Frica de viitor. Ce credeti ca ar trebui sa fac pentru a reusi sa o uit?

07-05-2020
George74
Nu este medic/terapeut
George74
Am avut o relatie la distanță timp de 2 ani cu o fată. Acum 1 săptămână ne-am despartit din cauza unor factori exteriori, dar răcirii dat fiind contextul cu Covid, desi țineam mult unul la altul. Mi-e frică că voi intra in depresie având in vedere faptul că totul in acest oraș imi aminteste de ea, singurele amintiri sunt ea pentru ca relatia a inceput in momentul in care m-am mutat aici. Mereu mă gândesc la ea. Viața socială este moderată pentru că vorbeam aproape non stop, iar mereu eram cu gandul la momentul in care ne vedem..asta imi dadea motivatie sa fac tot. Locul de munca este unul stabil, iar mediul este ok acolo. Ce credeti ca ar trebui sa fac pentru a reusi sa o uit? Ori pentru a reusi sa depasesc cu bine aceasta perioada fara sa ma afecteze in vreun fel?
2 comentarii
1
07-05-2020, ora 15:32
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua

De fapt felul in care s-a desfasurat aceasta relatie a fost unul nesanatos. Cumva v-ati construit viata in jurul acestei relatii: "vorbeam aproape non stop, iar mereu eram cu gandul la momentul in care ne vedem". Iar asta nu este sanatos indiferent cu cine ati avea o relatie.
Cheia sanatatii unei relatii este echilibrul dintre individ si cuplu, dintre timpul cu sine si timpul cu celalalt, dintre nevoile individuale si cele de cuplu, etc.

Mai mult decat atat, pare ca afost mai degraba o relatie "virtuala" pe care mintea dumneavoastra si scenariile pe care vi le faceati au transformat-o in altceva decat era de fapt...

Concentrati-va pe alte aspecte ale vietii si incercati sa va concentrati mai mult pe realitate, pe timpul, activitatile si nevoile dumneavoastra.

Carantina se va incheia curand. Ocupati-va timpul cu serviciul, activitati, sport, prieteni etc.
2
07-05-2020, ora 18:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
O relație fuzională mai devreme sau mai târziu e sortită eșecului. E important ca fiecare să-și rezerve și timp pentru sine, să nu reducă totul la relația cu partenerul. Învățați să vă prețuiți mai mult, să fiți valoros prin ceea ce faceți, nu neapărat prin aprecierile celuilalt. Dacă vorbeați non-stop, când mai aveați timp și pentru dumneavoastră? Nu aveți un hoby, nu mai puteți avea și alte activități care să vă umple timpul?
Tinerețea e perioada când se poate acumula cea mai multă informație, societatea e într-o continuă evoluție, apar informații noi peste noapte, unui om informat îi apar tot felul de oportunități. Construiți-vă un plan de perspectivă și țineți-vă de el, astfel încât reperele fixate chiar să fie depășite și să vă aducă satisfacții. Perioada asta cu statul în casă o puteți folosi astfel încât să vă aducă beneficii, nu să vă tragă înapoi.
Cum să faceți depresie că v-ați despărțit de o fată? Se poate întâmpla ca doi oameni să nu fie pe aceeași lungime de undă, dar asta nu înseamnă că sunt numai ei doi pe acest pământ și nu au altă posibilitate de alegere. Poate în timp ce vă cramponați de o relație, în jur se află o altă persoană cu care ați putea avea o relație împlinită. Dar dacă vă veți concentra numai pe o persoană și nu veți încerca să faceți ceva și pentru dumneavoastră, la un moment dat veți constata că scenariul se repetă.
Încercați să aflați ce se află de fapt în spatele acestui comportament, de ce implicându-vă într-o relație deveniți dependent de ea... Dacă nu reușiți singur, vă poate ajuta un psiholog în cadrul unor ședințe online până vor începe ședințele în cabinet.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul