Gaura in gingie dupa extractie

Va salut, de mai bine de o saptamana am extras un premolar II din partea de jos, dinte care a fost mai lung decat ceilalti, si cred ca acel cheag de sange s-a dislocat pentru ca am ramas cu o gaura destul de mare care inca ma mai jeneaza, sangereaza si are un miros neplacut, peretele exterior al gingiei parca s-a topit si a ramas gaura iar in mare parte ața a iesit singura. Eu am aparat dentar si a fost nevoie de extractie pentru indreptarea dintilor care sunt foarte inghesuiti. Intrebarea mea este daca dupa ce premolarul I va ocupa locul ramas liber ce se va intampla cu gingia? Dintele va ramane dezbracat de gingie? Gingia se va regenera si se va ridica la acelasi nivel cu gingia celorlalti dinti sau dintele va ramane putin dezvelit? Daca da, ce pot face in situatia asta?
Multumesc.
Multumesc.
3 comentarii

Buna dimineata,
In 6 saptamani locul extractiei va fi complet vindecat, va disparea gaura.
Pentru mirosul neplacut va recomand o igiena orala riguroasa, de multe ori in cavitatea ramasa dupa extractie se aduna resturi alimentare.
In rest nu puteti face nimic, trebuie sa aveti rabdare, tratamentul ortodontic e de lunga durata, premolarul unu nu va ramane cu radacina dezvelita.
O zi buna.
In 6 saptamani locul extractiei va fi complet vindecat, va disparea gaura.
Pentru mirosul neplacut va recomand o igiena orala riguroasa, de multe ori in cavitatea ramasa dupa extractie se aduna resturi alimentare.
In rest nu puteti face nimic, trebuie sa aveti rabdare, tratamentul ortodontic e de lunga durata, premolarul unu nu va ramane cu radacina dezvelita.
O zi buna.

Buna ziua,
va recomand sa faceti spalaturi in locul extractiei cu o seringa cu ser fiziologic zi de zi pentru a grabi vindecarea si a scoate de acolo resturile alimentare.
O zi buna!
va recomand sa faceti spalaturi in locul extractiei cu o seringa cu ser fiziologic zi de zi pentru a grabi vindecarea si a scoate de acolo resturile alimentare.
O zi buna!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 15abces dupa extractie?
- 9probleme premolar si o masea
- 3s-a procedat corect... maseaua nu putea fi salvata?
- 5durere dupa extractie - e normal?
- 44Canini strambi - aparat dentar sau extractie?
- 7O posibila infectie dupa extractie!
- 1Extragere masea
- 3exista vreun risc daca imi scot 2 masele deodata?
- 4masea rupta pe jumatate.reconstructie sau extractie?
- 3Problema molar - trebuie extractie?
- 1Colt de masea dupa 10 luni de la extractie
- 3Buza, gingie si barba amortita
- 9Obraz umflat dupa extractie de molar de minte
- 6Extractie molari de minte
- 2Igiena dupa extractie
- 3Suflat nas dupa extractie masea
- 1Despre dantura - extractia si sinusul
- 1Extractie canin cu probleme postextragere, la dinte invecinat
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: