Gingivita?

30-01-2007
marytoma
Nu este medic/terapeut
marytoma
De putin timp am o problema cu gingia: este rosie, putin umflata, si a inceput sa se retraga de pe dinte. Din ce am citit ar putea fi gingivita, ce ma ingtijoreaza este ca se spune ca partea cu retrasul gingiei apare cand afectiunea se agraveaza, numai ca eu pana recent nu am observat vreo problema cu gingia. Mentionez ca problema a aparut in dreptul unui singur dinte, in rest gingiile arata normal, nu sunt umflate si nu sangereaza.

Stiu ca ar trebui sa merg la un stomatolog, dar din motive independente de mine (dependente de medicul respectiv :) ) nu pot face asta decat peste vreo 10 zile. Pana atunci as dori sa stiu daca exista ceva ce pot face acasa, pentru a mai calma gingia. Am citit ceva legat de niste antibiotice care se aplica local, sau de apa de gura speciala, dar chiar nu ma pricep, si n-as vrea sa iau ceva asa, aiurea.
1 comentarii
0
01-02-2007, ora 00:00
morrigan
Identitate neconfirmată
morrigan
Ca sa calmati gingia clatiti cu Corsodyl dupa mese de 2 ori pe zi, si evitati periajul orizontal (multa lume se perie asa si este incorect). Periati-va corect(vertical) de 2-3 ori pe zi cu Parodontax - e o pasta de dinti special formulata pentru gingii cu probleme. Iar problema cu gingia e mai mult ca sigur tartrul care irita zona.
Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Gingivita: cauze, simptome, tratament
  • Bolile gingivale și căderea dinților - asociate cu micșorarea creierului (studiu)
  • Statinele au avut rezultate promițătoare pentru reducerea incidenței bolilor gingivale
  •