Gaura in plamani
Buna seara, Romedic.ro. In urma cu o luna de zile, am vrut sa ma angajez cu sotia mea in Republica Ceha, la un alt loc de munca, la care controlul medical sustinut de radiografie, au depistat la ea o gaura de 25 de mm, cu o mare posibilitate de TBC. Am ajuns in tara si impreuna cu doctorita de la sectia de pneumologie am mers intai pe premiza ca este o pneumonie netratata. 10 zile a luat antibiotic, anume Augmentin, care nu a dat absolut niciun rezultat. IDR-ul a fost pozitiv si a masurat 16 mm, intre timp a aparut si o a doua gaura. De doua saptamani i se recolteaza sputa, iar rezultatul este negativ. Doctorii spun in continuare ca nu inteleg care este diagnosticul corect, insa folosesc tratamentul pentru TBC, deoarece sunt sanse foarte mari. Singurul semn de care a dat dovada sotia mea a fost pierderea in greutate, care nu a fost chiar brusca. De la ce sa ma pot astepta ? Tensiunea si noptile nedormite isi amprenta pe viata mea cotidiana, va multumesc anticipat !
1 comentarii
Bună seara! Cavernele pe radiografie pot fi tuberculoase sau neoplazice. În ambele cazuri există scădere în greutate. Ar trebui să facă fibrobronhoscopie cu biopsie de la nivelul leziunii pentru a pune diagnosticul corect. Oricum, dacă nu răspunde la tratamentul cu medicație antituberculoasă, înseamnă că acea cavernă (gaură) are altă cauză. Trebuie văzut cum răspunde la tratament. O seară liniștită!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3dureri in zona plamanilor si inimii
- 29TBC la plamanul stang
- 10cancer pulmonar - ce trebuie facut?
- 3la radiografia pulmonara au aparut formatiuni ganglionare... mai multe detalii, va rog
- 16afectiuni ale plamanilor?
- 15Cancer la plamani - Chimioterapie sau Imunostimulatori
- 3cancer pulmonar - o opine va rog
- 6fumatul = cancer de plamani?
- 5ce analize pot face la plamani ?
- 7A fost diagnosticat cu tumora pulmonara posterobazal drept
- 6nu pot sa respir adanc... Nu mai pot sa-mi umplu plamanii de aer la capacitatea lor
- 6spitalizare TBC?
- 8urgent - rezultat ct toracic cu contrast
- 0Probleme in gat, plamani
- 20Cancer pulmonar de tip neuroendocrin, rog raspuns la dr Raul
- 1de la tumora la colon la plamani
- 1Cancer plamani la 25 de ani ?
- 1interpretare radiografie plamani pe intelesul meu
- 1amortire plaman
Mai multe informații despre: Plamanii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: