Gânduri obsesive

09-07-2022
Laur30
Nu este medic/terapeut
Laur30
Bună seara, mă numesc Laurențiu am 23 de ani iar de 7 luni niste gânduri obsesive ce mi ai dat târcoale și în copilărie au revenit...efectiv simt că cedez psihic, fiecare zi este un chin pentru mine... Am gânduri obsesive pe tema orientării sexuale..deși am avut relații numai cu fete respectiv fosta relație ce a durat 5 ani...o despărțire după care sincer sa va spun nu mai mă recunosc... Gândurile le am zilnic, trebuie sa mi repet anumite fraze cuvinte in minte sa nu zic că pot fii de alta orientare...parca stau in corzi mereu și parcă mă abțin să nu zic in public ce gândesc... Mi e teama că o să spun cu voce tare ce gândesc... Am ajuns să mă gândesc și la sinucidere dar mă gândesc la familia mea...vreau sa va spun că aceste cuvinte fraze îmi vin in minte fara voia mea, nu pot sa mai scap de ele... Va rog, daca mai trece cineva sau a trecut prin așa ceva sa mi dea un sfat.va implor...nu știu ce să mai fac...
2 comentarii
2
09-07-2022, ora 10:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna. Mergeti la un psihiatru pentru tratament si la un psiholog pentru psihoterapie.
1
11-07-2022, ora 16:10
Luna10
Nu este medic/terapeut
Luna10
Și dacă ai avea altă orientare sexuală, ce problemă ar fi? Nu contează dacă ești gay sau straight, contează să fii fericit. Ai aceste gânduri obsesive pentru că ești confuz și ți-e frica să vorbești despre acest subiect. Cel mai bine e să mergi la psiholog și să îți spui toate gândurile, de asta ai nevoie.
Te rog din suflet să-ți treacă gândurile de sinucidere.Ești atât de tânăr și orientarea sexuală nu este un motiv de tristețe și disperare. E ok dacă ești atras de bărbați. Cunosc foarte mulți bărbați gay și au o viață perfect normală chiar dacă unii nu i-au acceptat, multe alte persoane au fost alături de ei.
Te rog să nu îți iei viața, cei care te iubesc vor fi marcați pentru toată viața. E greu să treci peste moartea unui fiu sau a unui frate, dar este tragic de greu, uneori imposibil, să treci peste sinuciderea unui fiu, frate/soră sau persoană iubită. Știu asta din experiență proprie.
Du-te la un psiholog și deschide-te în fața lui și să nu-ți fie frică de tratamentul medicamentos.
Dar cel mai important e să nu-ți fie frică de orientare ta sexuală, crede-mă nu e atât de importantă. Nu pune presiune pe tine și nu te îmbolnăvi psihic fără rost. E ok să fii gay sau straight, nu contează asta. Poate ești atras de ambele sexe, nu contează. Te rog să nu te mai gândești la sinucidere, e cel mai oribil lucru pe care îl poți face atât pentru tine, cât și pentru familia ta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul