Glanda tiroida

28-01-2013
alexuta23
Nu este medic/terapeut
alexuta23
Buna seara.Acum 8 luni mi-am facut ecograf pentru glanda si analize la sange.La ecograf mi sa zic ca as avea gusa multinodulara.Anti-tpo10.0 UL/ml35.FT4 - 0.669ng/ml 0.8-1.9. TSH - 115 uUL/mL 0.4-4.Mi sa zis sa repet analizele la sange.Nu am putut sa le repet atunci si mi sa dat sa iau eutirox 100 (o pastila pe zi).Dupa 2-3 luni le-am repetat:TSH-8.75mu/L (0.38-4.70), T4: 18 pmol/L (10-23), T3:4.5 pmol/L (2.8-7.1).Si mi sa dat levotiroxina sodica de 25.(o pastila pe zi).Dupa pastilele de 25 nu ma simteam prea bine si am inceput sa iau cate jumatate de pastiluta eutirox de 100.Din decembrie am oprit pastilele si am inceput sa beau tinctura de dragaica(sanziene galbene) si ma ung pe gat si cu alifie tot de dragaica.(ma simt destul de bine).As vrea sa stiu daca e grav?O sa imi treaca sa nu mai am probleme cu tiroida?Este glanda hipo sau hiper?Va multumesc.
5 comentarii
0
29-01-2013, ora 00:59
adela15
Nu este medic/terapeut
adela15
Buna, Alexuta!

Eu iti recomand sa mai consulti si un alt medic! Eu merg la dl dr Alexander Barac, de la Family Clinic. Perioada asta au si o promotie pentru screening tiroida, adica cu 300 lei eu mi-am facut ecogtafia, consultul si analizele de sange. Eu zic ca se merita. Plus ca o a doua parere nu strica.
Dr Alexander Barac este medic specialist in medicina nucleara specializat in Germania, eu una am toata increderea!

Multa sanatate iti doresc! Si daca ai nevoie sa iti dau mai multe detalii, da-mi un semn!
0
29-01-2013, ora 22:53
alexuta23
Nu este medic/terapeut
alexuta23
Buna, Adela

Cam in 2 saptamani termin sticluta de tinctura iar apoi o sa merg sa imi refac analizele de sange.Pe dl dr Alexander Barac nu il cunosc.Nu stiu in ce oras il gasesc si nu stiu nici unde are cabinet.Nu stiu unde este Family Clinic.

Multumesc si multa sanatate!
0
25-09-2013, ora 22:32
anca_david
Nu este medic/terapeut
anca_david
Buna seara! Mama mea are probleme cu glanda si i-a fost recomandat tratament cu pastile ce contin iod. Mama se simte foarte rau de la acest iod si nu poate lua pastilele. Mama sufera si de o boala de imunitate, nu are aciditate in stomac.

Mai exista cazuri unde persoane sa nu poata accepta iodul in organism? Stiti vreun alt tratament pentru glanda?

Multumesc anticipat!
0
24-10-2013, ora 16:33
elena cip
Nu este medic/terapeut
elena cip
buna ziua.in urma cu putin timp am facut o ecografie la tiroida.lobul drept mi s-a spus ca e putin marit iar pe cel stang am un mic chist cat o alunita.analizele au iesit ok cu exceptia glicemiei care este putin peste valoarea normala.dna doctor endocrinolog nu mi-a prescris nici un tratament cu toate ca in ultimele 4 luni m-am ingrasat 5 kg iar cand ma enervez am senzatia ca ma sufoc.este normal sa nu primesc nici un tratament?multumesc
0
01-11-2013, ora 12:21
scorpioanca
Nu este medic/terapeut
scorpioanca
Buna ziua.Am 23 de ani si in urma cu 3 luni am fost diagnosticata cu hipotiroidism urmand tratament cu euthyrox 50.De cand am aceste probleme cu tiroida imi afecteaza inima.Am fost la 2 cardiologi, am facut ecocord in urma caruia mi-a iesit cord tahicardic.Dr cardiolog mi-a prescris Corlentor de 5, unul dim si unul seara...cu toatea astea eu in continuare ma simt rau, am impresia ca inima nu imi bate bine, am dureri precordiale, senzatia de arsura in piept, amorteala in mana stanga...S-a ma confruntat cineva cu asemenea simptome?Dr mi-a spus ca tiroida imi da' aceste simptome...Nu stiu ce sa mai fac, ce sa mai iau, am cheltuit o groaza de bani la dr. fara niciun rezultat...Cred ca sufar si de anxietatae deoarece imi este frica sa nu mor in somn sau sa fac infarct sau sa atac cerebral...Ajuta-ti-ma cu un raspuns.Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Arsenicul din pește și fructele de mare ar putea afecta sănătatea tiroidei
  • Fumatul și patologia tiroidiană
  • Semne că ai putea avea probleme cu tiroida
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Analize pentru tiroidă – indicații, explicații și diagnostic de laborator
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.