Ganglioni inflamați de 5 luni

14-09-2024
Dori99
Nu este medic/terapeut
Dori99
Am 25 de ani și în urmă cu 7-8 luni a început să mă doară stomacul constant în partea superioară, văzut medici care au spus ca nu-i nimic și în final a trecut, apoi apare problema, durerile în gât vreo 3 săptămâni care nu cedau cu nimic și ganglioni inflamați pe care nu știu dacă îi aveam sau nu înainte.. după cele 3 săptămâni apare o amigdalită cu puroi, a cedat greu abia cu al doilea fel de antibiotic …
Tot investigând am găsit un nodul la glanda tiroida de 2cm vascularizat, i am făcut biopsie, a ieșit bună …
4 seturi de analize până în prezent, toate perfecte, nicio inflamație, nimic …
Ganglionii îi am și acum și sunt cea mai mare frică a mea, am luat tot felul de pastile, cataplasme, doterra, 4 ecografii la medici diferiți, toți îmi spun ca sunt inflamatori.. sunt cat un bob de fasole/mazăre pe ambele părți ale gâtului.. am văzut 10 medici ORL.
În final m-a programat la scos de amigdale și ca să fiu liniștită a zis dna doctor ca îmi scoate și un ganglion ca să fim liniștiți și să știm cauza lor deși ecografic arată a fi inflamatori..
2 exsudate care nu au arătat nimic, analiza de mononucleoză făcută la 2 luni după episodul de puroi arată doar un igg mărit ceea ce nu poate spune dacă a fost sau nu episodul respectiv o mononucleoză.
Cel mai mare ganglion are 0.9 în ax scurt, și mai mare în ax lung, toți sunt ovalari și cu hil.
După acel episod la 2 luni am avut un episod de durere oribilă în gât și ganglionii s au inflamat mai tare, am luat alt antibiotic m a lăsat durerea dar și ganglionii s au redus la dimensiunea de mai sus.
După care am mai avut o dată niște puncte albe în gât, fără febră fără nimic, erau inclusiv în spatele omuletului cat și sub amigdale, am luat astha 15 și loroblis… după primul episod am rămas cu amigdalită dreaptă ușor inflamată cu un punct alb foarte mic pe ea, care nu arată ca un cazeum pe care aș putea să îl scot …
Sunt programată la scos de amigdalite și Dna doctor a zis ca mi scoate și un ganglion să știm de o treabă.. deși nu știu dacă o fi cea mai bună decizie…
Spaima mea sunt multiplii ganglioni inflamați, dureroși uneori..
2 comentarii
0
16-09-2024, ora 08:32
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Ganglionii inflamați persistent pot fi un semn al unei infecții cronice, al unei reacții inflamatorii sau, mai rar, al altor afecțiuni mai serioase. Este bine că ai efectuat multiple investigații, inclusiv biopsii și ecografii, care nu au indicat probleme majore. Decizia de a îndepărta amigdalele și un ganglion poate fi utilă pentru a exclude alte cauze și pentru a obține o analiză histopatologică detaliată, care să ofere mai multe informații despre cauza inflamației.

Iată câteva sugestii pentru a te pregăti pentru procedura viitoare și pentru a gestiona simptomele în acest timp:

1. Întrebări pentru medic: Înainte de procedură, ar fi util să discuți deschis cu medicul tău despre toate preocupările tale, inclusiv despre riscurile și beneficiile îndepărtării amigdalelor și a ganglionilor. Întreabă despre ce te poți aștepta în perioada de recuperare și cum să gestionezi simptomele în acest timp.

2. Documentare: Informează-te despre ce înseamnă recuperarea după tonsilectomie și biopsia ganglionară, și pregătește-te acasă pentru o perioadă în care s-ar putea să ai nevoie de odihnă și îngrijiri specifice.

3. Suport emoțional: Discută despre fricile și anxietatea ta cu cineva de încredere. Stresul și anxietatea pot agrava simptomele fizice, așa că găsirea unor metode de relaxare sau sprijin emoțional poate fi de ajutor.

4. Monitorizare: Continuă să monitorizezi dimensiunile și consistența ganglionilor, precum și orice alte simptome noi care pot apărea. Menține o evidență scrisă pe care să o poți împărtăși cu medicul tău.

5. Alimentație și hidratare: Menține o dietă echilibrată și hidratează-te corespunzător, pentru a susține sistemul imunitar în lupta împotriva infecțiilor.

Procedura de îndepărtare a amigdalelor și biopsia ganglionului pot oferi răspunsurile necesare pentru a stabili un plan de tratament adecvat.
0
17-09-2024, ora 18:35
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Într-adevăr, este o problemă frecventă de diagnostic - dacă adenopatia (ganglionii măriți) este din cauza unei tumori sau cauză de cauză reactivă (adică infecție).

Este bine că vă investigați, dar nu trebuie să vă imaginați că aveți toate bolile despre care scrie pe internet.
Din descrierea dumneavoastră și din vârstă, totul pare să indice că ganglionii au crescut din cauza inflamației acute ORL.

Biopsia va rezolva problema odată pentru totdeauna, dar vorbiți înainte și cu un hematolog, dacă nu ați vorbit deja.

Multă sănătate și toate cele bune!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.