, ca si cum e ceva in neregula cu functiile senzoriale, sper sa aveti dreptate ca la 20 de ani sa nu fie vorba de asta, 20 spre 21 de ani.
2. Varsta - 20 spre 21 ani ( iunie fac 21), inaltimea 1.72-1.73 ( pe acolo, nu stiu exact), baiat, 88-90 kg ( stiu ca-s prea gras ca mancam multe prostii, va rog sa nu ma judecati, aia e, n am tinut cont.. ),
3. Tensiunea marita.. am pus o tot pe seama vaselor de sange.. sau a arterelor.. ca e presiunea prea mare pe cap, nu stiu.. sau pe seama stresului ( poate combinate, habarn-am.. dar da, am avut si alimentatie total incorecta..)
4. Nu stiu ce sa zic de digestie.. am impresia ca ala e raul din diafragma din cauza panicii mele.. cum am o senzatie de asta din cap, intra o emotie si teama in mine.. si de aia provoaca raul de acolo, nu stiu ce sa zic.. si am observat ca mai mult apare in ultima vreme seara, cand stau in pat pe perna, uneori intins.. parca se apasa ceva din cap pe perna de e asa.. nervul vag.. nu stiu ce sa zic, mai am uneori mici fulgerari, mici de tot prin spate, nu stiu.. poate ma puteti lamuri, chiar n am idee.
5. Nu mai stiu ce am consumat in cina aia de acu 10 zile (parca), stiu ca am mancat un hamburger peste ziua aia, la limita expirarii era. Chiar in ziua aia expirase.. iar dupa ce m am trezit, ziua aia am mancat doar paine prajita cu iaurt si branza parca.. si portocale.. iar de atunci mananc usor parizer, ou fiert, branza si fructe si paine, atat.. fara conserve, hamburgeri si alte prostii.. si da, atunci am avut ameteli si rau din interior pe valuri.. acum vad ca s au modificat simptomele.. au aparut astea de pierderi de echilibru ( sau cunostiinta? Nu stiu sa le descriu... ), cand ma misc uneori imi bate ceva scurt prin cap, provoaca clatinari de imagini de scurta durata.. strafulgerari de astea, ceva mici slabiri musculare.. si o durere de ceafa.. mica.. undeva in spatele capului.. in rest nu prea am dureri.. asa gen calc pe pamant, parca nu calc chiar bine intotdeauna.. in fine.. ceva reactii de astea senzoriale.. si cand stau culcat.. ceva urme de rau din diafragma.. si cand stau pe parti la fel.. ceva se apasa si ma strange putin capul, apoi parca ceva ce vrea sa ameteasca, dar se opreste si ramane la mici clatinari.. incerc sa mi descriu simptomele dar e greu ca nici eu nu prea stiu exact.. stiu ca in aprilie o sa am drum in oras.. si as vrea sa ma ajutati.. macar sa stiu ca nu am AVC.. sau vreo boala grava de cap ( sau urechi). Cam asta e. Multumesc. Zi buna tuturor!
1. Da, am citit multe informatii.. posibil inutile.. Am frica pentru ca am avut o viata destul de agitata sa zic asa, da sunt si gras si am si stres mult, si de asta am frica de AVC sau predispunerea unui AVC.. sau alte boli de genu', plus simptomele astea pe care le simt si acum, gen incearca sa bata ceva in cap usor, si provoaca mici ameteli sau stari de dezechilibru ( asta ce resimt acum), uneori pe partile capului stransori, cand ma uit cu ochii in sus oboseste partea din fata a capului, insa trece in 2-3 minute daca nu ma mai uit, pe urma reapare ( uneori si involuntar), senzatiile de dezechilibru la fel, cateva secunde, apar - dispar.., uneori cand calc pe pamant parca calc mai apasat, tot asa, chestii de secunde, uneori repet miscarea si nu mai am senzatiile alea, ca si cum e ceva in neregula cu functiile senzoriale, sper sa aveti dreptate ca la 20 de ani sa nu fie vorba de asta, 20 spre 21 de ani.
2. Varsta - 20 spre 21 ani ( iunie fac 21), inaltimea 1.72-1.73 ( pe acolo, nu stiu exact), baiat, 88-90 kg ( stiu ca-s prea gras ca mancam multe prostii, va rog sa nu ma judecati, aia e, n am tinut cont.. ),
3. Tensiunea marita.. am pus o tot pe seama vaselor de sange.. sau a arterelor.. ca e presiunea prea mare pe cap, nu stiu.. sau pe seama stresului ( poate combinate, habarn-am.. dar da, am avut si alimentatie total incorecta..)
