Gingie umflata de la o lucrare

07-03-2021
Hurg
Nu este medic/terapeut
Hurg
Buna seara, in urma cu un an de zile am avut o lucrare la 3 masele, partea de sus dreapta, care se aflau una lângă alta, una din ele medicul a spus ca e putreda rădăcina și a scos măseaua, au rămas doua, iar cele doua a început sa le trateze, m-a cam chinuit, mi a băgat pa canal tot felul de ace, extrem de tare m a durut când a lucrat acolo, am zis ca leșin, acolo pe canal mi a băgat câte un pivot la fiecare măsea, cred ca este pivot, pe radiografie seamănă cu un holsurub, după care mi a pus coroana de zirconiu. După o săptămâna se tot umfla gingia, in locul unde a făcut lucrarea, se forma ca un bulb/ bob de Mazăre, am fost la dl doctor, a tăiat acolo și a curățat, erau ca niște cheaguri de sânge, după doua săptămâni iar s-a format la fel, am fost iar la el, iar a tăiat și a ieșit tot așa, pe urma o luna n-am mai avut treaba, după care m a tras curentul și iar s a umflat și mai tare acolo, s a format ca o besica alba, m am umflat și la fata, m am panicat am fost iar la el, iar a tăiat aceasi procedura și mi a dat și antibiotice 5 zile, a zis ca e ceva normal, dupa încă o luna s a format iar dar foarte mic și domnul doctor a zis ca nu are nimic, asta s a întâmplat anul trecut in Februarie Aprilie, in mai am fost sa fac o radiografie dar nu am avut timp sa merg la alt doctor. Acum lucrarea parca a intrat mai mult in gingie, când mușc nu face priza cu măselele de jos, uneori când mușc se umfla acel bob de Mazăre din gingie. Nu știu dacă este normal sa fie așa, nu știu dacă m am exprimat corect, sa va dați seama ce s a întâmplat acolo. M as bucura foarte mult sa imi dați un răspuns, dacă este ceva grav, sa ma îndrumați unde sa merg. As vrea sa va trimit și poza cu radiografia care am făcut-o anul trecut in mai, acolo se vede mai clar despre ce este vorba, se văd cei doi pivoți, dar nu știu sa atașez și poza. Va mulțumesc foarte mult!
7 comentarii
1
07-03-2021, ora 22:29
Dr. Emanuela Brebenel
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Emanuela Brebenel
E infecție acolo
1
09-03-2021, ora 19:50
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna seara, postati si link catre radiografie?
0
10-03-2021, ora 11:30
Hurg
Nu este medic/terapeut
Hurg
Buna ziua.
https://imgbb.ro/imagine/dee977c6-a5bb-4dcb-a1e1-5b2333a1b4cd.1UWv
Aici am atasat o poza cu radiografia, va mulțumesc.
0
10-03-2021, ora 11:39
Hurg
Nu este medic/terapeut
Hurg
Acea umflatura se face la prima măsea, acolo unde este scoasă. Și acum este ca un bob de Mazăre acolo când pun limba, se vede ca un punct alb acolo când ma uit in oglinda.
0
11-03-2021, ora 20:06
Hurg
Nu este medic/terapeut
Hurg
https://imgbb.ro/imagine/15Az
https://imgbb.ro/imagine/11PC

Astăzi am făcut o noua radiografie. Am Atașat link cu cele doua fotografii
0
11-03-2021, ora 22:07
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, pare sa fie o infectia pe canale, dupa cum a intuit colega mea. Pasii sunt de scos lucrarea, pivotii, retratate canalele daca peretii radacinilor mai rezista. Exista si riscul pierderii dintilior, dar infectia aceea trebuie tratata, este destul de aproape de sinusul maxilar. Numai bine!
0
11-03-2021, ora 22:56
Hurg
Nu este medic/terapeut
Hurg
Va mulțumesc foarte frumos pentru răspuns. Voi merge mâine la alt medic. Riscul de a pierde dinții ma sperie, dinții de la lucrare? Sau alți dinti?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: