Gastric sau bila?

04-01-2021
Andrei0809
Nu este medic/terapeut
Andrei0809
Buna ziua, de o luna si jumatate am probleme cu stomacul si cu bila. Ragai foarte mult chiar si pe stomacul gol, chiar si daca beau doar apa, lipsa de pofta de mancare, stari de voma, uneori si daca bag ceva in gura deja simt ca l as vomita, o mica apasare sub coasta dreapta(nu este mereu), am avut si arsuri si dureri de stomac pana acum vreo 3 saptamani cred, dar din fericire ele mai apar foarte rar acum, scaunul este la cateva zile, m am si constipat o data serios in perioada asta. Totul a inceput intr o seara, am mancat la 11 seara (stiu ca nu este bine) o omleta cu sunca si am mai baut suc, am si fumat dupa cateva tigari, iar la ora 3 noaptea am vomitat foarte mult, de vreo 4 ori in cantitati mari fara sange, 2 zile am mancat foarte putin, dar mi am revenit, dupa vreo 4 5 zile a inceput adevaratul cosmar...stari de voma, multe gaze gastrice, dureri de stomac, arsuri, lipsa de pofta de mancare, prea plin dintr o felie de salam de exemplu, au fost zile in care mancam o banana si o feluta de ceva si aia imi era masa pe toata ziua, nici acum nu pot spune ca o duc chiar mai bine. Am fost sa imi fac analize de sange si mi s a spus sa repet hemoleucograma, mi a iesit si bilirubina directa de 0.26 ea fiind buna la maxim 0.20, dar doamna doctor de familie nu a spus nimic legat de ea. Ce ar putea fi? Va rog din toata inima, orice este bine venit
7 comentarii
0
06-01-2021, ora 01:46
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Buna seara,
Este greu de spus de la distanta, dar ar putea fi o toxiinfectie alimentara (de la microbi din mancare, mai ales oua, mai ales daca au fost gatite insuficient/semicrude).
Este posibil sa aveti o gastrita (care exista de dinainte), si care a fost doar agravata de mancarea aceea. Se poate face test de Helicobacter (microbul care face gastrita), din scaun.
Daca aveti multe gaze in stomac, pe langa greata, in special daca acele gaze au un miros neplacut - poate fi Giardia, un parazit intestinal. Se vede la analiza de scaun, exista tratament simplu.
Simptomele pot fi si de la calculi in colecist - se vad la ecografie.

Daca restul analizelor de ficat si pancreas sunt bune (AST, ALT, GOT, gammaGT, amilaza sau lipaza), o bilirubina crescuta putin poate sa nu insemne mare lucru.

In concluzie, daca nu trece, o ecografie abdominala si un examen coproparazitologic, poate alte investigatii in functie de rezultate.
Luati la fiecare masa Trienzim sau Triferment. Mentineti hidratarea, chiar daca nu puteti manca mult.

Bineinteles, discutati cu medicul dumneavoastra, ideal cu un gastroenterolog.
Multa sanatate si un an nou fericit!
Cu stima, Haplea Ioan Stefan.
0
06-01-2021, ora 15:15
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Aici cel mai inteligent lucru ar fi un set de investigații la gastro-enterologie.

dr Petre Mureșan
0
07-01-2021, ora 19:11
Andrei0809
Nu este medic/terapeut
Andrei0809
Dupa experienta dumneavoastra, a-ti putea banuii ce ar fi? A-ti mai auzit de asemenea cazuri? Am facut si analize de scaun, astept raspunsul de la ele. Mentionez ca si acum ragai extraordinar de mult chiar si pe stomacul gol uneori, beau apa ragai, mananc putin ragai, si ragait e foarte persistent, nu stiu cum sa va explic, poate dura si cateva secunde, ideea e ca e diferit fata de cum ar fi unul de la acid, e un ragait mai diferit, parca pur si simplu scot aer, in cantitati mari. Imi pare rau ca folosesc cuvantul 'ragait', dar nu prea stiu cum e corect spus, sper sa nu va suparati pe mine. Va multumesc!
0
07-01-2021, ora 21:36
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Medicina nu merge pe presupuneri. Dacă aș emite o parere s-ar putea să vă încurce. Trebuie neapărat un consult și investigații gastro-enterologice.

dr Petre Mureșan
0
07-01-2021, ora 21:39
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Nici o problemă :).
Pot fi gaze în stomac din doua motive. Dacă se înghite aer în timp ce mănâncă (mâncat prea repede etc.), sau din fermentația alimentelor în stomac. Probabil aceasta din urma este situația la dumneavoastră.
Alimentele pot fermenta dacă stau prea mult în stomac (când stomacul nu se golește destul de repede), sau dacă stomacul nu produce destule enzime ca să digere mâncarea. Asa se întâmplă, de exemplu, în gastrita produsa de Helicobacter.
Înainte de pandemie se indica mai ușor gastroscopia.
Asa cum a zicea dl. dr. Mureșan, un gastroenterolog v-ar putea spune mai multe, poate chiar și prin video/telemedicina.

Multă sănătate!
0
29-04-2022, ora 15:50
Gabriela111
Nu este medic/terapeut
Gabriela111
De 1 an ma confrunt cu gaze multe si ragait. In februarie am facut coproparazitologic si a iesit giardia pozitiv. Am luat duador 3 zile. Am repetat analiza in martie. Din nou a iesit giardia. Am mai luat 3 zile duador. De la 1 aprilie am inceput sa iau tinctura de propolis si ulei din seminte de dovleac.  Acum nu mai ragai. Ma simt mai bine. Sper sa fiu de ajutor.
0
26-07-2023, ora 18:05
Danutmatei1987
Nu este medic/terapeut
Danutmatei1987
Coleu ai rezolvat problema ? Card a fost diagnosticul tai ? Ca aceleași treburi le am și eu !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.