Gangllioni gat

04-10-2021
Caroli
Nu este medic/terapeut
Caroli
Am observat o imflamare a unui ganglion la gat (partea stanga superior claviculei) la atingere este usor dureros m am vaccinat recent (16.09.2021), ganglionul este umflat de ieri.

Intrebarea este daca este o reactie adversa de la vaccin (am observat ca acesti ganglioni apar la subrat nu la gat in cazul vaccinului) sau sa merg la medicul de familie, tin sa precizez nu sunt racit n am alte simptome inafara de inflamatia acestuia.

Sa consult un medic ? Sau sa nu ma ingrijorez.
7 comentarii
0
14-11-2021, ora 01:57
Oly.b
Nu este medic/terapeut
Oly.b
Salut! Aceeasi problema o am si eu, m-am vaccinat acum 5 zile si pe partea cu bratul in care s-a facut vaccinul, am la baza gatului 3 mici ganglioni. Am inteles ca sunt normali (citind pe net) si ca trec in aprox.10 zile. Cu toate astea, sunt putin speriata. Ai tai s-au retras, mai sunt inflamati?
0
17-11-2021, ora 01:11
Caroli
Nu este medic/terapeut
Caroli
26.09.2021 (prima doza) ganglionii observat inflamati la 5 zile distanta, pe parcurs am observat si retragerea lor greoaie oarecum insa nu de tot, am mers la medicul de familie mi a recomandat sa mai astept deoarece cel mai probabil discutam despre o reactie adversa de la vacc.
17.10.2021 (doza doi) pana la aceasta doza eu mai facusem un RMN la cap si niste analize basic de sange toate bune.
Am fost sa mi fac doza 2 am intrebat si medicii de acolo care mi au comunicat ca este normal sa se inflameze si ca este o reactie normala a sistemului imunitar au zis sa astept cel putin o luna, urmatoarea zi dupa doza 2 au fost cel mai imflamati de marimea unei jumatati de boabe de strugure, am zis sa nu ma panichez pentru ca nu aveam alte simptome.
17.11.2021 Sunt retrasi dar daca stiu cum sa caut ii gasesc sunt de marimea unui bob de orez lunguiet (nu stiu daca asta e marimea lor naturala sau sunt inca putin imflamati) nedurerosi daca nu i ating mai apasat, am fost iar la medicul de fam care m a controlat de mai multe si din punctul lui de vedere este o reactie adversa si ca sunt foarte mici, mi a recomandat daca doresc sa fac analize care sa includa fibrinogen si VSH care si acestea au iesit bine, pe langa homoleucograma cu formula leucocitara, analizele bune, o sa le trimit sa vad daca imi mai zice ceva medicul de fam.
Faptul ca dupa a 2 a doza au fost chiar mai imflamati ma face sa cred ca sigur e de la vaccin, alte simptome pe parcurs nu am avut si in alte zone n au aparut.
Acum cred ca depinde de fiecare cat de anxios este in fata unei probleme medicale subiectul este destul de complex.
M am informat despre acest subiect si pare ca fenomenul poate fi intalnit la cam majoritatea tipurilor de vaccin fiind efect advers normal, asta este mentionat la efecte adverse si la vaccin (in cazul meu pfizer)
Am 22 mananc destul de sanatos fara alte vicii etc
Dilema mea este daca trec sau poate sa ramana acolo sau daca sa mai fac si alte investigatii, singura problema pe care o am este ca mi provoaca anxietatea doar stiind ca n au revenit in totalitate la cum erau chiar daca poate e ceva normal.
0
17-11-2021, ora 10:49
Oly.b
Nu este medic/terapeut
Oly.b
Daca ai fost la medic si a spus sa nu iti faci griji, cred ca e ok si poti sta linistit.
Si eu am observat, ca si tine, ca au acum o forma lunguiata la palpare si nu mai dor.
Trecem noi si de asta!
0
23-12-2021, ora 16:18
Moonlight15
Nu este medic/terapeut
Moonlight15
Salutare, ceva update ? Pe 25 Octombrie am făcut vaccinul Johnson and Johnson iar la vreo 2-3 săptămâni m am trezit cu “ un ceva “ rotund la vreo 2 cm sub clavicula, după câteva săptămâni nu mai era palpabil decât dacă insist și caut foarte bine, are forma lunguiata și subțire, ca un bat de chibrit dar e mic maxim 1 cm. Am fost la ecografie de părți moi și nu a putut vedea nimic in zona aia, mi s a spus ca n am ganglioni inflamați supra sau infraclavicular și ca probabil e ceva grăsime acolo, dar sunt cam anxios când vine vorba de ei, deși atât doctorul de la ecograf cât și cel de familie mi au spus sa stau liniștit ca n am nimic. Voi cum mai sunteți ? Multa sănătate și sărbători frumoase !
0
23-12-2021, ora 19:27
Caroli
Nu este medic/terapeut
Caroli
Salut ! Revin eu cu update

In aceeasi zona sunt si la mine pe partea stanga

N am facut ecografie parti moi doar set de analize complet

Fibrinogen si VSH mi a recomandat medicul de fam pe langa setul clasic, toate sunt bune.

Inca este prezenta imflamatia dar cum este si la tine daca stau sa i caut ii gasesc.

Alte simptome nu am avut si nici nu am.

Nu stiu daca sa mai fac si alte investigatii cred ca asa este normal din cate am citit..
0
23-12-2021, ora 22:02
Moonlight15
Nu este medic/terapeut
Moonlight15
Salut ! Din ce am înțeles e normal, pe forumurile din străinătate e plin de așa ceva. Poate că trebuie să nu mai băgăm in seama, cum ne au sugerat și doctorii dar fac ce fac si tot îmi zboară mintea acolo si încep să mă palpez, chiar dacă mi au spus ca n ar fi ganglion si ca n am nimic acolo. Numai bine, poate mai facem câte un update fin când in când ! :)
0
23-12-2021, ora 22:46
Caroli
Nu este medic/terapeut
Caroli
Da am citit si eu peste tot si ar fi normal

Te inteleg si eu fac lafel controlez mereu am ramas cu un mic OCD

Am citit peste tot si medicii pana acum mi au zis ca este normal, si pe net este un studiu despre asta doar ca nu stie nimeni cat dureaza

Incerc sa ignor si sa nu mi ramana pe creier ca stiu ca sunt sanatos si in rest n am alte simptome.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.