giardia eliminata in urma tratamentului mai este infectioasa sau nu

05-01-2012
Rorry
Nu este medic/terapeut
Rorry
As vrea sa va intreb daca in urma tratamentului cu Albendazol pentru Giardia Lamblia, chisturile, larvele eliminate mai sunt infectioase sau sunt moarte. Albendazolul distrugie giardia, deci logic ar fi ca ceea ce se elimina sa fie giardia moarta, dar exista posibilitatea ca printre aceasta sa se gaseasca si chisturi inca infectioase?
5 comentarii
0
06-01-2012, ora 17:01
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Intr-adevar, sursa de imbolnavire o reprezinta omul bolnav care elimina chisturi. Dar odata tratamentul facut, chisturile eliminate nu mai sunt o sursa de propagare a parazitului, acestea sunt deja dezactivate de catre medicament.Deci nu mai sunt infectioase.
0
06-01-2012, ora 17:16
Rorry
Nu este medic/terapeut
Rorry
Va multumesc mult pentru raspuns. As vrea sa va mai intreb ceva: infectia cu giardia la mine a fost severa, mi-a cauzat chiar si o criza de colecistita, de aceea am facut o cura dubla de tratament: 5 zile cu Albendazol, pauza de 10 zile si inca 5 zile de Albendazol. Peste o luna repet coprologicul pentru siguranta. Credeti ca a fost suficient tratamentul pe care l-am urmat? Colecistul meu va avea de suferit pe viitor din cauza crizei pe care mi-a generat-o giardia?
0
07-01-2012, ora 07:57
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Toti cei cu care stai in casa au fost testati pentru Giardia ? Trebuie sa faca toti tratament si sa fii mai atenta cu regulile de igiena alimentara si personala. Sa speram ca nu vei mai avea probleme.
0
07-01-2012, ora 22:45
Rorry
Nu este medic/terapeut
Rorry
Multumesc de raspuns.
0
07-01-2012, ora 23:34
Rorry
Nu este medic/terapeut
Rorry
Sotul a luat si el 5 zile de albendazol desi doctorul a zis ca nu e nevoie daca nu are simptome. El a luat totusi pentru a fi sigur. Dar mai stam si cu fratele lui care nu are simptome si nu si-a facut nici test. A fost sfatuit sa nu faca nimic daca nu are simptome si cum nu are...nu si-a facut coprologicul. Eu sunt o persoana foarte curata, la noi reguliele de igiena sunt urmate cu strictete deci nu stiu cum de am luat giardie. Ma gandesc ca ori din apa ori de la vreun restaurant din oras. De cand am descoperit ca am giardie sunt si mai atenta cu curatenia dar am citit pe internet ca giardia ar fi foarte rezistenta inclusiv la clor sau la temperaturi ridicate.
De aceea ma tem sa nu ma reinfectez.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Infecția cu Giardia - tratament la adult și copii
  •