4. Nu stiu ce sa zic de digestie.. am impresia ca ala e raul din diafragma din cauza panicii mele.. cum am o senzatie de asta din cap, intra o emotie si teama in mine.. si de aia provoaca raul de acolo, nu stiu ce sa zic.. si am observat ca mai mult apare in ultima vreme seara, cand stau in pat pe perna, uneori intins.. parca se apasa ceva din cap pe perna de e asa.. nervul vag.. nu stiu ce sa zic, mai am uneori mici fulgerari, mici de tot prin spate, nu stiu.. poate ma puteti lamuri, chiar n am idee.
5. Nu mai stiu ce am consumat in cina aia de acu 10 zile (parca), stiu ca am mancat un hamburger peste ziua aia, la limita expirarii era. Chiar in ziua aia expirase.. iar dupa ce m am trezit, ziua aia am mancat doar paine prajita cu iaurt si branza parca.. si portocale.. iar de atunci mananc usor parizer, ou fiert, branza si fructe si paine, atat.. fara conserve, hamburgeri si alte prostii.. si da, atunci am avut ameteli si rau din interior pe valuri.. acum vad ca s au modificat simptomele.. au aparut astea de pierderi de echilibru ( sau cunostiinta? Nu stiu sa le descriu... ), cand ma misc uneori imi bate ceva scurt prin cap, provoaca clatinari de imagini de scurta durata.. strafulgerari de astea, ceva mici slabiri musculare.. si o durere de ceafa.. mica.. undeva in spatele capului.. in rest nu prea am dureri.. asa gen calc pe pamant, parca nu calc chiar bine intotdeauna.. in fine.. ceva reactii de astea senzoriale.. si cand stau culcat.. ceva urme de rau din diafragma.. si cand stau pe parti la fel.. ceva se apasa si ma strange putin capul, apoi parca ceva ce vrea sa ameteasca, dar se opreste si ramane la mici clatinari.. incerc sa mi descriu simptomele dar e greu ca nici eu nu prea stiu exact.. stiu ca in aprilie o sa am drum in oras.. si as vrea sa ma ajutati.. macar sa stiu ca nu am AVC.. sau vreo boala grava de cap ( sau urechi). Cam asta e. Multumesc. Zi buna tuturor!
PS: Mai nou observ, in timpul unei plimbari si niste dureri la acel nerv vag in spate, si niste mici noduri in gat, o stare usoara de rau din diafragma ( si ceva ca un fel de "imi vine sa ragai"), in timp ce urc scari de asemenea, parca era mai accentuata asta.. acum spre exemplu e mai usoara aceasta durere de nerv vag sa zic asa.. sau de spate, nu mi dau seama, acolo in zona lombara.. am mai citit cate ceva si de vena Atlas, dar tot asa, nu stiu daca e de folos, mai degraba mi-ar instaura panica decat rezolvare.. iar in cap anumite zgaltairi, nu stiu cum sa le descriu.. si vesnicele repetari de pierderi de echilibru.. si mai observ niste infundari prin cap, in ambele parti ( special cand stau pe perna), pe parti de asemenea.. uneori ma strange putin mai sus de ochi, in partea din fata a capului, ca si cum s a spart niste vase pe acolo ( uneori panica merge si mai departe si simt si anumite gusturi in gura, dar foarte rar), pe bataile pulsului simt mici miscari are capului ( imaginii, mai exact), lacrimari de ochi ( cand mi i dau peste cap mai ales, atunci simt si strangeri de cap mai acute, si deformarea imaginii, si simtul de pierdere a controlului).. oricum nu sunt reactii constante, uneori le am mai mici, alteori mai mari, uneori nu mi lacrimeaza, doar ma strange, dar in general cam astea sunt..
1. Tot ce trebuie sa citești... Este despre Alimentația corecta. Trei mese mici pe zi. Mic dejun prânz. Cina. Cu apa calda pana la masa și un ceai cald cu infuzie 1min la ceva timp după masa.
