Edem osos si Edem ligamentar
Buna. Am si eu o problema, Acum 2 saptamani am cazut pe glezna stanga si s-a umflat destul de urat. Am fost la RMN si am primit urmatoarea concluzie:
Edem osos postcontuziv bimaleolar si in portiunea mediala a talusului. Edem ligamentar tibio-talar anterior si posterior respectiv in ligamentul talo-peronier anterior cu posibile leziuni fibrilare asociate. Fasceita planara. Minima hidrartroza.
Daca ma puteti ajuta sa interpretez acest diagnostic?
Am 25 de ani si in urma ecografiei nu a iesit fractura la os.
Va multumesc!
Edem osos postcontuziv bimaleolar si in portiunea mediala a talusului. Edem ligamentar tibio-talar anterior si posterior respectiv in ligamentul talo-peronier anterior cu posibile leziuni fibrilare asociate. Fasceita planara. Minima hidrartroza.
Daca ma puteti ajuta sa interpretez acest diagnostic?
Am 25 de ani si in urma ecografiei nu a iesit fractura la os.
Va multumesc!
2 comentarii
Buna ziua!
Orice traumatism se manifesta prin edem osos la RMN. Este motivul pentru care nu se utilizeaza RMN in asemenea situatii, ci mai curand radiografia si, in ultima instanta, Computer-tomograf-ul. Toate aceste explorari se prescriu numai dupa un examen clinic atent si competent.
Sunt infinit mai importante alte amanunte, pe care nu am reusit sa le inteleg: sexul, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, reumatologice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Orice traumatism se manifesta prin edem osos la RMN. Este motivul pentru care nu se utilizeaza RMN in asemenea situatii, ci mai curand radiografia si, in ultima instanta, Computer-tomograf-ul. Toate aceste explorari se prescriu numai dupa un examen clinic atent si competent.
Sunt infinit mai importante alte amanunte, pe care nu am reusit sa le inteleg: sexul, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, reumatologice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Sex masculin. Greutate 80 kg. Inaltime 1, 82.
Status ocupational pana in momentul accidentului, montator panouri solare, cu efort fizic moderat,
Antecedente :am mai avut entorsa.
Radiografia a fost facuta chiar dupa accident si nu exista fractura.
Va multumesc!
Status ocupational pana in momentul accidentului, montator panouri solare, cu efort fizic moderat,
Antecedente :am mai avut entorsa.
Radiografia a fost facuta chiar dupa accident si nu exista fractura.
Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3edeme repetate sub ochi
- 6glezna cu problema
- 1glezne umflate
- 7Entorsa de gradul 2
- 11Glezne inflamate+tendoane ahile dureroase+lipoame
- 4entorsa glezna
- 0durere de glezne si incheieturi ale mainii
- 21Glezna umflata, insotita de dureri...
- 1recuperare postoperatorie fractura peroneu si luxatie glezna
- 1Glezna umflata
- 5entorsa glezna cu leziune de ligament talofibial anterior
- 19Am calcat stramb - glezna umflata
- 1durere glezne + laba piciorului
- 5Umflare glezna dupa cazatura
- 3Entorsa glezna de grad 3
- 2Entorsa
- 1Glezna sportiv 14 ani care „trosneste tare” dupa entorsa.
- 1Entorsa glezna
- 5Ajutați ma va rog cu o părere - entorsa, ma doare metatarsul V
Mai multe informații despre: Luxatia gleznei Entorsa de glezna edemul glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: