gilme sau lipoame sau altceva????????
sunt in varsta de 28 ani cu profesia profesor, sexul feminin, nu am nici o boala de care sa stiu, dar am descoperit de circa 5 luni o umflatura intre sold si genunchi pe partea exterioara mai profunda in muschi cam de dimensiunea unei alune de padure(diametru aprox un centimetru, chiar mai mult), durere usoara la atingere, fara a prezenta vreo pata de tesut dermatic in momentul descoperirii sau vreo modifiacare aacestuia, o monitorizez dar nu observ evolutie in nici un sens, chistul pare tare la atingere, nu pare mobil si nu imi da impresia ca ar avea densitate lichida?
nu imi aduc aminte3 de vre-o lovitura cu certitudine,...ce ar putea fi?.
nu imi aduc aminte3 de vre-o lovitura cu certitudine,...ce ar putea fi?.
2 comentarii
Buna. Du-te sa te vada un doctor dermatolog. Daca este lipom de grasime acesta poate sa creasca in dimensiune sau poate sa apara si altele. Se pot scoate chirurgical, dar in general nu este indicat sa se umble la ele decat daca se formeaza in timp numai un lipom gigant si deranjeaza estetic. Am si eu foarte multe pe corp in zona abdominala, maini, coapse. Nu exista tratament pentru a nu aparea aceste lipoame. Dar, du-te mai intai la un consult dermatologic.
Buna ziua! Iti recomand RMN sau ecografie de parti moi pentru mai multe detalii anatomice privind formatiunea tumorala si apoi excizia formatiunii tumorale in limite de siguranta oncologica, intr-un serviciu de chirurgie si examen histopatologic. Examenul histopatologic va preciza diagnosticul de certitudine. Numai bine
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Menisctomie interna bilaterala
- 1Leziuni menisc grad 2, netratate
- 1Dureri toate articulatiile muschi slabiti
- 1Intrebari fisura tibie
- 6Durere denunchi, șold, glezne, rigiditate
- 9Fractura Calcaneu
- 1Fractură cominutiva calcaneu
- 2Sclerodermie difuza Scl70
- 1Durere oase, articulatii
- 2RMN genunchi - post accident schi