Despre Alimente care îngroașă sangele și sa nu le consumi
Despre ora corecta când se consuma lactatele și fructele. Fiindcă la ora incorecta ele Baloneaza, fac presiune pe diafragma și ingrasa
2. La 20 de ani... Se muncește mult fizic, se ajuta părinții, Buneii. Se face mult sport.. Ca sa arzi aceia ce consumi
Se doarme. 8 ore noaptea de la 23.la 7 dimineața. Asa o să-ți menții Trupul sanatos
Restul ce face altfel te trimite la medic
Despre Alimente care îngroașă sangele și sa nu le consumi
Despre ora corecta când se consuma lactatele și fructele. Fiindcă la ora incorecta ele Baloneaza, fac presiune pe diafragma și ingrasa
2. La 20 de ani... Se muncește mult fizic, se ajuta părinții, Buneii. Se face mult sport.. Ca sa arzi aceia ce consumi
Se doarme. 8 ore noaptea de la 23.la 7 dimineața. Asa o să-ți menții Trupul sanatos
Restul ce face altfel te trimite la medic
Va multumesc pentru raspuns. De la ora la care am scris, inca am acea intepatura, strapungere asemeni unei sulite in zona aceea din spate, in centrul spatelui.. care se rasfrange pana in diafragma, cu o stare usoara de rau si de venire a ragaielii ( ceva de genu' ), ceva noduri prin gat, iar la cap simt cum nu se coordoneaza miscarile mele reale cu cele pe care le "inregistreaza " creierul.. apar si senzatii de strangeri de ochi, de cap o idee ( in general in anumite momente, nu le stiu nici eu.. sunt inconstante), dar asta cu simetria miscarilor ma cam sperie putin.. imi da senzatia de vreo afectiune neuro-motorie.. ceva senzorial, n-am idee.. de la inceputul acestei perioade am avut teama de mai multe boli, ca s tot felul de reactii... sunt curios daca va mai persista mult toata aceasta tragi-comedie.. sau se va incheia cat de curand.. multumesc de sfaturi..
1. se numeste boala studentului de la medicina. cand Fiecare baola studiata ai impresia ca se regaseste si la tina. NU mia citi informatii Medicale.. Mintea Ta nu este Pregatita
2 acele dureri din spate careradiaza in burta si dau si dereglaria digestiei poate fi o forma de Pancreaitita. sau orice alta problema in acea zona, duaden, colecist... din cauza alimentatiei incorecte
Uitate ce scrii TU (paine prajita cu iaurt si branza parca.. si portocale.. iar de atunci mananc usor parizer, ou fiert, branza si fructe si paine, atat.)
Citricele , acide atca stomacul si pancreasul
fructele in sine sunt dulci.. fermenteaza. baloneaza si ingrasa se consuma corect 12 fructe pe zi NU seara
lactatele si ele se digera doar prin fermentare..nu se consuma seara
Mai ai de citit mult de spre alimentatia corecta
e unica cale sa stai departe de medici
sanatatea e cel ami scump lucru...
sau invet sa te alimentezi si sa faci sport sau o sa dai multi bani pe investiagtii si medicamente
2 acele dureri din spate careradiaza in burta si dau si dereglaria digestiei poate fi o forma de Pancreaitita. sau orice alta problema in acea zona, duaden, colecist... din cauza alimentatiei incorecte
Uitate ce scrii TU (paine prajita cu iaurt si branza parca.. si portocale.. iar de atunci mananc usor parizer, ou fiert, branza si fructe si paine, atat.)
Citricele , acide atca stomacul si pancreasul
fructele in sine sunt dulci.. fermenteaza. baloneaza si ingrasa se consuma corect 12 fructe pe zi NU seara
lactatele si ele se digera doar prin fermentare..nu se consuma seara
Mai ai de citit mult de spre alimentatia corecta
e unica cale sa stai departe de medici
sanatatea e cel ami scump lucru...
sau invet sa te alimentezi si sa faci sport sau o sa dai multi bani pe investiagtii si medicamente
Ok, multumesc... n-o sa mai citesc... sincer nu ma asteptam sa nu considerati ca probabil am o boala, mai ales ca am spus si de acele simptome ce vin de la cap... stransori ba pe emisfera dreapta, ba pe cea stanga.. si ceva gen ca si cum vrea sa porneasca o ameteala mai puternica ( apar niste clatinari de imagini, uneori parca si pe bataile pulsului), si ceva slabiciuni musculare.. nu stiu, probabil aveti dreptate, o fi ceva de la stomac toata treaba... de la alimentatie, dar sincer mai ales ca dureaza deja de 10-11 zile.. de aia ma gandeam sa nu fie ceva de la cap sau nu stiu.. m-am mai linistit putin, trebuie sa-mi conving si subconstientul ca nu e problema de la cap..
nu am zis nimic de cap...fiindca sangele care trebuie sa oxigeneze si sa alimenteze creerul... prea acele minerale si nutrientii din intestin.. deci cauza problemelor cerebrale.. este Alimentatia incorecta si problemele digestive
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 3Sangerari nazale de vreo 2 zile cand suflu nasul
- 1Limba alba uscata
- 1Pata Rosie pe cerul gurii
- 0Sept perforat
- 1Surzire neurosenzoriala brusca
- 1Ajutor! Adenopatii multiple!
- 2Tinitus după o răceală de 4 zile
- 1Hiperpneumatizarea celulelor mastoidiene
- 4Posibilă rinită atrofică sau inceput de perforatie sept nazal?
- 3Ameteli si presiune in urechi.