Glezna luxata cu urmari...daca se poate un domn doctor

01-12-2011
johanna12
Nu este medic/terapeut
johanna12
Buna ziua.Pe data de 13 octombrie 2011 am cazut pe scari, adica am cazut de pe a 3 a treapta jos in picior calcand stramb.M-am dus la spital deoarece s-a umflat foarte tare si mi-a recomandat 7 zile repaus total si o luna fara sport.Nu am respectat repausul la pat, am avut scutire pentru sport in schimb.Problema este ca si in ziua de astazi(1 decembrie) inca ma doare glezna si nu pot calca normal deoarece ma doare in talpa undeva la tendoane spre varful talpii.Ce as putea face sa imi treaca?Initial docorul mi-a recomandat gips insa am refuzat si am promis ca voi sta cuminte insa nici asta nu am facut.
3 comentarii
0
04-12-2011, ora 15:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pe radiografia facuta la spital ce scria ? Trebuia sa accepti decizia medicului si sa porti o perioada aparat gipsat sau macar sa pui bandaj elastic si sa stai cuminte. Nu mira pe nimeni ca inca te doare, ar trebui sa te uiti in oglinda si sa te certi tu pe tine. Sfatul meu este sa mergi din nou la ortoped si sa faci o noua radiografie de control ; asculta ce-ti spune acesta, acum ai ocazia sa stai linistita, se apropie vacanta si ai timp sa te refaci.Nerespectand indicatiile medicului risti sa se agraveze leziunile din articulatie sau de langa aceasta si vei avea mereu probleme la acel picior in viitor.
0
05-12-2011, ora 22:59
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
eu nu pre inteleg cum poate un copil de 12 ani (presupun ca numarul din nick se refera la varsta) sa decida singur asupra sanatatii fara acordul parintilor?
daca problema persista de mai mult de 1 saptamana fara ameliorare trebuie efectuata un control la un medic ortoped, un nou examen fizic si daca este necesar trebuie efectuate radiografii de control.
sunt mai multe posibilitati:
1 aveti o fractura care depinzand de tipul fracturii se poate trata printr-o metoda chirurgicala sau imobilizare cu ghips sau orteza
2 aveti o leziune de ligamente, in acest caz ghipsul sau bandajul elastic sunt absolut contraindicate, dauneaza mai mult decat ajuta. in aceste cazuri trebuie purtata o orteza speciala pentru glezna, de ex Aircast, pentru 6 saptamani.
daca acuzele nu trec nici dupa 6 saptamani trebuie gandita bine cazul si efectuate investigatii suplimetare (CT, RMN) pentru a exclude o leziune a suprafetei articulare a talusului
0
06-12-2011, ora 19:52
johanna12
Nu este medic/terapeut
johanna12
Nu am 12 ani, am 17(numarul din nickname e ziua nasterii).Nu am vrut efectiv gipsul, nu am vrut sa stau imobilizata la pat 3 saptamani.Am mai avut o neplacuta experienta cu gipsul si s-a transformatr intr-o fobie.
O sa ma reintorc la spital daca va continua si atunci voi vedea ce voi face.
Multumesc pentru ajutor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: